REPLICA ONLINE CONSTANTA

30.2° Constanța Sâm., 27 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6803
30.2° Constanța Sâmbătă, 27 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6803
 

Paul Foleanu: Din sondaje rezultă că pe 9 iunie eu voi fi noul primar al Mangaliei

Paul Foleanu: Din sondaje rezultă că pe 9 iunie eu voi fi noul primar al Mangaliei

Andreea VLAICU Emilia BABU 21 mai 2024 | 00:00 3312

Paul Foleanu, candidatul PSD la primăria Mangalia, a fost prezent luni, 20 mai a.c., în studioul Replica unde a vorbit despre viziunea sa asupra Mangaliei, despre proiectele și planurile de viitor cu privire la oraș, despre mangalioți, dar și despre actuala administrație și despre concurența sa la conducerea Mangaliei. Totodată, Paul Foleanu a făcut apel la celelalte partide politice aflate în cursa electorală pentru primăria Mangaliei, să îl susțină și să îi acorde voturile pe data de 9 iunie, la alegerile locale.

Paul Foleanu: Din sondaje rezulta ca pe 9 iunie eu voi fi noul primar al Mangaliei

În debutul interviului, Paul Foleanu a vorbit despre susținerea pe care o are din partea Ministrului Economiei și Turismului și Ministrul Fondurilor Europene: „Am vrut sa le demonstrez celor din Mangalia că miniștrii din Guvernul României, miniștrii din coaliția de guvernare, sunt alături de ei și am vrut să le arăt că în momentul în care vom face schimbarea, acești miniștri vor veni și vor susține turismul, economia, adică Șantierul Naval din Mangalia, și cei de la Fonduri Europene ne vor da atâția bani cât vom avea nevoie să schimbăm și să transformăm Mangalia în cea mai frumoasă stațiune din România”. Candidatul Paul Foleanu a vorbit și despre mangalioți. „Mangalioții sunt oameni frumoși, sunt oameni calzi, dar sunt supărați. Mangalioții sunt nemulțumiți. Cu cine vorbesc prin Mangalia,  toți  îmi spun câte o nemulțumire. Sunt din ce în ce mai diverse nemulțumirile.

Viziunea lui Paul Foleanu, pentru Mangalia

În continuare, Paul Foleanu ne-a mărturisit și viziunea sa în ceea ce privește orașul Mangalia, dar și despre modul în care acesta își desfășoară campania electorală. „Eu nu fac promisiuni electorale, nu vin în fața lor și le spun că voi face din Mangalia Dubai sau că voi face din Mangalia Monaco. Le spun doar atât: vreau să restaurez normalitatea în orașul Mangalia. Vreau ca Mangalia să redevină ceea ce a fost în trecut. Și mai mult decât atât, vreau ca Mangalia să devină cel mai frumos oraș stațiune din România pentru că Dumnezeu ne-a privilegiat. Suntem pe malul mării, trebuie să profităm de amplasarea geografică și să fim cea mai frumoasă stațiune turistică din România.” Ne-a prezentat totodată și situația Cinematografului Pescăruș: „Referitor la Cinematograful Pescăruș, îl rog frumos pe domnul primar să nu mai facă nimic la el. Acest cinematograf  trebuie reconstruit din temelii, degeaba îl tencuiește și cheltuie banii Mangaliei. Acela va trebui demolat și refăcut un nou cinematograf cu 2 etaje, cu parcări subterane, cu zonă de food, cu sală de cinema modernă, un mini mall să devină. Un mini mall al Mangaliei, pentru că toți copiii doresc asta, toți copiii vor să vadă un film în Mangalia, vor să meargă la shopping în Mangalia, vor să mănânce un KFC sau McDonalds în Mangalia. Nu avem din păcate așa ceva, trebuie să meargă la Constanța.”

Foleanu: nu-mi este rușine cu domnul Zanfir Iorguș și repet, nu am să fac greșelile pe care acesta le-a făcut!

