REPLICA ONLINE CONSTANTA

29.2° Constanța Sâm., 27 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6803
29.2° Constanța Sâmbătă, 27 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6803
 

Pe plaja de la Marina Surf, ca să-ți așezi cearceaful în fața șezlongului, plătești 200 de lei

Pe plaja de la Marina Surf, ca să-ți așezi cearceaful în fața șezlongului, plătești 200 de lei

Ana Maria LIPAN 6 iulie 2023 | 00:00 5367

Așa cum ne-am obișnuit deja în ultimii ani, prețurile din nordul litoralului continuă să sperie turiștii. Faptul că din ce în ce mai mulți români aleg să își petreacă vacanțele în alte țări, evitând destinațiile autohtone, nu i-a speriat încă pe afaceriști, care țin la prețuri, sau chiar le ridică, pentru a suplimenta lipsa vizibilă de turiști. Totuși, anumite cazuri sunt de-a dreptul revoltătoare, depășind limitele normalității. O asemenea situație este cea de la Marina SURF, din Năvodari, unde, dacă vrei să îți pui cearșaful în primul rând, în fața mării, trebuie să scoți din buzunar nu mai puțin de 200 de lei. Și nu orice cearșaf! Dimensiunea acestuia nu trebuie să depășească 1,4 m x 2 m!

Pe plaja de la Marina Surf, ca sa-ti asezi cearceaful in fata sezlongului, platesti 200 de lei

Nordul litoralului a devenit deja cunoscut pentru prețurile piperate, care de multe ori ajung să șocheze turiștii. Din ce în ce mai mulți români aleg să își petreacă vacanța în stațiunile din sud, sau chiar în afara țării, fugind de tarifele usturătoare de la Mamaia. Chiar dacă în ultima perioadă autoritățile au discutat în nenumărate rânduri despre nevoia de reînviere și reinventare a turismului românesc, ale cărui rezultate la final de sezon nu reușesc să se ridice la așteptări, unii antreprenori și operatori economici de pe plajă nu se dezic de vechile obiceiuri și preferă să umfle prețul. 

Pe plaja de la Marina Surf, ca sa-ti asezi cearceaful in fata sezlongului, platesti 200 de lei

Un caz revoltător este cel de la Marina SURF, administrată de Robert Penciu, un fost campion național de yachting, unde 2 șezlonguri pe primul rând, plus umbrela, costă 150 de lei pe zi. Adevărata surpriză o reprezintă totuși altceva. Dacă vrei să îți așezi cearșaful în fața șezlongului de pe prima linie de la mare, trebuie să scoți din buzunar 200 de lei. Și nu vorbim despre orice cearșaf, ci de unul care să nu depășească dimensiunile 1,4 m x 2 m. 

Pe plaja de la Marina Surf, ca sa-ti asezi cearceaful in fata sezlongului, platesti 200 de lei

În legătură cu această situație, care a atras nemulțumirea mai multor vizitatori, societatea a postat un mesaj pe contul oficial.

“Marina Surf este un complex rezidențial exclusivist, unde se pot achiziționa apartamente doar cu recomandare și odată cu acceptarea unor reguli clare de conduită și bună conviețuire în cadrul complexului. Proprietarii apartamentelor sunt în majoritate medici și avocați care apreciază intimitatea în complex. Plaja și restaurantul complexului sunt destinate exclusiv rezidenților și invitaților acestora.”, au specificat aceștia. Înțelegem din declarațiile acestora că un medic sau un avocat nu și-ar putea petrece timpul la plajă lângă o persoană care nu poate da 200 de lei pentru a-și așeza prosopul lângă șezlong. 

„Tariful solicitat pentru amplasarea cearșafurilor în alte zone decât cea alocată acestora este menit să descurajeze comportamentul clienților din fața primului rând de umbrele, nu în zona alocată acestora, conform legii. Zona alocată pentru cearșafuri pe plaja Marina Surf este în suprafață de 30% din plaja închiriată, conform legii și este gratuită. De asemenea, cei 5 metri pentru trecere și intervenții de urgență, până la primul rând de șezlonguri, sunt lăsați liberi permanent.”, au precizat reprezentanții în legătură cu problema prețurilor. 

