REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.2° Constanța Dum., 1 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6839
21.2° Constanța Duminică, 1 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6839
 

Pe 8 FEBRUARIE, școlile se REDESCHID, dar NU pentru toți ELEVII

Pe 8 FEBRUARIE, școlile se REDESCHID, dar NU pentru toți ELEVII

Replica API 3 februarie 2021 | 12:44 6090

Klaus Iohannis a anunțat că școlile vor începe pe 8 februarie, în baza a trei scenarii.

Cele trei scenarii

Scenariul VERDE. Dacă rata de infectare cu COVID-19 în ultimele 14 zile va fi sub 1,5 la mie, toţi copiii merg la şcoală.

Scenariul GALBEN. La o rată de infectare cuprinsă între 1,5 şi 3 la mie vor participa fizic la ore copiii de grădiniţă, copiii din ciclul primar şi copiii din clasele terminale – VIII, XII.

Scenariul ROȘU -La o rată de infectare de peste 3 la mie – vor mai face cursuri ”faţă în faţă” copiii de grădiniţă şi de ciclu primar.

Președintele Klaus Iohannis s-a întâlnit, marți, de la ora 15.00, cu premierul Florin Cîțu, cu ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, și cu ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, pentru a decide despre redeschiderea școlilor în data de 8 februarie. La discuții au participat și medicii Raed Arafat și Adriana Pistol.

"Nu am scăpat de pandemie, este nevoie să respectăm măsurile care sunt în vigoare. Dar putem să constatăm că în ultimele săptămâni incidenţa bolii s-a redus un pic. Avem ceva mai puţine persoane internate la terapie intensivă, avem ceva mai puţine persoane care se internează în spital în fiecare zi. Pe de altă parte, ne-am uitat ce fac alţii. Putem să constatăm că marea majoritate a ţărilor din UE deschid şcolile. Sunt doar trei state care nu deschid şcolile. În consecinţă, în unanimitate, am decid: începând de luni, majoritatea copiilor merg fizic la şcoală. Este evident că trebuie să respectăm situaţia din fiecare localitate. Pentru fiecare şcoală trebuie luate măsuri foarte stricte. Ne dorim ca şcoala să se desfăşoare în condiţii sigure. În consecinţă, în localităţile din scenariul verde, toţi copiii merg la şcoală. În localităţile din scenariul galben, copiii de grădiniţă merg la grădiniţă, clasele I-IV merg la şcoală, din ciclul secundar doar copiii din clasa a VIII-a, iar de la liceu merg doar copiii din clasa a XII-a. În localităţile aflate în scenariul roşu merg doar copiii la grădiniţă şi copiii din ciclul I-IV. Restul vor face şcoala online", a declarat președintele Iohannis.

Amintim că INCIDENŢA cazurilor de COVID din municipiul Constanța a ajuns la 2,28

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Primul prag este de 1 la mie, nu de 1,5.
3
0
Trasa rau de par "pandemia" asta, ce se mai chinuie ei cu tot felul de scenarii, tot felul de praguri inventate scoase din burta, doar ca sa incurce activitatea normala a oamenilor. Pai nici pandemia reala din 1918 nu a durat atat, mascarada de acum cine stie pe cati ani se intinde.
5
2
nu, pragurile pentru scenariul verde si galben este de 1 la mie, nu de 1,5. corectati-va mizeriile de articole
5
0
Klaus,inapoi la partie,ne descurcam si fara tine!
3
7
Ne aratati incidenta si pentru celelalte localitati din judet?Dsp-ul uita sa publice pe site.Ultima incidenta acolo este pentru 31ianuarie.Multumesc!
3
0
la 1 martie
5
2
Care rata de infectare? aia de duminica 7 februarie? si cand faci orarul, cand anunti copii, cand aduc profesorii si elevii adeverinte ca sunt bolnavi?
8
1
O Rpmanie eeduuucataaa. Obeedieentaaa
9
1

REPLICA


LOTO

6/49
19621262040
5/49
9302172127
joker
137928365