REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.9° Constanța Dum., 1 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6839
20.9° Constanța Duminică, 1 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6839
 

Pe final de sezon, proprietarii de apartamente caută să se îmbogățească de pe urma turiștilor

Pe final de sezon, proprietarii de apartamente caută să se îmbogățească de pe urma turiștilor

Replica API 12 septembrie 2022 | 00:00 1738

Sezonul estival este pe cale de a se încheia, unii hotelieri strângând lucrurile deja, din lipsa turiștilor, alții, au crezut că își pot recupera pagubele create de pandemia de COVID-19, percep în momentul de față, prețuri pentru toate buzunarele, poate, poate, mai recuperează din bani. Cu toate acestea, pe litoralul românesc, privații, au prețuri ca în plin sezon estival.

Sezonul estival a ajuns la final, cu toate acestea, mai sunt turiști dornici de un concediu la mare. Pentru că majoritatea hotelierilor au început să strângă rândurile, turiștii apelează la proprietarii de apartamente, care până la începerea anului universitar stau pe bară.

Cu toate că vremea din ultimele zile de pe litoral nu a fost una favorabilă turismului de litoral, mai sunt turiști dornici de o excursie la malul mării, mulți dintre aceștia apelând la proprietarii privați de apartamente din lipsa ofertelor din partea hotelierilor care au început să pună lacătul pe ușă în lipsa fluxului de turiști. Proprietarii de apartamente, profită de lipsa ofertelor pentru spațiile de cazare, astfel, percep tarife ca în vârf de sezon estival. Prețurile acestora încep de la 300 de lei pe noapte, ajungând în unele cazuri și la 1000 de lei, pentru un sejur de 3 zile.

Pe lângă prețurile de vârf de sezon percepute, aceștia au o diferență de preț și între cei care vor să plătească cash și cei care vor să plătească cu cardul de vacanță. Ca de exemplu, un proprietar de apartament, cere în plus 30 de lei, pentru fiecare noapte de cazare pentru turiștii care doresc să plătească prin cardul de vacanță. Mai mult decât atât, aceștia, schimbă prețurile de la o zi la alta, chiar dacă discută cu același client, diferența fiind în unele cazuri chiar și de 200 de lei în plus pentru o noapte de cazare.

Victor ROTARU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
bai voi n.aveti treaba pe acasa?a inceput culesul viilor.marea e rece,e frig,carati.va in plm de boscheti.ieri o pereche de boschetari nashpaturisti aduna in neptun nuci cazute pe jos.
0
0
aia 1450 lei cat valoreaza bonurile, sunt impozitati angajatului si opriti din leafa deci raman prctic 1305 in mana! deci daca ramai cu bonurile impozitul l-ai platit oricum!
0
0
Pentru ca la plata cu vouchere de vacanta iti ia banca 2% pentru tranzactie, iar firma emitenta a voucherului intre 1%-1.5%,. Deci total 3,5%. Hotelierul nu are nici o vina. Guvernul e vinovat pentru ca face decontarea voucherelor , transformand niste hartii sau card virtual in bani lichizi, prin intermediari, care iau comisioane. Adica daca cineva plateste 1000 de lei cu card de vacanta, hotelierului ii intra in cont doar 965 lei, deci minus 35 lei care intra in buzunarele capuselor intermediare, care nu ar trebui sa existe. De ce nu incarca statul direct cardul romanilor cu cei 1450 de lei ?
1
0
Golanul tot golan ramine.
0
0

REPLICA


LOTO

6/49
19621262040
5/49
9302172127
joker
137928365