REPLICA ONLINE CONSTANTA

36.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
36.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Pe mâna cui a ajuns averea primarului de la Baia Mare, Cătălin Cherecheș?!

Pe mâna cui a ajuns averea primarului de la Baia Mare, Cătălin Cherecheș?!

Mirela PASCAL 10 noiembrie 2023 | 00:00 15675

Cătălin Cherecheș, care până de curând poza într-unul dintre cei mai bogați primari din țară, nu mai are nimic. Aproape nimic! Edilul municipiului Baia Mare, care se află în mijlocul unui scandal de proporții, după ce socrii lui au fost reținuți, mai are în proprietate un garaj de 16 mp și un Porsche Cayenne, sub sechestru asigurator din 2016 – în dosarul în care a fost condamnat pe fond la 5 ani de închisoare pentru luare de mită. Mai are și trei ceasuri de aproape 30.000 de euro. Dacă anul trecut avea o sumedenie de terenuri și case, acum nu mai are nimic, pentru că i le-a dat mamei sale, Viorica Cherecheș, și ea politician. Cei doi au încheiat acte de partaj. Mai concret, primarul și-a pus la adăpost averea, în caz de... ajung procurorii la ea. Dacă ați uitat, Cherecheș este acel primar care și-a difuzat nunta pe pagina de Facebook a primăriei... LIVE, atenție!

Pe mana cui a ajuns averea primarului de la Baia Mare, Catalin Chereches?!Cătălin Cherecheș și mama-Viorica Cherecheș

Fosta deputată PNL Viorica Cherecheș s-a trezit, peste noapte, proprietara unor imobile pe care, până de curând, le deținea împreună cu fiul ei, Cătălin, fiecare având o anumită cotă parte.

Pe mana cui a ajuns averea primarului de la Baia Mare, Catalin Chereches?!Cherecheș și-a pus averea la adăpost

Vorbim de patru terenuri și patru case, printre care și case de vacanță... pe care Cherecheș a vrut să le scape de un eventual sechestru.

Pe mana cui a ajuns averea primarului de la Baia Mare, Catalin Chereches?!Cătălin și Viorica Cherecheș

Așa că a decis, la finele anului trecut, să i le lase mamei sale, pentru care au încheiat act de partaj.

Nunta lui Cherecheș, cetățeanul, nu primarul, transmisă live pe pagina de Facebook a primăriei Baia Mare

Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, s-a căsătorit în septembrie cu creatoarea de modă Tabita Gliga. Ceremonia a fost organizată pe Câmpia Tineretului, un loc public emblematic pentru oraș, și transmisă LIVE pe pagina de Facebook a primăriei. Gest care a stârnit furia locuitorilor, dar și furia adversarilor politici, care l-au acuzat că încearcă să strângă capital de imagine.

Pe mana cui a ajuns averea primarului de la Baia Mare, Catalin Chereches?!nunta transmisă live pe pagina primăriei Baia Mare

Nu este singurul derapaj al lui Cherecheș. În 2021, într-una din ședințele de Consiliu Local, i-a înjurat ca la ușa cortului pe consilieri . „Limbaj neadecvat, lipsă de respect, intimidări, înjurături” – acestea sunt singurele răspunsuri pe care le dă primarul Cătălin Cherecheș atunci când consilierii USR își exprimă punctele de vedere diferite în privința proiectelor de hotărâre cuprinse pe ordinea de zi a ședințelor de Consiliu Local”.
 
Video:
 

Astăzi, Cherecheș s-a trezit în mijlocului unui scandal de proporții declanșat chiar de proaspeții săi socrii: soacra a fost prinsă în flagrant dând mită, iar socrul e acuzat că a ajutat-o să-și scape ginerele de problemele penale sau să se aleagă cu o pedeapsă mai blândă. Cherecheș o face pe nevinovatul și neștiutorul, acum, precizând că simte că s-a trezit într-un film în care joc rolul de Pluto într-o scenetă cu Tom și Jerry.

De ce sunt acuzații socrii mici?!