Pe plaja de la Marina Surf, ca sa-ti asezi cearceaful in fata sezlongului, platesti 200 de lei

Dincolo de aspectele legale, care permit asemenea situații, rămâne problema etică. În timp ce turismul românesc se zbate să supraviețuiască, date fiind tendințele românilor de a evita sejururile pe litoralul autohton, în special în zona de nord, mulți afaceriști continuă să își prioritizeze câștigurile, într-un mod nesustenabil. În loc să vadă imaginea de ansamblu și să își clădească un plan de afaceri de lungă durată, unii antreprenori preferă să umfle prețurile și să se vadă cu banii în buzunar, în detrimentul celor care aleg totuși să își petreacă sejurul la malul Mării Negre. 

Date despre societatea Marina Surf SRL

SC Marina Surf SRL a fost înființată relativ recent, la data de 16 octombrie 2017, după cum reiese din Monitorul Oficial al României. Firma este controlată de societatea Daroff SRL cu 45% din capitalul social, Neagu Alexandru, cu 50% din capitalul social și Penciu Dorian Andrei cu 5%. Administratorii firmei ce se ocupă de dezvoltarea imobiliară sunt Penciu Ana și Penciu Robert, fost campion naţional de yachting. În 2020, firma a înregistrat o cifră de afaceri de 16.757.513 de lei, profit ce se ridică la suma de 6.550.502 de lei, dar și datorii în valoare de 2.467.724 de lei. 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Si reclama negativa merge... Altfel, eu mi-as lua tot familionul (ca nu scrie cate persoane trebuie sa fie), frati, veri si puradeii lor, mi-as instala 2-3 paravane inalte (in limitele cerute), as plati 2-3 "cearsafuri" (corect e "cearceaf") de la 7 dimineata pana cand inchid ei. Credeti ca in spatele paravanelor, pe sezlonguri, va mai sta cineva? Ideea e alta, daca lasi loc (30%) pentru cearsafuri, ca asa-i la lege, de ce trebuie sa faci si tiganeala asta? Eu stiu, dar cred ca mai sunt si altii care stiu, ca, deh, traim in Romanica. Nicaieri nu-i mai frumos ca acasa. :)
0
0
privelistea este de vis cu un bloc in constructie,picamare la greu,Mazare oprea lucrarile pana in septembrie
0
0
Molozul ala de pe jos sunt scoici macinate nu e nisip. Oare cine face plaja acolo
3
0
Citesc comentariile si vad cit de ofticata e makkedonimea ca nu mai pune lumea botul la manacrea lor rinceda si platicile lor de pe plaje . Sa crape si sa foloseasca cei 1,4x2.0 metri .stambaer gumaru tiriturilor
5
0
F bine face administratorul plății cu nespălați care nu vor sa plătească,dar vor lux. Mars cu voi în spate,pe nisip...nu în fata unde un client plătește 150 lei.. Nu ai bani stați acasă, faceți plaja în gradina lingă robinet ..și
0
16
Armia romana de ape! Astia sunt sefii pe apa si uscat, doar este Dobrogea lor!
7
0
Eu ii dau 200 lei sa stau cu cearceaful pe plaja inchiriata de el, dar el imi da o masa gratuita pentru mine si familie ca stau la el , pe plaja? Ca doar ii fac reclama ca la el e multa lume pe plaja.
6
0
Pentru constănțeni numai este loc pe plaja cu copii și nepoți care vor sa stea aproape de apa. De ce sa nu pot sa pun un prosop langa ei că să-i supraveghez? Am ajuns la mâna afaceriștilor. Domnule primar vom tine cont la alegeri . Sa nu crezi că vei fi votat . Îți bați joc de noi din toate punctele de vedere.
13
0
De când p u. l a mea trebuie să plătesc într-un spațiu public animalelor!
16
0
Niste nesimtiti,ar trebui verificati la sange de catre toate autoritatile.o rusine maxima...dar asa se intampla cand ajung toti snapanii patroni de plaja
16
0
Un burtos cu scame in buric sugand friptura dintre dinti :D
11
0
Sa nu se mai duca nimeni la plaja și sa i băgați in faliment pe jigodiile astea ordinare!!!
19
1
