REPLICA ONLINE CONSTANTA

32.7° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
32.7° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Patru elevi de clasa a VIII-a, acuzați de abuz asupra colegilor mai mici, după o provocare pe TikTok

Patru elevi de clasa a VIII-a, acuzați de abuz asupra colegilor mai mici, după o provocare pe TikTok

A.F. 24 mai 2024 | 21:23 643

Incident grav la o școală din Brașov. Patru elevi de clasa a VIII-a sunt acuzați de abuz asupra unor colegi din clase mai mici! 

Patru elevi de clasa a VIII-a, acuzati de abuz asupra colegilor mai mici, dupa o provocare pe TikTok

Un incident șocant între elevi este investigat la o școală din Recea, județul Brașov. O provocare inspirată de pe TikTok a avut urmări grave pentru mai mulți elevi minori care au ajuns să fie abuzați.

Elevi de clasa a VIII-a, acuzați de abuz asupra colegilor mai mici

Cei acuzați sunt patru elevi de clasa a opta, iar victimele lor ar fi mai mulți colegi din clasa a V-a. Se presupune că agresiunile au avut loc în timpul programului școlar și ar fi fost inspirate de o provocare pe TikTok.

Incidentul ar fi avut loc acum o lună, în mod repetat, potrivit Observator. Există și imagini de pe sistemul de supraveghere video al școlii din Recea, județul Brașov, care arată clar o parte din abuzurile la care au fost supuși cel puțin doi elevi din clasa a V-a.

Aceste fapte s-au întâmplat în ciuda prezenței profesorilor supraveghetori. Conducerea școlii afirmă că supraveghetorii trebuie să monitorizeze un număr foarte mare de copii, dintre care unii sunt în clasă, alții pe holuri, iar alții în curtea școlii, ceea ce face dificilă acoperirea tuturor zonelor.

Părinții au aflat despre incidente și au informat poliția, care a deschis o anchetă pentru a determina cine este responsabil pentru ce s-ar fi întâmplat la școală.

Ce a transmis conducerea școlii

„Copiii au recunoscut, dar, totodată, au afirmat că nimeni nu și-a exprimat nemulțumirea, că i-ar fi deranjat. Astea au fost declarațiile copiilor. Ei spun că și de o lună de zile se joacă treaba asta. Noi am scos și filmările. Noi nu am știut nimic, dar când am aflat, am și luat măsurile necesare. Este trist, dar ne asumăm. Ne pare rău”, a declarat Nelu Avram, directorul școlii din comuna Recea, pentru Radio România Brașov.

Protecția Copilului a trimis specialiști pentru a discuta și a oferi consiliere atât victimelor, cât și agresorilor. O sancțiune a fost deja aplicată – renunțarea la bursa de merit și la banchetul de sfârșit de clasa a VIII-a.

Cei patru elevi acuzați sunt bursieri, unul având chiar bursă de merit, iar ceilalți burse sociale, mai scrie educatieprivata.ro. Directorul școlii menționează că nu au avut probleme de comportament anterior. Comisia de bullying a decis să le suspende bursele pentru patru luni și să le interzică participarea la banchetele de final de an.

Poliția a deschis un dosar penal și efectuează cercetări in rem sub aspectul săvârșirii infracțiunii de agresiune sexuală asupra unui minor, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Făgăraș, citează fanatik.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510