REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.9° Constanța Mar., 17 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6855
20.9° Constanța Marți, 17 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6855
 

Patronul magazinului Tomis a ajuns la mâna olandezilor de la Mega Image!

Patronul magazinului Tomis a ajuns la mâna olandezilor de la Mega Image!

Mirela PASCAL 26 decembrie 2023 | 00:00 19406

Cel mai bogat străin din Constanța, Eyal Ofer a ajuns să deţină 10.000 de hectare de teren în Bucureşti, Constanţa, Braşov şi Timişoara. Terenuri pe care, se pare, începe să le vândă, bucată cu bucată... sau să le pună la mezat.  Consiliul de Administrație al Seashops SA, controlată de Eyal Ofer, a convocat în ședință Adunarea Generală Extraordinară a acționarilor societății, la data de 19 decembrie 2023, la sediul societătii din Constanța, de pe strada Ștefan cel Mare. Subiectul principal: ipotecarea unui teren în suprafață de 438 mp., situat chiar pe strada Ștefan Cel, în favoare, cui credeți? Mega Image.

Patronul magazinului Tomis a ajuns la mana olandezilor de la Mega Image!
Nu foarte demult, Tomis SA a aprobat vânzarea unor terenuri deținute de firme controlate de Seashops, cu sediul în Voluntari. Unul dintre s-a vândut cu 9 milioane de euro, iar alte două cu 500.000 de euro. Cele din urmă vor fi cumpărate de H4L Development S.A, deținută de Gheorghe Bîlteanu, fondatorul grupului de firme Romenergo, fost administrator la SIF Muntenia şi totodată tatăl lui Dragoş Bîlteanu, fost preşedinte al Consiliului de Administraţie şi fost director general al SIF Banat Crişana. Acum, societatea a scos din nou la mezat un teren, de data aceasta e vorba despre cel pe care este situat magazinul Tomis. Nu tot, doar o parte, vorbim despre suprafața de 438 mp.

Patronul magazinului Tomis a ajuns la mana olandezilor de la Mega Image!

Așaar, pe data de 19 decembrie, acționarii au aprobat semnarea unui contract de ipoteca de rang I având ca obiect terenul situat in Constanta, str. Stefan cel Mare nr. 36-40, lot A, în suprafață de 438 mp din acte si 439 mp din măsuratori. Ipoteca de rang I se va constitui in favoarea Mega Image - S.R.L. cu titlu de garantie conform actului aditional nr. 8 la contractul de inchiriere nr. 2711/21.11.2008.

Am încercat să aflăm ce se ascunde în spatele tranzacției, însă reprezentanții Tomis SA nu au putut fi contactați. De specificat, însă, că Mega Image deține un magazin în interiorul mall-ului. Oare boss-ul de la Tomis s-o fi împrumutat de la compania care deține Mega Image? Lanțul de magazine Mega Image este deținut de o grupare de companii din Belgia și Olanda. Inițial a fost cumpărat Mega Image-ul de către compania "Delhaize Group" (Belgia), iar apoi s-au unit cu "Ahold" (Olanda), sub denumirea finala "Ahold Delhaize". Anul trecut, compania a avut o cifră de afaceri de 8 714 249 199  lei și datorii de 1 238 530 075 lei, în timp ce profitul a ajuns la 139 651 675 lei.

Patronul magazinului Tomis a ajuns la mana olandezilor de la Mega Image!

