REPLICA ONLINE CONSTANTA

30.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
30.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Paul Foleanu vrea să reînvie festivalul Callatis de la Mangalia! Video

Paul Foleanu vrea să reînvie festivalul Callatis de la Mangalia! Video

Emilia BABU , Georgiana BOGLEA 28 mai 2024 | 00:00 1276

Paul Foleanu, candidatul PSD la primăria municipiului Mangalia, a fost prezent în studioul Replica de Constanța luni, 27 mai a.c., unde a vorbit despre planurile sale de viitor asupra Mangaliei, despre faptul că Mangalia este condusă din umbră de cineva. De asemenea, acesta a făcut precizarea că vrea să le arate oamenilor și cealaltă față a lui Paul Foleanu.

Paul Foleanu vrea sa reinvie festivalul Callatis de la Mangalia! Video

În debutul interviului, Paul Foleanu a adus la cunoștință faptul că a avut o dezbatere foarte interesantă cu un copil de clasa a V-a, cu o viziune foarte matură. ”Un coleg de al fiului meu înflăcărat în privința problemelor Mangaliei m-a provocat și am acceptat să particip la o discuție și chiar mi-a făcut plăcere. M-a emoționat modul lui de a gândi. Un copil din clasa a V-a să își dea seama de o asemenea problemă a Mangaliei și anume că blocurile nu arată cum ar fi trebuit să arate și că sunt diverse culorile fațadei nu dau bine. Chiar nu mă așteptam, mă așteptam să îmi spună lucruri de-ale copilăriei, că îi plac locurile de joacă sau că nu îi plac, că are sau nu are unde să se distreze în timpul liber, că are sau nu are piste de bicicleta, dar el a venit cu  o chestie de adult efectiv în care îmi spune că nu îi plac fațadele blocurilor. Nici mie nu îmi plac, și eu gândeam asta.”, a declarat Paul Foleanu.

Foleanu: Aspectul Mangaliei ca oraș turistic trebuie să fie personalizat

În continuare, Paul Foleanu a vorbit și despre planurile sale pentru a readuce municipiul Mangalia la viață. „Aspectul Mangaliei ca oraș turistic trebuie să fie personalizat, trebuie ca blocurile din Mangalia să aibă un aspect plăcut, să placă turiștilor care vin. Fațadele blocurilor trebuie luminate. Trebuie să arate ca un oraș turistic, nu ca un oraș muncitoresc, ca un oraș-dormitor, cum spun unii pentru că în fapt oamenii din orașul nostru dorm și dimineața merg la muncă în altă parte. Planul meu principal este să creăm atât prin implicarea administrației publice locale, cât și prin atragerea de investitori oportunități și locuri de muncă bine plătite în orașul nostru astfel încât tinerii noștri, copiii noștri care merg și fac o școală la București, la Iași la Cluj să își dorească să se întoarcă înapoi în orașul lor și să lucreze pentru orașul lor. Eu cred că resursa umană este cel mai important lucru într-o comunitate. Copiii trebuie să plece, dar să se întoarcă, să le facă plăcere să se întoarcă în orașul care s-au născut. Cred că este elementul principal pentru dezvoltarea unei comunități. Sunt mai multe cartiere din Mangalia uitate de actuala administrație, unele sunt situate la periferie, altele nu, dar în general cele de la periferie. Vreau să mă refer la cartierul Dobrogea 1, de exemplu, un cartier care a fost lotizat în trecut, unde cetățenii Mangaliei și-au cumpărat locuri de casă sau au concesionat și și-au construit case de sute de mii de euro și nu au drumuri, alimentarea și canalizarea, abia în prezent cu aportul acelui proiect finanțat de Banca Mondială și implementat de RAJA Constanța au reușit să aibă canalizare și alimentare cu apă, însă primăria nu s-a îngrijit nici măcar să le facă drumuri, nici măcar drumuri pietruite. Drumurile de pe centrul Mangaliei au fost demolate, frezate de firmele aduse de prin țară de actualul primar, ceea ce s-a scos de acolo, piatra respectivă, asfaltul frezat, putea să fie pus acolo pe acele drumuri și întins. Am informații și știu unde există un depozit de astfel de asfalt frezat.“

Video 1:

Este inadmisibil să construim corpuri noi de clădire și să nu avem medici să lucreze în ele

Și Spitalul din Mangalia a intrat în colimatorul lui Foleanu, despre care spune că este condus de un neprofesionist. „Vreau să discut despre managementul care nu se face astăzi în Mangalia. Spitalul din Mangalia este condus de un neprofesionist. Spitalul trebuie să fie condus de un medic, un om care lucrează cot la cot cu cei de acolo. Nu o interesează necesitățile care sunt în acest moment în spital. Medicii, asistentele, personalul auxiliar dacă nu privesc conducerea ca pe un coleg al lor, ca pe un om din sistemul lor nu pot fi compatibili.  Nu e normal. În acest spital, trebuie ca un medic de acolo să își asume și să îl conducă. Efectiv să îi înțeleagă pe cei de acolo și să lucreze împreună cu ei pentru mangalioți și pentru cei din jur. Evident este nevoie și implicarea primăriei Mangalia. Este inadmisibil ca noi să construim corpuri noi de clădire și să nu avem medici să lucreze în ele.”, a declarat Paul Foleanu.

