REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.4° Constanța Sâm., 14 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6852
23.4° Constanța Sâmbătă, 14 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6852
 

Paza Universității Ovidius este asigurată... pe viață, de gălățeanul Liviu Mănăilă!

Paza Universității Ovidius este asigurată... pe viață, de gălățeanul Liviu Mănăilă!

Andreea VLAICU 14 septembrie 2024 | 00:00 342

Universitatea Ovidius Constanța va da 6 milioane de lei pentru „Servicii de pază, protecție, supraveghere permanentă și transport valori” firmei Alfaro Security SRL, din Galați. Societatea este cunoscută ca fiind firma de casă a Universității din Constanța, obținând contracte cu aceasta ani la rând, dar și cu alte instituții publice. Noul contract presupune asigurarea serviciilor de pază pentru o perioadă de 24 de luni.

Paza Universitatii Ovidius este asigurata... pe viata, de galateanul Liviu Manaila!

Alfaro Security SRL, din Galați, a obținut încă un contract la Constanța! Nu este nimic nou, ci obișnuitul contract cu Universitatea Ovidius. Firma este administrată de Liviu Alexandru Mănăilă, fiul marelui lider de sindicat de pe platforma SIDEX din anii ’90, Ivancea Mănăilă, acesta din urmă fiind și acționar la Dialfa. 

Firma lui Liviu Mănăilă va asigura serviciile de pază, protecție, supraveghere permanentă și transport valori contra sumei de 6.078.720 de lei. Contractul a fost semnat pentru o perioadă de 24 de luni, 219.000 de ore. Valoarea serviciilor echipei mobile de intervenție este pentru 26 de posturi, 24 de ore pe zi.

Paza Universitatii Ovidius este asigurata... pe viata, de galateanul Liviu Manaila!Universitatea Ovidius Constanța

Relație de 10 ani cu Universitatea Ovidius

Interesant este faptul că Liviu Mănăilă a reușit să intre cu firmele lui deținute, Alfaro Security și Dialfa Security, în contracte de pază cu instituții importante din Constanța, precum Universitatea Ovidius, Direcția Generală Asistență Socială Constanța, fosta Regia Autonoma „Exploatarea Domeniului Public și Privat” și Biblioteca Județeană „I.N. Roman”. Trecutul firmei lui Mănăilă cu Universitatea Ovidius a început încă din anul 2014, atunci când a semnat un prim contract prin Dialfa Security SRL, în valoare de peste 2 milioane de lei, fără TVA, valabil 24 de luni. 

Licitație cu dedicație la CERNONAV?!

Alfaro Security SRL și Dialfa Security, ambele deținute de Mănăilă, au pus mâna, anul acesta, pe un contract de 2,3 milioane de lei cu CERONAV, licitația fiind pusă sub semnul întrebării. Din păcate pentru ei, l-au scăpat printre degete după ce s-a constatat că procedura nu a respectat prevederile legale. Sesizarea a fost făcută de concurență, respectiv firma Transguard Security, o altă societate abonată la banul public.

Paza Universitatii Ovidius este asigurata... pe viata, de galateanul Liviu Manaila!decizia CNSC

Cifră de afaceri de zeci de milioane de lei

Alfaro Security SRL este o firmă din Galați, înființată în anul 2005, cu obiectul de activitate „Activități de protecție și gardă”. În anul 2023, firma a înregistrat o cifră de afaceri de 20,3 milioane de lei, profit de 1,3 milioane de lei, dar și datorii de aproape 3 milioane de lei. Au fost raportați 330 de angajați. 

Paza Universitatii Ovidius este asigurata... pe viata, de galateanul Liviu Manaila!Alfaro Security SRL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA


LOTO

6/49
20466423235
5/49
818616137
joker
2831331245