REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.8° Constanța Joi, 3 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6871
12.8° Constanța Joi, 3 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6871
 

Pe pasarela pietonală din Mamaia nu mai circulă nimeni de 3 ani! Video

Pe pasarela pietonală din Mamaia nu mai circulă nimeni de 3 ani! Video

Deria ISLEAM 4 iunie 2024 | 00:00 2324

Pasarela pietonală din Mamaia a fost inaugurată pe 4 iunie 2012 cu mare fast de către fostul primar al orașului Constanța, Radu Mazăre, proaspăt eliberat din închisoare în mai 2024. Proiectul a fost o investiție de un milion de euro, fonduri provenite de la Ministerul Turismului și Dezvoltării Regionale și o parte de la administrația locală. Aceasta devenise un obiectiv turistic inedit, având o lungime de aproximativ 420 de metri, o lățime de patru metri și un debarcader de 40 metri lungime și 6 metri lățime. Deși aceasta s-a bucurat timp de un deceniu de faimă și laude din partea turiștilor și localnicilor, astăzi reprezintă doar un pericol și o zonă de relaxare pentru... pescăruși.

Pe pasarela pietonala din Mamaia nu mai circula nimeni de 3 ani! Video pasarela stă să cadă

Pasarela pietonală, proiect de un milion de euro, devenită ruină

Pasarela pornea din dreptul hotelului Victoria, promenada începând de pe plajă și continuând pe mare. În larg, pe debarcader puteau acosta ambarcațiunile de agrement destinate turiștilor. Fostul edil al Constanței anunțase la vremea respectivă că plimbările cu vaporașul din prima săptămână vor fi gratuite pentru locuitori și turiști. Investiția Ministerului Turismului și Dezvoltării Regionale și a administrației locale de un milion de euro a devenit un real pericol pentru constănțeni și turiști, din cauza degradării.

Pe pasarela pietonala din Mamaia nu mai circula nimeni de 3 ani! Video

Frumusețea pasarelei inaugurate în 2012 rămâne o amintire

Piloții de susținere ai renumitei pasarele pietonale, altădată locul preferat al turiștilor pentru promenadă, sunt ruginiți și au transformat țărmul într-un tablou neplăcut. Dacă în anul 2012 fostul primar Radu Mazăre o inaugura cu fast și șampanie, astăzi frumusețea acesteia rămâne doar o amintire și este accesibilă doar... pescărușilor.

Rugina și uzura și-au lăsat amprentele în timp și transformă un tablou altădată de poveste, într-unul, din păcate, respingător.

Pe pasarela pietonala din Mamaia nu mai circula nimeni de 3 ani! Video

Primăria Constanța caută soluții

În anul 2021 s-a luat decizia demolării părții amplasate pe nisip, lăsând pasarela inaccesibilă. Deși în septembrie 2022 a fost semnat un contract cu firma Eli & Den Trading SRL pentru realizarea unei expertize tehnice, primăria Constanța susține că încă se caută soluția tehnică pentru consolidarea pilonilor.

Pe pasarela pietonala din Mamaia nu mai circula nimeni de 3 ani! Video

Ce părere au constănțenii despre pasarela desființată?

Îmi pare sincer rău că a rămas așa... în stadiul de ruină. Era locul perfect pentru plimbare, poze... sperăm să se ia mai repede o decizie, să o refacă sau să o scoată de tot.” a transmis un constănțean.

Așadar, plimbările romantice la apus către largul Mării Negre vor mai avea de așteptat o perioadă nedeterminată, până când va fi decisă soarta pasarelei pietonale de altădată, atât de îndrăgită de constănțeni și turiști.

Video:

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Smbpl in scrisul voatru!
1
0
Și de aici a păpat Măzăriche și mafia lui, cum dracu să faci pasarela din fier în apa mării, mă mir ca a ținut și atât
0
2
A luat din Caraiman mazăre . Lucru de mântuială pe bani multi
0
0
O p******a de PRIMAR. Vin turiștii și se uita la fiare vechi.
0
1
a incompetentei si impotentei primariei ca multe altele si e doar o simpla pasarela pietonala una din cele mai simple constructii posibile a avut succes de ce nu s-a intretinut corect si nu s-a renovat imediat ? din nesimtire intre altele ca de ex nu iese spaga
5
0
daca nici pe asta nu a vazut-o contraamiralul pensionar de eforie, amplasati o popota in capat, pe debarcader!
12
2
daca nici pe asta nu a vazut-o contraamiralul pensionar de eforie, amplasati o popota in capat, pe debarcader!
10
0
Daca inoti pana la ea si apoi escaladezi structura metalica, poti sa te plimbi pe ea, cum sa nu?!?
14
0
Corect. Sa puna pe ea niste borduri, stalpisori, pavele indicatoare rutiere, totul cam la 10 milioane euro. Chitac, ti ai mai batut joc de constanteni desfiintand si pasarela. Daca erai in Eforie, o pastrai. Votati Stelian Ion!
14
4
O constructie care nu avea cum sa reziste în timp. Nici o pierdere. Pasarela de la Cazino este o pierdere. O construcție istorică din beton care a stat în fata construcțiilor Mac hedonesti. Un oraș distrus de branzari.
26
1
Dacă putea să pună borduri o reparau până acuma, își bate joc de Constanța haitele de politicieni psd, pnl, de ce s-o repare că nu le aduce nici un profit la mikdon1 că lumea se plimba pe pasarela în loc să cheltuielile banii la mikdon1
22
1

REPLICA


LOTO

6/49
4721674622
5/49
2412151840
joker
18175371515