Tomis Mall, datorii de peste 132 de mil. de lei

Tomis SA, firma în baza căreia funcționează Tomis Mall, a avut în 2022 cifra de afaceri de peste 9 milioane de lei, fără profit și datorii de peste 132 de milioane de lei. În 1997, Eyal Ofer a preluat clădirea Tomis Mall, prin firma “Ptelia Company Limited”- Cyprus, de la Fondul Proprietății de Stat.Au urmat ani de glorie, în care conturile societății s-au umflat substanțial, în urma chiriilor pe care le încasa de la colaboratori. Potrivit timesofisrael.com, Eyal Ofer – despre care se spune că are o valoare de aproximativ 11,5 miliarde de dolari – este proprietarul unui fond secret înființat în Insulele Cayman, numit Ark, pe care l-a moștenit de la tatăl său, Sammy Ofe, născut în România, Galați. De asemenea, miliardarul Idan Ofer ar fi folosit un iaht de 50 de metri deținut de o companie cu sediul în Insulele Virgine pentru a asigura un împrumut de 15 milioane de euro de la Credit Suisse, în 2015.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
S-a deranjat un trantor de la locala,la munca parazitilor!
1
0
O companie cu multe dedesubturi și foarte multe semne de întrebare, un lanț de magazine care pe zi ce trece pierde din clienți din cauza preturilor exorbitante care le practica și serviciile execrabile ale lucrătorilor, cel puțin eu nu mai calc de mult timp pragul acestui lanț de magazine care nu fac comerț și tâlharesc cetățeanul de rand
0
0
Nu il pling pe ofer ca e plin de bani. Si cind un j....n face o afacere stie el de ce o face. Si nu pierde credeti-ma. Unde ati vazut voi j.... n sa piarda intr-o afacere. Gata Replico ai reusit sa ne panichezi. De ce nu scrii despre afacerile murdare ale politicienilor nostri?
2
0
Care e legătura dintre subiectul articolului și poliția locală doar mintea ta creață și seacă știe. Ești un tacăc de troll fără ocupație. Ăia care ți-au dat vot pro sunt mai proști sau mai puțin proști decât tine?
0
2
Mai bine desfiintati serviciul politie locala,plin de trantori umflati!Noi la locala Cernavoda stam mai retrasi cand suntem de serviciu,urmarim promotiile la supermarketurile din oras,stam acasa la tura de noapte si in Weekend dupa amiaza cand nu avem sefi la munca,plimbam neamurile cu Dusterul de serviciu (CT 99PCV),trai pe vatrai,galbeni de grasi,marea majoritate 120kg plus!
12
0
din titlul acestui articol se intelege ca acest domn patron e intr-o situatie disperata, autoarea m****a p****l ar putea initia o cheta publica, orice forma de donatie ,sa nu ajunga tipul la depresie si sinucidere.
7
0
critici un sponsor al ziarului, cum dispare articolul!
7
0
parcat in doua zile in parcarea Tomis mall. Neavand ochelarii potriviti, am introdus tichetul cu o zi inainte. Iar paznicul voind sa ma ajute, a validat plata. 92 de lei! De atunci, nu vor sa raspunda la telefon. Astia asa au facut banii?
6
2
in atentia primariei constanta: in zona km5 piata agroalimentara, in spatiul fostei poste , respectiv langa farmacia minifarm se intentioneaza deschiderea unei sali de jocuri de noroc pe 1 ianuarie 2024, cu incalcarea prevederilor OUG 77/2009 privind distanta minima de 300 de metri fata de institutiile de invatamant ! distanta e de 130 de metri, fata de scoala nr.33 !!! inceperea urmaririi penale pentru cei ce au dat autorizatie de functionare acestei societati !!!
13
2
in atentia primariei constanta: in zona km5 piata agroalimentara, in spatiul fostei poste , respectiv langa farmacia minifarm se intentioneaza deschiderea unei sali de jocuri de noroc pe 1 ianuarie 2024, cu incalcarea prevederilor OUG 77/2009 privind distanta minima de 300 de metri fata de institutiile de invatamant ! distanta e de 130 de metri !!! inceperea urmaririi penale pentru cei ce au dat autorizatie de functionare acestei societati !!!
11
2
Băi da deștepți sunteți. Partea estică din subsolul unde se află Mega Image este închisă, magazinul are deja 430 mp2. Probabil a cumpărat cealaltă parte să extindă magazinul, deoarece merge foarte bine în zona respectivă, până vin "rrommînașii" din griviței și se strică totul. Mai este un Carrefour pe Răscoalei și acela este foarte popular, de ce? Patroni constănțeni din zonă pe timp de vară măresc toate prețurile în Peninsulă, până la Capitol, o pâine 15 lei, pe când în Market-urile străine nu se scumpesc așa repede. Ofticați-vă machejidanilor că îi duce mai mult capul pe străini.
14
4
in curand va fugii din romanika cu toti banii, k mallu lui are o groaza de datorii nu produce nimic, asa cum au facut si alti cetatenii k elll , ar trebui supravegheat de acum,, de ser vicii
9
4
Firma Israelitului asta Zodiac ne trata ca pe carne de tun. Israelitii din firma parca erau regi, discriminare pefata...
23
1
are titluri de proprietate pe teren si locuitorii constantei nu ? eu stau la bloc si habar nu am cui apartine terenul pe care e blocul, bucatica aia foarte mica care imi revine in mod normal ? probabil primariei; de ce el a primit terenul de sub constructie si eu nu ? asteptam un raspuns de la primaria asta de k*t
41
2

REPLICA


LOTO

6/49
3861614329
5/49
2842529181
joker
17411423166