În cadrul interviului, Paul Foleanu ne-a prezentat și lista sa de consilieri, printre care se numără și fostul primar, Zanfir Iorguș. „Am alături de mine, și PSD are pe lista de consilieri, numai oameni curați, numai oameni cărora nu le este rușine cu ei. Avem profesori, Costi Bârbura, profesor de sport, fost mare fotbalist al Mangaliei, o avem pe doamna Elena Cerchez, o reputată avocată, o avem pe Mirela Călin, psiholog și manager de clinică privată, îl avem pe Vasile Iorga, singurul român din Mangalia care a fost președintele șantierului din Mangalia, nu au existat decât coreeni care au avut funcția de președinte, a existat o singură excepție și aceea a fost Vasile Iorga. Îl avem pe Zanfir Iorguș, primar al Mangaliei cu experiență. Este adevărat, găsesc oameni care îmi semnalează și greșelile pe care le-a făcut. Domnul Iorguș a făcut greșeli, dar a făcut și foarte multe lucruri bune pentru Mangalia într-o perioadă dificilă pe care o traversam. Faima Mangaliei în toată România a fost dusă prin Festivalul Callatis, a fost cel mai curat oraș din România. De aceea nu-mi este rușine cu dl Zamfir Iorguș și repet, nu am să fac greșelile pe care acesta le-a făcut.

Video 1:

În ceea ce privește alianțele politice, Paul Foleanu mărturisește că „până în prezent, la Mangalia, nu avem niciun fel de alianță făcută cu niciun partid, însă pe această cale le întind o mână tuturor candidaților de la partidele mai mici care nu au șanse. Le întind mâna tuturor să vină alături de mine. Am să îi respect și am să transform dorințele lor în decizii în administrarea orașului. Referitor la partidul AUR care nu are candidat la Mangalia, le întind o mână celor din Mangalia care fac parte din acest partid, le cer sprijinul atât lor, cât și oamenilor care îi iubesc, să mă susțină.

Despre sloganul de campanie „Tu contezi, tu faci schimbarea!”

Pentru mine nu este doar un slogan, este un crez, și mă gândesc că există o zi, o dată la 4 ani, în care puterea din oraș revine în mâinile cetățenilor. Puterea Mangaliei, pe 9 iunie, va fi în ștampila fiecărui cetățean din oraș. Atunci fiecare cetățean și fiecare vot pe care el îl pune pe buletinul de vot contează și doar acele voturi pot face schimbarea. Nu sunt de acord că primarii, președinții de consilii județene, parlamentarii sunt puși de undeva de sus, sunt susținuți de „servicii”. Nu există această variantă. Puterea stă în mâna fiecărui cetățean care își exprimă dreptul constituțional la vot.

Candidatul PSD, Paul Foleanu, este încrezător în ceea ce privește alegerile din 9 iunie. Acesta a vorbit în cadrul interviului și despre principalul său contracandidat. „Este evident că bătălia se dă între 2 candidați, între actualul primar și subsemnatul. Nu este o bătălie, este o competiție electorală. Vreau să am certitudinea și să nu stau la câteva sute de voturi diferență de actualul primar. Vreau să îl surclasez cu foarte multe voturi astfel încât să nu mai poată face ulterior contestații, cum a făcut în 2012 și să câștige la masa verde.”

Video 2:

La finalul interviului, candidatul PSD la Primăria Mangalia, vine cu un îndemn și totodată cu o dorință către toți mangalioții: „Îmi doresc ca toți mangalioții care îndeplinesc condițiile legale, care au peste 18 ani, să meargă și să-și exprime dreptul la vot. E un drept câștigat la Revoluție și îmi doresc ca aceștia să și-l exercite. În momentul în care nu mergi să votezi, nu contezi. De aceea eu le spun tu contezi, tu faci schimbarea! Și îi rog pe toți mangalioții să vină și să-și exprime dreptul constituțional, și anume să voteze. Trebuie ca în Mangalia să facem schimbarea. Asta le cer, să iasă la vot și să facă schimbarea.”

Interviul integral îl puteți urmări în materialul VIDEO de mai jos:

Comandat de partidul PSD - Filiala Constanța
Executat de ROMEXTRA EXPRESS SRL – portal: www.replicaonline.ro
CUI mandatar financiar coordonator 21240002

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436