REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.7° Constanța Joi, 1 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6808
19.7° Constanța Joi, 1 August 2024 Anul XX Nr. 6808
 

Pe litoralul românesc bate vântul

Pe litoralul românesc bate vântul

Replica API 9 iulie 2022 | 00:00 8287

Litoralul românesc lasă de dorit în acest an iar proprietarii și turiștii sunt disperați. Terase goale, prețuri mari și proprietari disperați că nu fac față facturilor la utilități având în vedere că pe litoral, bate vântul. Turiștii, care sunt destul de puțini, față de anii precedenți, spun că înainte trebuiau să vină până la 12.00 pe plajă ca să prindă un sezlong, iar acum prind și dacă vin la 14.00 la plajă.

Proprietarii de terase, disperați

Terasele sunt goale iar proprietarii nu știu ce să mai facă ca să își țină afacerile deschise, măcar să-și poată plăti facturile la curent.

“Atâta timp cât toate prețurile au bubuit, și hotelierii și proprietarii de terase sunt nevoiți să ridice prețurile, iar reclama care se face pe litoral că sunt prețuri mari, nu este în regulă. Găsești și apă la 5-7 lei, doar că trebuie să știi unde să cauți. De ce nu se face reclamă să vină turiștii pe litoral că găsesc apă la doi litri la 7 lei, până și într-o benzinărie e mai scumpă. Un covrig e 3 lei. Pai cu cât să vând covrigul? Cu un leu?! Nimeni nu face reclamă pozitivă și pe noi asta ne omoară. În plus toate procedurile astea pe care le faci când deschizi o terasă. Autorizații, monitorizări, sunt atâtea costuri… Taxe de promovare tot tot tot… Și atunci te îngenunchează. N-a cum să vinzi covrigul ăla la un leu când trebuie să acoperi atâtea și atâtea taxe. Curentul este cât este. Vii dimineața dai drumul la frigidere, frigiderele merg că trebuie să-i vinzi unui client un suc rece, dar clientul nu vine, tu consumul îl ai și dacă oprești frigiderul să nu consume și îți vine un client, îți pare rău că nu-ți ia sucul că e cald. Și nimeni nu ne ajută cu nimic. Nu știu… un program de ajutor sezonier, ceva.”, a declarat o proprietară de terasă din Mamaia pentru ziarul Replica.

Problema proprietarilor de terase o constituie și blocurile care se construiesc în prostie pe litoral. Proprietarii de terase sunt exasperați că nu vine nimeni să-și mănânce micul dejun la ei, sau chiar celelalte două mese ale zilei, pentru că își închiriază apartamente cu chicinete.

“Erau atâtea terase. S-au deschis maket, hypermarket, supermarket. La o terasă costă cornul 5 lei la supermarket este 6 lei, dar acolo scre supermarket deci automat se face vânzare. Dacă tot s-au construit atâtea blocuri, pe viitor o să cadă și hotelurile. De ce? Pentru că blocurile au apartamentew cu chicinete și lumea vine cu baxul de apă, vine cu ouăle, cu ce vine… și vor servi la cazare micul dejun și cina și poate poate un prânz în oraș. De ce? Că se fac apartamente. Să se facă… așa va muri tot litoralul.”, a declarat un proprietar de terasă din Mamaia pentru ziarul Replica.

Așa văd patronii de terase litoralul în acest an. Ei credeau că după ce se termină pandemia va fi ca înainte și va merge totul strună ca în ceilalți ani în care litoralul nostru colcăia de turiști și era plin de oameni în toate părțile Mamaiei.

“La înghețată facem o vânzare foarte mică. 1000-1500 de lei într-o zi bună. Verile înainte de pandemie făceam 6000-7000 de lei și vindeam înghețata cu 3-4 lei și acum am crescut prețul la 7 lei și tot e foarte slabă vânzarea.”, a declarat proprietara terasei pentru ziarul Replica.

Turiști dezamăgiți că nu mai este litoralul ca altădată

Dacă prorprietarii sunt prinși în dileme despre cum o să plătească utilitățile terasei, puținii turiști de pe litoral sunt terifiați de faptul că nu este nimeni pe plajă și de prețurile triple.

“Litoralul este destul de pustiu. Vin pe litoral de opt ani. Era bătaie pe șezlonguri înainte, trebuia să vii până în ora 12.00 ca să prinzi un șezlong și acum, ai la alegere. La cazare a fost decent, dar depinde acum. Este festival și prețurile sunt un pic mai crescute decât în mod normal. Sunt triple.”, a declarat o turistă pentru ziarul Replica.

“Foarte gol față de acum doi, trei, patru, cinci ani. Eu vin de când eram mică și niciodată nu a fost așa pustietate ca acum. Și prețurile sunt exagerat de mari. Un șezlong e 40-50 de lei. Depinde de loc, dar decât să mergem în Grecia, mai bine venim aici la noi.”, e declarat o turistă pentru ziarul Replica.

