REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.3° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.3° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Paul Foleanu: Vom desemna viceprimarul și voi continua lupta pentru schimbare în Mangalia. Video

Paul Foleanu: Vom desemna viceprimarul și voi continua lupta pentru schimbare în Mangalia. Video

Georgiana BOGLEA, Emilia BABU 30 mai 2024 | 11:58 1197

Candidatul PSD la funcția de primar al municipiului Mangalia, Paul Foleanu, a fost prezent în studioul Replica de Constanța, joi, 30 mai a.c., unde și-a manifestat deschiderea față de alte partide mai mici în vederea acordării sprijinului în cursa pentru fotoliul de primar al Mangaliei. Din nou, Foleanu a punctat problemele mangalioților, dar a vorbit și despre situația șantierului Damen.

Paul Foleanu: Vom desemna viceprimarul si voi continua lupta pentru schimbare in Mangalia. Video

În debutul interviului, Paul Foleanu a adus în discuție faptul că este deschis în vederea unei alianțe, cu partidul AUR, dar și alte partide mai mici, pentru cursa electorală de pe 9 iunie, astfel încât să-i crească șansele de câștig.

Paul Foleanu: Vom desemna viceprimarul si voi continua lupta pentru schimbare in Mangalia. Video

Nu am avut niciun fel de discuții oficiale cu reprezentantul partidului AUR sau ai altor partide mai mici, fără șanse la Primăria Mangalia, însă am primit telefoane de la reprezentanții din teritoriu ai acestor partide, de la candidații lor la Consiliul Local Mangalia, care mi-au dat mesaje de susținere. Cu Murad nu am vorbit de 4 ani. Pot să spun doar că este un mare investitor în turism și că a pus sute de milioane de euro în sudul litoralului. Nu am avut discuții cu dânsul, am discutat în schimb cu candidații de la Mangalia, cu Leonard Tănase, cu Cosmin Trușcă, care mă încurajează și mi-au transmis că mă susțin. Le-am garantat tuturor că nu am niciun fel de înțelegere cu actualul primar și nici în viitor, după finalizarea alegerilor din 9 iunie, nu voi avea și nu vom avea, noi PSD Mangalia niciun fel de înțelegere, alianță sau colaborare cu actualul primar”, a declarat Paul Foleanu.

Video 1:

Totodată, acesta a mai precizat că anumiți consilieri PNL îl susțin din umbră. „Este adevărat că o parte din candidații PNL la funcția de consilieri cu care m-am întâlnit, în șoaptă, îmi spun că mă susțin și ei. Dar cu actualul primar vă spun foarte ferm că nu am avut și nu voi avea niciun fel de înțelegere sau colaborare”, a zis Paul Foleanu.

De asemenea, Paul Foleanu a precizat că, momentan, PSD Mangalia nu are niciun fel de alianță cu niciun partid. „Nu există niciun fel de alianțe între PSD și AUR. Nu există în Mangalia la alegerile locale niciun fel de alianță între PSD și PNL și nu există niciun fel de alianță cu niciun partid mai mic la Mangalia, însă le mulțumesc pentru sprijin tuturor celor din Mangalia, indiferent în ce partid sunt înscriși în competiția electorală și îi rog frumos să iasă public și să mă susțină. Îi rog de asemenea pe toți susținătorii partidelor mai mici să facă ceea ce le dictează conștiința. Promovez ca în Consiliul Local să intre cât mai multe partide. Vreau de asemenea să transmit că nu voi face niciun fel de colaborare cu reprezentanții a 2 trompete ale actualului primar, adică cei de la PUSL și cei de la PRO România”, a spus Paul Foleanu.

Orașul nostru nu mai este unde a fost, s-a dus în jos

În această campanie electorală, luând la pas cartierele, Paul Foleanu a discutat cu oamenii pentru a observa problemele mangalioților, care sunt diverse, dar cu toții au observat un lucru: orașul nu mai este unde a fost, s-a dus în jos din toate punctele de vedere.