De asemenea acesta a mai vorbit și despre planurile pe care le are pentru dezvoltarea stațiunilor turistice arondate Mangaliei. ”Este vorba despre un plan pe care vreau  să îl fac împreună cu specialiștii în turism din Mangalia, astfel încât fiecare stațiune să aibă specificul ei. Spre exemplu, Saturn să fie pentru turismul balnear care se poate prelungi pe întreaga durată a anului, pe cordonul Venus-Saturn să dezvoltăm o zonă de distracții cu cluburi, restaurante, terase, Venus și Jupiter să găzduiască tinerii care vin să se distreze, Neptun și Olimp să fie o stațiune puțin mai exclusivistă pentru oamenii cu bani mai mulți care își doresc să meargă la un restaurant mai de calitate. În privința operatorilor economici  este de înțeles faptul că dacă li se pun fel și fel de interdicții, vor pleca, de exemplu un anumit interval orar sau să nu vândă înghețată spre exemplu, turiștii dacă nu găsesc ce vor, anul viitor nu vor mai veni, iar ritmul și fluxul turiștilor scade, deci ne ducem în faliment efectiv cu turismul în Mangalia. Noi trebuie să îl revigorăm și prin evenimente. Noi nu avem evenimente, nu avem festivaluri nu avem un club la nivelul a 6 stațiuni. E unul singur pe la Cocor care se deschide când și când pentru că le trebuie nu știu ce investiții. Autorizația de construire pentru un club este 50.000 lei. Nu i-a încurajat nimeni să vină. S-au încurajat investitorii imobiliari care să vină să construiască blocuri în zona Mării Negre și acele apartamente vor fi cumpărate de oameni din toată România care vin și stau o perioadă de o săptămână două la mare, în rest vor sta goale. Sunt de acord ca dezvoltatorii imobiliari să vină și să construiască, dar nu în zona limitrofă plajei. Acea zonă trebuie să fie rezervată hotelurilor, structurilor care sunt incluse într-un circuit turistic. Dezvoltatorii pot construi și mai la periferie. Cine vine în apartamentul său la mare vine cu mașina și poate merge cu mașina la plajă.  Trebuie să creăm festivaluri, evenimente. Spre exemplu, festivalul Callatis trebuie imediat reînviat, să fie mai grandios decât era. Liberty Parade va reveni.”, a spus Paul Foleanu.

Foleanu îndeamnă electoratul să iasă la vot!

În continuare, Paul Foleanu trage un semnal de alarmă și îndeamnă electoratul să iasă la vot, pe 9 iunie. „Aș dori ca cetățenii să vină într-un număr cât mai mare la vot în data de 9 iunie și să își exprime intenția de vot pentru că spunea cineva în trecut și avea dreptate: nu pot ei fura, cât putem noi vota. Discut zilnic cu cetățenii pe străzile Mangaliei, care sunt nemulțumiți și sper ca aceste nemulțumiri să se materializeze prin prezența la vot. Nu le-am cerut niciodată să  voteze cu mine sau cu X, Y, ci doar să iasă la vot. Prezența la vot le conferă cetățenilor din Mangalia autoritatea, putereea și dreptul de a vorbi după alegeri pentru că în prezent toți vorbesc în șoaptă de frică. Cetățenilor le e frică de faptul că actuala administrație îi va auzi și atunci vor suferi consecințe. (...) Am discutat cu oameni din primărie, dar nu vreau să le dau numele, aceștia mi-au spus că sunt nemulțumiți de modul în care sunt conduși. Nu e normal ca primarul să ajungă o păpușă. Oamenii din primărie sunt conduși de alți oameni cu acceptul primarului, nu de primar, persoane care nu au pregătirea necesară. Am mai spus-o, aceste doamne, domnișoare l-au încălecat pe actualul primar și în prezent acestea conduc Mangalia. Actualul primar nu a făcut nimic timp de 12 ani și acum promite că în 4 ani va face ce nu a făcut în 12. A ajuns să fie o păpușă.”, a zis Paul Foleanu.

Video 2:

„O să ne facem de râsul României și Europei cu privire la această situație.”

Paul Foleanu a vorbit și despre evenimentul religios care a avut loc, recent, în Mangalia. „În Mangalia, există mulți oameni credincioși și care ori de câte ori au ocazia merg la biserică. Este adevărat că ÎPS Teodosie ne-a onorat cu prezența sa ieri și împreună cu toți preoții din Mangalia au făcut această procesiune prin oraș. Dar ce să vezi, primarul municipiului Mangalia s-a lipit electoral de această procesiune religioasă, a defilat împreună cu toți preoții din Mangalia în încercarea disperată de a mai culege câteva voturi de la credincioși.”, a declarat Paul Foleanu.

Video 3:

Urmăriți interviul integral în materialul VIDEO de mai jos:

Comandat de partidul PSD - Filiala Constanța
Executat de ROMEXTRA EXPRESS SRL – portal: www.replicaonline.ro
CUI mandatar financiar coordonator 21240002

 

 

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510