Ariana MANTA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Falimentul pe care il merita nemernicii ce au distrus orice petec de verde din Mamaia pentru a acoperi cu betoane.
1
0
Ce bine ca v-au taxat turistii pentru preturile voastre" minunate"
1
0
Multi dintre voi aveti dreptate cand spuneti de ce nu mai vine lumea saubca e prea scump. Dar in Mamaia Nord e full. Si la terasele scumpe cu mancare p*****a si la sezlongurile de 70-100 de lei pe zi. Inseamna ca nu e scump. Ca daca era, nu erau oameni. Ah, ca nu e pentru bugetul nostru... vorba lui Iohannis, ghinion. Legat de Mamaia, cea mai mare problema este parcarea, pe care Chitac & co. au scumpit-o zicand ca "au aia de unde sa dea, cum dau pe cazare si pe masa, dau si la parcare" Pai e mai scump ca in perioada barierelor lui Mazare. A vrut si el o parte din profit.
1
0
Mamaia Nord e un ghetou de blocuri inghesuite unul in altul, la fel si malul lacului din Mamaia.Un incendiu major e oricand posibil. Cine a dat autorizatiile construire este vinovat si va plati. Jaful organizat asupra turistilor in parcarile primariei, in carciumile, pe plajele si in hotelurile machidonilor, mizeria generalizata si lipaa spatiilor verzi, raspund la intrebarea din titlul articolului. Daca esti alergic la beton, silicon si duhoarea de branza, n-ai ce cauta in Mamaia si Navodari.
1
0
Haha la cat costa parcarea si dupa ce au distrus plajele ce p***t sa mai vina la Mamaia?
1
0
Au emigrat
1
0
Adica Cipanezia! Faliment crunt si grabnic le doresc tuturor imputitilor care au afaceri acolo!
2
0
Mamaia nu mai este statiune, ci cartier. Mamaia este un cartie infect si super scump, nu se merita sa pierzi vremea prin zona. De lacomia patronilor nici nu mai vorbesc. salariile sunt foarte mici, preturile foarte mari, lacomia patronului roman este astronomica.
1
0
mizeria aia de Piazeta de langa cazino mai exista? Ala de acolo e un fost turnator la politie.
2
0
sa moara asa cum a murit si va mai murimodata neptun olimp.betoane,bloc peste bloc,mirlanie si preturi imense.sa mincati voi si sa va plimbati cu capul in soare prin statiuni ca ati ras toti pomii,voi secristii cu primarii inculti mangalia,ca.eforie e jale dintotdeauna.bouarilor care dati bani la criterion olimp sau oxigen jupiter,case la marginea drumului sau cu trenul prin spate.mirletzilor!statiuni ca in zabrauti,mincare sarata spring time neptun,preturi imense vama,mortaciuni si peste alterat de la machidoni.pofta buna!
3
0
acasa la fel faci tuta ce esti. cand pleci toata ziua de acasa scoti frigideru din priza.??? pai desteapto tot ce consuma frigideru ala in jumate de zi in priza plin i-ti consuma tie in in 3 ore a doua zi daca e scos din priza. tu ti un frigider in priza doar daca e coada de la 10 persoane in sus. desteapta p**i
1
0
Din comentariile citite reiese ca romanii nostri ar dori sa se inchida tot litoralul nostru,dupa ce ca mancarea vine de la straini,sa mergem in vacante tot la ei,foarte urat,am ajuns o natie invrajbita...
1
0
Mamaia Nord este o mizerie de statiune, extrem, dar extrem de p***t administrata! Oameni buni, duceti-va in vacanta oriunde, numai acolo NU!
2
0
Intrebati-l pe kitzak. Sunt la bulgari. Ce sa faca aici, taxe pete taxe, japca pe fata, calitate proasta, taxa de parcare mare, si multe alte motive sa-i alunge. Nu zicea kitzak ca nu are nevoie de turisti saraci
3
0
Cat timp taxa de parcare este de 100 ron pe zi, ce turisti sa vina. Administratie si politicieni de 2 bani
0
1
turistii e la Bulgaria, sa planga ciumpanzei, de ciuda, la preturile astea , le as trage o basina in nas direct
3
1
chiar nu ganditi..la plaja..nervii intinsi la maxim...nu gasesti locuri de parcare...nu gasest loc de expus la soare...sa te vada lumea ca esti....siliconata...ca esti tatuata din cap pana-n kur..ca mirosi a branza...ce sa faci la plaje???sa stai,nasin kur,si kur in nas...sa mirosi basinile la toate panaramele...sa dai 15 lei pe-o bere...sa dai 50 llei pe-o portie de hamsie imputita???asa ca...mai bine stam acasa...
7
0
Este frumos in capitalism, daca crapati voi vin altii, asa merge in economie. Nu este NIMENI obligat sa va tina in viata cu programe de ajutor pentru turism din taxele noastre. Unde voi nu reusiti poate patronii straini cu programe all inclusive si preturi normale o sa reuseasca. Pana atunci mi-am sfatuit toti colegii sa isi foloseasca voucherele de vacanta pt la toamna in tara iar vara sa plece in Bulgaria Grecia. Pana atunci dragi patroni va dam ce ne-ati dat si voi noua ani de zile, mUE. si faliment placut gunoaielor!