Problemele mangalioților sunt diverse. Orașul nu mai este unde a fost! Nu mai suntem o stațiune atractivă la nivel de România. Îmi spun oamenii că blocurile din Mangalia sunt gri, sunt urate, arată neîngrijit. Ieri am fost în cartierul Dobrogea 1, un cartier înființat de circa 10-12 ani. Oamenii și-au pus sute de mii de euro în casele respective, dar nu au drumuri, merg prin noroi.”, a subliniat Paul Foleanu. „Voi începe toate lucrările utile și necesare din cartierele care nu a fost privilegiate până în prezent și aici mă refer la tot ce înseamnă în spatele blocurilor. Pe Oituz s-a pus trotuar și acum se monta covor de gazon, pe strada principală. Dar în spatele OS-urilor este paragină. Pe strada Rozelor de exemplu, s-au schimbat de 2 ori pavelele, s-a făcut o asfaltare, dar dacă mergi în spatele blocurilor de pe stradă este paragină. Nu este normal să faci doar de ochii lumii frumos în centru și să faci filme electorale în care să spui că ai făcut, ai dres. În 12 ani se puteau face mult mai multe cu cele 400 milioane euro încasate în bugetul local. Nu există o transparență a modului de cheltuire a bugetului public, a banilor strânși din taxele și impozitele mangalioților”, a adăugat candidatul PSD la Primăria Mangalia.

Video 2:

Este o situație foarte gravă în șantierul Damen din Mangalia

Paul Foleanu susține că ceea ce se întâmplă acum la șantierul Damen din Mangalia este un plan foarte bine pus la punct de niște oameni malefici, dar care și-au atins scopul.

„Este o situație foarte gravă la șantierul Damen. Astăzi, suntem sub asediul olandezilor de la Damen Olanda. Aceste șantier este cel mai are șantier de construcții de nave din România. Au plecat coreenii de la Daewoo, au venit cei de la Damen. Am fost încântat că a venit un investitor, că se vor face în continuare vapoare. Au venit cu un plan foarte bine pus la punct de a-l băga în insolvență și în faliment. Ăsta a fost principalul lor scop, din păcate, acolo s-a ajuns. Alaltăieri, cei de la Damen Olanda, au introdus pe rolul Tribunalului Constanța o acțiune prin care cer insolvența șantierului. Insolvență pentru circa 160 milioane de dolari pe care Damen Olanda i-a împrumutat șantierului din Mangalia în calitate de acționar și s-au trezit astăzi să-și ceară toți banii înapoi, să blocheze efectiv activitatea șantierului. Au blocat orice comandă, nu au mai contractat. Pe 3 iunie tot acționarul Damen Olanda prin managementul lor de la Mangalia au dispus șomaj tehnic pentru 75% dintre angajați. Vom vedea dacă se va concretiza pentru că din câte am înțeles au avut ieri la Minister o întâlnire foarte încordată și se pare că este posibil să nu intre în vigoare măsura managementului olandez de la Mangalia. Sunt premise care spun că activitatea se va debloca în 2-3 luni. Eu zic că este un plan făcut de niște oameni malefici, dar inteligenți, care acum se pune în executare”, a declarat Paul Foleanu.

Video 3:

Ce se va întâmpla dacă Paul Foleanu nu câștigă alegerile?

În încheiere, Foleanu a precizat că „nu iau în calcul o pierdere, însă dacă se va întâmpla ca cetățenii să nu își dorească o schimbare și o să voteze în continuare un primar trimis în judecată, vom încerca, în Consiliul Local, să constituim o majoritate alături de cei care mă susțin astăzi. Nu o să colaborăm sub nicio formă cu susținătorii actualului primar sau cu cele 2 trompete, adică PRO România și PUSL. Voi colabora cu celelalte partide mai mici, vom desemna viceprimarul și voi continua lupta pentru schimbare în Mangalia”, a conchis Foleanu.

Video 4:

Interviul integral poate fi urmărit mai jos:

Comandat de partidul PSD - Filiala Constanța
Executat de ROMEXTRA EXPRESS SRL – portal: www.replicaonline.ro
CUI mandatar financiar coordonator 21240002

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016