REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
33.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Pe bulevardul Tomis, șoferii au început să își facă propriile reguli de circulație. Video

Pe bulevardul Tomis, șoferii au început să își facă propriile reguli de circulație. Video

Ana Maria LIPAN 17 octombrie 2023 | 00:00 8385

Decizia municipalității de a modifica regimul de circulație de pe bulevardul Tomis, unde tronsonul delimitat de strada Ion Rațiu și bulevardul Mamaia, a devenit cu sens unic, a fost contestată de constănțeni încă de la momentul anunțului. Câțiva ani mai târziu, mulți dintre șoferii ce și-au exprimat nemulțumirea la acel moment, încă nu s-au conformat. În zonă traficul este haotic, iar normele în vigoare sunt încălcate fără pic de ezitare. Zilnic pot fi văzute autoturisme pe banda destinată exclusiv mijloacelor de transport în comun, taxiuri și autospeciale de intervenție.

Pe bulevardul Tomis, soferii au inceput sa isi faca propriile reguli de circulatie. Video

Începând cu luna octombrie a anului 2020 a fost implementat un nou regim de circulație rutieră pe bulevardul Tomis, măsură aspru criticată la acel moment de numeroși constănțeni. Prin modificări precum introducerea a două benzi cu sens unic către zona centrală, două benzi dedicate circulației mijloacelor de transport în comun, taxiurilor și autospecialelor de intervenție, cu circulație în ambele sensuri, cu câte o bandă pentru fiecare sens de mers, dar şi piste pentru biciclete, s-a dorit sporirea mobilității urbane. 

Pe bulevardul Tomis, soferii au inceput sa isi faca propriile reguli de circulatie. Video

Toate aceste schimbări, gândite să vină în sprijinul șoferilor, nu au creat, însă, decât confuzie și nemulțumire în rândul șoferilor. Noile măsuri nu au condus la decongestionarea traficului din zonă, aglomerația continuând să fie o problemă. Una dintre hibele sesizate de șoferi este lipsa infrastructurii rutiere necesare pentru preluarea fluxului de mașini ce se deplasează din zona centrului vechi către nordul orașului. 

Pe bulevardul Tomis, soferii au inceput sa isi faca propriile reguli de circulatie. Video

Așa se face că mulți cetățeni au refuzat să se conformeze acestor norme, sfidându-le fără a sta pe gânduri, pentru a-și scurta timpul petrecut în trafic. Zilnic pot fi văzute autoturisme pe banda destinată exclusiv mijloacelor de transport în comun, taxiuri și autospeciale de intervenție. În timp ce alții petrec minute în șir, așteptând să înainteze câțiva metri, alții circulă fără probleme, ignorând scopul pentru care acea bandă a fost gândită. 

Pe bulevardul Tomis, soferii au inceput sa isi faca propriile reguli de circulatie. Video

Mai mult decât atât, haosul este amplificat de pietonii care traversează după bunul plac, printre autovehicule, punându-și în pericol propria siguranță, dar și pe a altora. 

Pe bulevardul Tomis, soferii au inceput sa isi faca propriile reguli de circulatie. Video

Luând în considerare acestea, putem concluziona că modificarea regimului de circulație nu doar că nu a decongestionat traficul din zonă, ci a creat noi surse de stres pentru unii șoferi și noi oportunități de încălcare a legii pentru alții. 

Pe bulevardul Tomis, soferii au inceput sa isi faca propriile reguli de circulatie. Video

Video:


 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Eu cu cine votez, votez cu cei care vor reface circulatia cum a fost pe tomis, pe Lapusneanu etc
6
0
Sa circule pe toate benzile
4
2
Ba băieți, mobilitatea a devenit imobilitate? Bicicliștii i și duc copii la școală cu mașina mica.....
5
3
Politie e mai deloc, camere video peste tot, 20 de inși la supraveghere monitoare si la cati circula aiurea, astora le scoți lejer salariul in cateva ore, amenzi cu foto la cutia poștala si poate asa ne intra putin frica in c*r
12
8
Eu stiu ca daca ai trei pasageri in masina poti circula pe banda rezervata pt bus , cum e ?!
8
11
Candidez la primărie: circulație în ambele sensuri pe Tomis, Iorga, Rațiu și Unirii. Trec cu peste 90% din voturi, bat pariu.
15
8
Domnule Chițac sa nu uiți ca străzile nu sunt canale navigabile . Dai afară pe incompetenții care au gândit Constanța în felul acesta și odată cu ei dute și tu .Sper ca la sfârșitul mandatului sa ajungi în fata procurorilor anticorupție pt toate lucrările de rahat suprataxate pe care le-ai întreprins împreună cu șleata ta de incompetenți.
19
2
Pe vremuri , lumea era mai saraca, mai educata si mai putin snoaba! Azi, fiecare nevasta de navigator, are masina, deobicei SUV si isi duce odrasla la scoala sau gradinita cu masina! Unii copii ajung la liceu si nu au mers vreodata cu autobuzul! Pe jos , deja este o pedeapsa! Sa vedem daca va folosi cineva pista de biciclete, pe care a facut-o VERGIL! Fostul primar, Pastaie, a desfintat liniile de tramvai ! Asta a infiintat pista de biciclete! Urmatorul o sa infiinteze transportul la scoala , cu drone turcesti! Ca pana acum am important autobuze turcesti!
24
3
Cate benzi de circulatie sunt pe Ferdinand sensul spre gara ? Au latit benzile spre mare sau au fost trasate gresit ?
13
5
Incepand cu orele 7.10-8.45, cu aproximatie, orasul da in clocot...toate mamicile si nu numai alearga pe bulevardele orasului sa-si duca copiii la scoala ! Acesta este realul motiv al ambuteiajelor ,s-a vazut clar,cat sunt copiii in vacanta se circula cat de cat decent !!! Nimeni nu-si mai da copilul la scoala din cartier, toti alearga dupa cai verzi pe pereti...ca la scoala X,Y,Z sunt super profesori ! Fals,copilul care este dedicat spre invatatura obtine rezultate si la scoala din Cobadin , prostii...tot p****i raman , chiar si cu profesori de prima mana! Asadar , cheia pentru rezolvarea problemei este la ministerul invatamantului , fiecare elev..obligatoriu la scoala din cartier ! Vrei neaparat la scola X , faci schimb de locuinta si te muti in cartierul care aste arondat la scoala X !!! Simplu , smecheria se plateste ! Si nu mai tociti bulevardele aiurea ,pentru niste mofturi de p***t gust...
35
2
Jeguri te fac să încalci regulile de circulație, noi conducători să ne certăm, să ne injuram in trafic, iar Jegurile de g****i să ne vâneze să ne amendeze.
18
11
Chitac =distrugătorul Constanței și al constănțenilor. Tragedia e ca nimeni nu va aduce totul la forma inițială.
31
4
Ce frumos este Opelul din poză
2
7
Si pe lapusneanu au eusit sa il umple de masini prin desfiintarea liniilor intrerupte. Si vor face linie de bus si acolo. Parcarile, se stie d c le-au anulat. Ca sa nu se mai mearga in parc , urmand a se face blocuri in el. Cuie mhitac
19
4
Când sensurile unice sunt gândite p***t, majoritatea începe sa nu mai suporte regulile de circulație. Vor vedea la alegeri consecința domnii de la primărie.
20
3
sa ma conformez. Tu nu vezi ca esti i d i o t, si tu si idolul tau Ver gil. Cum mama nai bii ati gandit-o ma. Ati irosit doua benzi pe Tomis, care stau permanent goale, mai trece cate un RATC din primavara toamna si noi stam cate 40 de minute in trafic bara la bara pe Mircea. Conformeaza-te tu, la o asemenea pro stie.
23
8
De ce plm ati facut tomisul asa?!ca sa se aglomereze pe celelalte?!ce mama dracului de sistematizarea plmele e asta?!cine dracu',' v-a adus acolo?!v-a ales lumea sa va bateti joc?!de ce nu consultati lumea inainte sa faceti timpenii?!ce mortii vostrii,va credeti stapinii orasului?!v-a dat cineva mostenire orasul si v-a spus sa faceti de capu' vostru cum va place voua?!timpenie mai mare ca sa compari tomisul cu mircea ca sa faci sensuri unice ......nu ginditi?!traficul de pe tomis,la intoarcete,nu e aceleasi si le mircea?la orele de virf ,nu vedeti,in plm,ce cozi sint?!adevarat,ca toti ciobanii si-au luat masini ,da' daca e trafic si nu se poate circula,reveniti pe tomis macar,ca e mai lat ,la 2 benzi! Si mai yerminati dracului odata gropile In oras!
24
10
Pana nu il starpim pe chitcan, asa ne vom chinui. Omul are nevoie de ajutor medical la Palazu, apoi la Poarta Alba. Cine l-a votat, sa-l pupe in cwr....
26
5
ATATA TIMP CAT BD. TOMIS - SI NU NUMAI - AU FOST MODIFICATE DUPA BUNUL PLAC AL CELOR DIN PRIMARIE, FARA SA TINA CONT DE PAREREA OAMENILOR, FOARTE BINE FAC CETATENII CA ISI BAGA PICIOARELE IN REGULILE MARTAFOILOR CARE AU FACUT SI FAC NUMAI TAMPENII IN ORASUL ASTA ! LA ORA 16.30 PE MIRCEA E SUFOCAT TRAFICUL, IN TIMP CE DITAMAI BULEVARDUL TOMIS E GOL. CAPETE DE GUMA!!
24
10
numai incompetenti in primarie. gandesc cu c00rul. reveniti cu dublu sens pe iorga, ion ratiu, poporului
26
8
Banda speciala pt taci si auobuze este ocupata tot timpul de auto !RATC-ul sta in trafic ,taciurile stau in trafic! Cum incurajati transportul in comun????Regulile in Constanta facute pt a fi incalcate!!!Politia doarme in continuare ;sau se trezeste mai tarziu! Plimbati-va pe Tomis intre 7:45-8:30 si searz dupa ora 23 sa vezi cum va faceti banii de salarii! Fara pedepse nkmeni nu se va conforma
23
6
Sa facem o petitie pt. creierele bolnave din Primarie prin care sa cerem revenirea la circulatia cu dublu sens pe b-dul Tomis, strazile Ion Ratiu, Nicolae Iorga, Mircea cel Batran, Unirii!! Niste cretini!
36
7
Imobilitatea urbana dupa chipul si asemanarea alogenilor din primarie .madam merla e creierul acestei imobilitati
31
2
Trecerile de pietoni fara semafor , incurca rau circulatia. 15-20 sec pt pietoni si un min pt auto , ar rez. problema. In intersectiile mari semaforizate faceti ca in Japonia: 45 s trec pietonii in toate directiile , inclusiv pe diagonala si 3-4 min circula masinile.
29
0
Legi ca n Germania,sa stie de frica,plus blitzuri
28
9
Sta banda libera degeaba pana cand trece un autobuz
44
20

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510