1
0
Mamaia este pentru cei bogati. Saracii merg in Dubai, Grecia, Antalya, Austria.
3
0
Si eu ce fac cu pizza congelata de acum 2 ani????
5
0
rudelor si pilelor.Patroni habarnisti.Nu au inteles nimic din episoadele de la protv din anii trecuti in care ii invata cum se face turism in Turcia.Nu copiaza nimic din ce e bun.Faliment grabnic!
4
0
plang toti m**e ca mor de foame si iar o sa le puta gura a branzica d'aia veche. culegeti ce semanati.
2
0
Doamne fereste Ariano ai facut gradinita la seral? Ai fost beata cand l-ai scris altfel nu se explica porcaria asta de articol.
2
0
Tipa cu inghetata de la terasa si-a dat singura raspunsul in ce a afirmat. Sa faca un calcul.
1
0
Pai Corina Martin si Bucovala ce zic?ce parere au?toate bune?una peste alta faptul ca mamaia sat a devenit parte integrata din navodari practic Mamaia a devenit un cartier la periferia Constantei.asa ca.terase merase mooe. Calitate p*****a la preturi de Monaco
2
0
Anii trecuti au fost cat-de-cat salvati de bonurile bugetarilor, dar acum ...
1
0
itoral r*******? o reminiscenta comunista cu iz de habarnagism local? sictir
2
0
Sezonul urmator va fi mai rau. Adio ce a fost odata
1
0
Haha! Foarte bine! Sa muriti de foame pentru lacomia voastra! Ati distrus organizat o industrie locala, din prostie si lacomie insa.
2
0
Mamaia a apus, a devenit cartier rezidential nu statiune turistica.
2
0
100 lei parcarea pe zi e gandita sa goneasca turisti spre alte destinatii si oricum toate parcarile cu plata sunt gooaleeee unde este rezultatu pluj plaje de kkt asa o sa omoare si Eforie Cred ca cineva are un plan cu treaba asta
2
0
In loc ca Mamaia sa aduca venituri Constantei si orasul sa fie cel mai tare din tara, toate veniturile din taxele constantenilor sunt ingropate in Mamaia
5
0
Chitac, Feliciu, Chelaru si machidonimea au distrus litoralul.
2
0
Ce hal analfabet e scris articolul...Cu greu intuiesti ce vrea sa scrie
2
0
problema in tara asta este ca legile sunt facute de oameni bogati care nici macar nu stiu cat este pretul unei paini care creste de pe o zi pe alta.numai cand ma gansesc la pretul parcarii nu-mi vine sa ies din casa.
2
0
Daca nu va mai saturati de japca. Asta este rezultatul. Oamenii s-au saturat sa fie jecmaniti. Plajele au nisipul tare ca piatra de poti sa mergi cu bicicleta pe el. Ati distrus tot litoralul cu largirea plajelor. Nu mai zic de bloc langa bloc si santiere peste tot. Acum si Constanta este un santier cu bordurile alea..Nu trebuia refacut covorul asfaltic inainte de borduri? Combustibilul aproape 10 lei, reducere de 50 de bani..Ucrainienii au ramas ultimii turisti. Asa va trebuie, sa dati faliment! Reset si de la capat!
4
0
Turismul este mare consumator de energie. Pandemia a fost inventata pentru a reduce consumul. Urmeaza turism pe bicicleta, cazare pe plaja, mancare la pachet.
1
0
Pt jepcarii de patroni de terase care vand mancare expirata va doresc faliment rapid si sigur. Asa va trebuie daca nu va respectati clientii. Fara lamaie...
1
0
Mamaia nord si Mamaia merita un faliment total pentru jegul si betoanele infinite.
1
0
...s-a distrus MAMAIA NORD , cu constructii bloc langa bloc la 7 m distanta unul de altul ! O mizerie de nedescris , cu santiere deschise in luna iulie , praf si zgomot de pikamere si basculante , plaja Navodari intesata de tiganii din Camping Casute Tabara cu porumb , zmeura si covrigi luati de la Lidl si revanduti... o adevarata tiganie made in Navodari ! Si nu-i mai plangeti pe machidonii proprietari de terase... fura destul din evaziuni !
2
0
F.Scump totul.
1
0
Bravo copiii mei. Ati cules ce ati semanat atatia ani. Sunt constantean nascut crescut dar tuturor cunostintelor din tara le spun sa nu vina in jaful si tigania noastra de litoral. Gata frate a venit nota de plata la basinile de doi lei si scorurile de monte carlo
1
0
La 100 lei parcarea pe zi PLMea!!!!
2
0
Litoral distrus de primarii din Navodari si Constanta si de lacomia cipanilor ! Unde sa te duci intre betoanele unul langa altul si sa te jefuiasca prin parcari si carciumi. Ajunge !
1
0

REPLICA



LOTO

6/49
17646484143
5/49
20164023815
joker
172536133513