REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.4° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.4° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Patronul unui restaurant din Vama Veche a prins un contract de 1,1 milioane lei de la Ministerul Transporturilor 

Patronul unui restaurant din Vama Veche a prins un contract de 1,1 milioane lei de la Ministerul Transporturilor 

Andreea POPA 16 octombrie 2023 | 00:00 8793

Patronul din Iași al unui restaurant din Vama Veche este unul dintre câștigătorii contractului de 1,1 milioane de euro oferit de Ministerul Transporturilor pentru servicii de consultanță privind performanța drumurilor și căilor ferate din subordinea ministerului. Ieșeanul a devenit celebru în 2014 după o postare în care anunță că se desparte de România, dezamăgit de felul în care această țară îi tratează pe tinerii cinstiți și muncitori.

Patronul unui restaurant din Vama Veche a prins un contract de 1,1 milioane lei de la Ministerul Transporturilor Ovidiu Ștefan Moișanu

Ministerul Transporturilor a atribuit pe 21 septembrie 2023 o serie de contracte privind ”Servicii de consultanță pentru realizarea unei analize diagnostic a performanțelor financiare și operaționale pentru companiile CNAIR, CNIR, CFR, CFR Călători și Metrorex, consultanță pentru managementul contractului și monitorizare plan de acțiuni pentru implementarea principalelor recomandări”. 

Valoarea totală a celor cinci contracte încheiate este de 5.533.762,5 lei, fără TVA, iar câștigători au fost desemnați Deloitte Consultanță SRL, Public Research SRL și Rovner & Moore SRL, toate din București.

Patronul unui restaurant din Vama Veche a prins un contract de 1,1 milioane lei de la Ministerul Transporturilor Roxana Maria Moișanu

Milioane de la stat pentru studii eșuate

Multinaționala Deloitte a raportat afaceri de aproape 140 de milioane de lei în 2022 și un profit net de circa 4,3 milioane lei, cu 293 de angajați, precum și datorii de 47,5 milioane lei. În ciuda renumelui său, Deloitte a primit de multe ori bani de la stat fără să facă nimic bun în schimb. De referință este contractul de 2,5 milioane de lei primit în 2013 pentru consultanță privind privatizarea CFR Marfă, dar care a eșuat lamentabil.

A doua companie care trebuie să vadă ce merge bine și ce nu pe drumurile și căile ferate ale Ministerului Transporturilor este Public Research SRL, specializată în servicii suport pentru învățământ. 

Firma este deținută de Dragoș Valentin Dincă, conferențiar universitar și doctor în științe administrative la SNPSA, fost secretar de stat. Firma a declarat pentru 2022 afaceri de circa 7,5 milioane lei și o rată de profit incredibilă, de peste 2,7 milioane lei, cu doar trei angajați. 

Patronul unui restaurant din Vama Veche a prins un contract de 1,1 milioane lei de la Ministerul Transporturilor 

Restaurantul din Vama Veche, o afacere profitabilă

Un profil interesant are și Rovner & Moore SRL, o firmă de consultanță înființată cu sediul inițial în Iași de către inginerul IT Ovidiu Ștefan Moișanu, care s-a mutat ulterior în București și a trecut pe numele soției acestuia, Roxana Maria Moișanu.

Rovner & Moore SRL a raportat pentru 2022 afaceri de aproape 2 milioane de lei și un profit net de 136.000 lei, cu 3 angajați. Soții Moișanu dețin și restaurantul Hambar din Vama Veche, care a înregistrat anul trecut un business de 2 milioane lei și un profit net de peste 540.000 lei, cu 8 angajați.

Moișanu a devenit cunoscut în 2014, când a scris un text care a devenit viral. Ieșeanul spune atunci că se desparte de România din cauza modului în care aceasta se poartă cu tinerii săi. „Nu mai merge. Tot am încercat, am crezut că pot, dar am obosit. Vreau să ne despărţim. Eşti o ţară minunată şi sunt convins că într-o zi vei face un alt cetăţean foarte fericit. Dar eu trebuie să plec până nu îmi pierd minţile. Acum, la sfârşit, îmi e greu să spun dacă te-am iubit vreodată“, a scris atunci Ovidiu Ștefan Moișanu. 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Daca omul e fair play ar fi de bun simt sa ne spuna cat e para indaratul la afacere, nu ca suma ci procentual.
1
0
bun baiat..pleaca dar mai sta....bv cocosel...te ai dat cu baietii si acum esti pe cascaval.....vb te ai reabilitat...la hambar lucrati si cu faina ? pentru lipii sau pentru nas...?
1
0
Vand masina de spalat bani prin "fraieri"
3
0
Deci aici este furt dovedit din banul public,nu trebuie decat ca cei care au tzepuit ministerul transporturilor sa dea babi inapoi si sa mearga la puscarie impreuna ce cel din minister care a aprobat plata,in cazul furtului asta acoperit cu tot felul de studii daca se vrea se gasesc o groaza de bani dazi te si miri pe ce in toate ministerele si treaba asta este veche de cel putzin 20 de ani,la inceput furtul de genul asta a fost mai mic dupa care politicieni golani si hotzi daca au vazut ca tzine"caci cine sa ne controleze pe noi"fenomenul a crescut de la an la an;mai stitzi ce spunea un sef PSD din Craiova intrun monent de sinceritate :"daca atzi sti cat am furat noi ne-ati impushca pe stadion"si avea dreptate omul iar cand spunea noi nu se referea doar la politicieni din P.S.D.
10
0
stergeti si swgeti !
4
1
aici sunt banii nostrii , umplu fara munca, fara prea mult efort si rezultate buzunarele adanci ale fostilor si actualilor politicieni! ...paguba vizibil descoperita trebue ...acoperita de cei ce au muncit si muncesc cu adevarat, astai romania!
8
0
În filmele de la bollywod sau ca în telenovele.El trist,nemulțumit de sistemul de rahat ce tot de rahat a rămas,pana n prezent.Actiunea se desfășoară la noi în țară deci.Dar,ca în telenovele,sistemului i se face milă și i dă și lui un contract nu mare,dar nici mic.Cat să mânce și gura lui ceva.Plus că acum își iubește țara. Final fericit,lume mulțumită, ce vrei mai mult?Putem aștepta cu toții așa oportunități, noi ceilalți triști, cam 99% din populație, dar am cam avea de așteptat probabil mii de ani și nici atunci nu cred că ne va lovi sigur norocul.Căci suntem egali,dar nu de tot.
10
0
Buuun acum inseamna ca s a marit spaga la primaria Limanu daca le merge bine ia sa vedem ce autorizatii au baietii
12
0
Eh, pana la urma a prins spilul si acum e fericit!
9
0
Da, întrebarea ce merita un răspuns este legata de ȘPAGĂ, cât a incasat dl ministru, ministru care insista sa i tina companie lui Buzatu.Astfel de situații sunt frecvente în rândul aleșilor PSD, problema este legata de timpul pana la depistare. Ușor, ușor, acești i di i i ce se visează a se transforma în speciali, se vor elimina unul pe altul. Amantele măresc cota, trec la un nivel superior, cu timpul capătă experienta. Exemplu clar de modul în care banii noștri se duc pe apa sa beții, pardon în conturile aleșilor
13
0

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016