REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.3° Constanța Mar., 1 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6869
9.3° Constanța Marți, 1 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6869
 

Patronul hotelului Hilton din Iași nu poate demola, nici anul acesta, complexul Perla din Mamaia. Video

Patronul hotelului Hilton din Iași nu poate demola, nici anul acesta, complexul Perla din Mamaia. Video

Andreea VLAICU 29 iunie 2024 | 00:00 5236

Hotelul Perla din stațiunea Mamaia, care în anii de glorie aduna mii de turiști, în fiecare sezon estival, la malul mării, are un viitor sumbru. De fapt, nici prezentul nu arată bine, din moment ce actualul proprietar l-a lăsat în paragină, în așteptarea documentelor care să-i dea liber la demolare. Cumpărat în 2019 de la Mohammad Murad, Gheorghe Ionescu vrea să demoleze clădirea, obținând, în 2023, și un certificat de urbanism în acest sens, însă avizele întârzie să apară așa că afaceristul amână, din nou, demolarea. Poate la anul are mai mult noroc!

Patronul hotelului Hilton din Iasi nu poate demola, nici anul acesta, complexul Perla din Mamaia. Video

Afaceristul Gheorghe Ionescu, de la SC Inproiect SRL, are planuri mari cu hotelul Perla, deținut în stațiunea Mamaia. De câțiva ani, acesta se chinuie să demoleze hotelul Perla, pe locul căruia vrea să construiască un nou hotel.

Patronul hotelului Hilton din Iasi nu poate demola, nici anul acesta, complexul Perla din Mamaia. Video

Principalul motiv pentru care a recurs la o măsură atât de drastică ar fi dorința de a pune la dispoziție clienților un spațiu ce se ridică la standardele și cerințele de piață actuale, clădirea, pe care a cumpărat-o în anul 2019 de la Mohammad Murad, nereușind, însă, până la acest moment, să le atingă.  

Patronul hotelului Hilton din Iasi nu poate demola, nici anul acesta, complexul Perla din Mamaia. Video

Gheorghe Ionescu: „Avizele nu se obțin într-o lună”

Gheorghe Ionescu, din Iași a declarat pentru Replica de Constanța faptul că dorește, în continuare, să demoleze hotelul, însă nu a obținut încă avizele. „Dorim (n. red. să-l demolăm), dar orice proiect are nevoie de avize. Avizele nu se obțin conform legii peste tot într-o lună. Sperăm ca în primăvară să putem începe lucrările”, a spus patronul hotelului. Așadar hotelul mai are de așteptat.

Patronul hotelului Hilton din Iasi nu poate demola, nici anul acesta, complexul Perla din Mamaia. VideoGheorghe Ionescu

Certificatul de urbanism a expirat

În februarie 2023, Primăria Constanța a emis trei certificate de urbanism care prevedeau desființarea hotelului Perla și construirea altuia în același loc. Documentele au fost emise pentru societatea Inproiect SRL, prin Ionescu Vasilache Gheorghe. Valabilitatea certificatelor de urbanism a fost de 12 luni, urmând ca ulterior, la începutul anului 2024, să expire. 

Patronul hotelului Hilton din Iasi nu poate demola, nici anul acesta, complexul Perla din Mamaia. Videocertificate de urbanism

Despre societatea Inproiect SRL

Firma Inproiect SRL este o firmă din Iași, înființată în anul 1991, care are ca obiect de activitate „Hoteluri și alte facilități de cazare similare”. În anul fiscal 2023, societatea a raportat cifre de afaceri de aproape 17 milioane de lei, profit de 10 milioane de lei și datorii de 4 milioane de lei. Ca administrator și unic asociat este Gheorghe Ionescu. 

Patronul hotelului Hilton din Iasi nu poate demola, nici anul acesta, complexul Perla din Mamaia. VideoSC Inproiect SRL

Reamintim faptul că Gheorghe Ionescu a cumpărat Complexul Perla și hotelul Perla de la Mohammad Murad. În 2019, afaceristul a vândut cu 4 milioane de euro afacerea, cu tot cu complexul cu același nume, unei firme din Iași, Inproiect SRL, deținută de Gheorghe Ionescu, patronul hotelului Hilton din „capitala“ Moldovei, și hotelurilor Select și Lotus din Mamaia.

Video:

.
 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Gata cu afacerile la mare, s-a aglomerat, faceti acolo in Iasi afaceri
3
0
E mai greu un pic la mare că unii au făcut din constanta stâna lor de oi și o dezvolta precum o stâna și alți nu au loc că le strica socotelile
12
0

REPLICA


LOTO

6/49
4721674622
5/49
2412151840
joker
18175371515