Reamintim că socrii primarului din Baia Mare, Cătălin Cherecheş, au fost arestați preventiv, după ce soacra edilului a fost prinsă în flagrant, miercuri, de procurorii DNA, în timp ce i-ar fi dat mamei unei judecătoare de la Curtea de Apel Cluj 50.000 de euro, pentru o sentinţă mai blândă în dosarul ginerelui său. Bărbatul acesteia are calitatea de complice. Tribunalul Mureş a admis cererea de arestare preventivă pentru doi soţi, G.C. şi G.D.P., despre care surse judiciare susţin că ar fi socrii primarului din Baia Mare, Cătălin Cherecheş, după ce procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie i-au reţinut.

Pe mana cui a ajuns averea primarului de la Baia Mare, Catalin Chereches?!Cherecheș și soția sa

În data de 25 octombrie 2023, în contextul în care un fin al lor era judecat într-un dosar de corupție, aflat în faza apelului, inculpata ar fi luat legătura cu o persoană (martor în cauză), ruda unuia dintre judecătorii din complet, și s-ar fi oferit să achiziționeze o afacere pe care aceasta din urmă o deținea pe raza județului Mureş cu o sumă cuprinsă între 50.000 – 100.000 euro, indicând totodată şi posibilitatea remiterii unor alte foloase necuvenite. Această “ofertă” inițială ar fi fost valabilă doar în condițiile în care magistratul respectiv ar fi urmat să pronunțe o sentință favorabilă (soluţie mai blândă) în cauza în care finul inculpatei ar fi fost judecat pentru săvârșirea unor presupuse infracțiuni de corupție.

Pe mana cui a ajuns averea primarului de la Baia Mare, Catalin Chereches?!Cătălin Cherecheș, primarul din Baia Mare, alături de socrii săi și mama sa

Ulterior, la data de 06 noiembrie 2023, inculpata ar fi promis judecătorului, prin intermediul aceluiași martor, suma de 50.000 euro, reprezentând un avans dintr-o sumă care nu a fost cuantificată până în prezent, restul banilor urmând a fi remiși după data când instanţa de judecată ar fi urmat să pronunţe în cauza respectivă o soluţie de achitare. În contextul menționat mai sus, în data de 08 noiembrie 2023, într-un restaurant de pe raza municipiului Cluj – Napoca, inculpata ar fi remis martorului avansul de 50.000 euro promis, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante. În aceste demersuri, inculpata ar fi fost ajutată de soțul său atât moral, cât şi material, acesta din urmă asigurându-i soției sale transportul atât în vederea ,,rezolvării problemei” la Baia Mare, cât şi ulterior, la remiterea sumei de 50.000 euro.

Cătălin Cherecheș, în rolul lui Pluto din Tom și Jerry

După această poveste, edilul o face pe neștiutorul, precizând că s-a trezit într-un film în care joc rolul de Pluto într-o scenetă cu Tom și Jerry. „M-am trezit într-un film în care joc rolul de Pluto într-o scenetă cu Tom și Jerry, adică cineva se întâlnește într-o piață în Târgu Mureș, că părinții soției mele sunt din zonă și negociau într-un fel un dosar penal. Din câte mi-a spus avocatul negociau pe o prăjitură, o promisiune, paradoxal! Tu soacră, sau ce ești tu, să promiți 50.000 de euro? Pentru cine? Pentru un dosar care e de 8 ani în instanță, care e super mediatizat, un dosar care în faza finală se aplică un control judiciar cu interdicția de a părăsi țara, pe care am înțeles-o, că așa trebuie să fie, că au fost tot felul de indivizi care au plecat, am înțeles, mi-am asumat. Dumneavoastră credeți că un om care are un proces pe final își imaginează că nu este monitorizat 24 din 24?", a spus primarul.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Oamenii de cakat dealtfel că toți politicienii cu funcții, faceți diferență între bogați și hoți ordinari
0
0
Si cind te gîndesti că nu mai avea mult pînă la prescriere, tot din amabilitatea judecătorilor...
0
0
de dosarele lui hasotti ce se mai aude, ca nea comanescu a dat ortu popii de cat la alergat asta prin instante...
0
1
Bravo lui daca a putut. Cine e de vina? El sau cei ce l-au votat chiar cand era arestat. Pai nu era normal sa-si faca de cap?
1
7
Politicienii fura in continuare ca spartii nehaliti. Fura pentru 7 vieti… Politia sa-si faca treaba
8
1

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510