Intrebati la Apele Romane Dobrogea Litoral, nu exista o astfel de lege. Poate ar trebui sa va faceti toate temele cand scrieti un articol. Conctati purtatorul de cuvant de acolo, Eu am intrebat telefonic, dar a spus ca trebuie sa fac scris pe mail. 0241673026 interior 182.
8
0
Tu vb ca sa n adormi. Spor la facut castele de nisip cu tot familionul. Nu o da in glumite lesinate ca n are rost. Tot un descult ramai.
3
5
Tu cu merindele ”alea” ai crescut asa de mare cu butica la vedere iesita din tricou :D Hai ia o rosioara cu brânzica !
8
2
Daca voi credeti ca asta e anti reclama va inselati. Bv Marina! poate doar mamele voastre vor sa va vada in buza marii cum va bucurati de merindenle aduse de acasa plus colacii, jucarele etc. aduse din Satu mare sau de unde mai aterizati voi. Lasati hatereala ca suntem vai m. Nostrii, nu vine nici dracu la noi, si fix de asta. Eu dau 150 de lei pe sezlong si vine Ghita pe moca langa sezlongul meu si scoate lubenita si branza ca el e dac liber. Numai in mintea voastra ingusta asta e un abuz fata de meletean. Hai valea la Bulgari, mai bine moare litoralul decat sa fie tichsit cu al de voi.
2
26
Meritam sa fie si mai rau. Dezbinati,vatand cu curul dupa indicatiile pe social media ale unor hastagi schizoizi sau pur si simplu aiurea. Noi romanii ne alegem legiuitorii,calaii care fac ce vedem cu totii ,noi suportam tacuti iar daca se iese la proteste,se face orice numai nu ce trebuie,se denatureaza miscarea si se inchide totul. Da,ne meritam soarta de supusi ai ticalosilor,ai bandelor si clanurilor de toate categoriile. Credem ca democratia se primeste la cutie,o pui pe masa si gata,nu e ceva pentru care se actioneaza ca sa o ai. Situatiunea,cum e natiunea. Plajele date de Dumnezeu, le-a luat dracul.
9
0
ar fi de bun simt ca atunci cand nu vrei sa stai pe sezlong sa te duci pe o bucata de plaja neamenajata de ala care a inchiriat pt sezlonguri si beachbar. eu ma duc la 3 papuci intre plaji si stau linistit la prosop . nu sunt ghiolban sa ma duc cu prosopu langa aia care au platit pt sezloange. e strict alegerea mea
4
8
Ce nu inteleg multi ca tine este ca plaja nu este curtea ta, curtea matii, etc. Este curtea tuturor, este un bun national. Tu doar administrezi, tu creezi conditii decente, tu esti in slujba cetatenilor. Capete de pluta si idioti cu duiumul!!!
22
0
Si nevastăsa se tăvaleste cu toti
3
1
Bravo MARINA SURF Ai venit la mine în casa..curte..plaja..respecți regulile mele...nu LA REVEDERE mergi în alta parte
4
18
Asta este o specie de nesimtire dusa la extrema!
23
0
specie cu telemea pe dinti si lilieci in pantofi
23
0
In cativa ani de zile toata plaja de la modern pana la navodari v-a devenii paragina!
23
0
un faliment cat mai rapid ii dorim acestui specimem . Si altora ca si el ....nu stiam ca sunt proprietari pe plaja
24
0
s-a gindit makedonimea sa mai faca un ban sa se faleasca la toamna cu masina noua jegosul dracului .Trebuie chemata politia si protectia consumatorului sa ii ia la puricat pe ciobani FMM
27
1
cetaeanul roman nu mai are nici dreptul de a suna la o sectie de politie,iti spune ca este numar de urgenta nu suni decat daca iti este viata pusa in pericol.La fel si pe site-ul ANPC nu ai voie sa suni decat daca iti este pusa viata in pericol.pe site scrie: ANPC :"Te respecta"Aveti grija ca "ne respecta" ne incalaca si dreptul de a suna la un numar de telefon.Pe vremea lui Ceausescu aveam dreptul si puteam sa sunam si la o sectie de politie si la ANPC,azi dupa 33 de ani de democratie romanii nu mai au acest drept ne sunt incalacte aceste drepturi,de acesti infractori platiti cu banii multi care nu fac nimic pentru noi cetatenii.Sunati intrati pe site si convingeti-va.Daca ei au numere de telefon la sedii numai pentru urgente, sa nu fie deranjati de cetateni, atunci 112 ce numar este?
24
0
OPC-ul unde sunt? Unde sunt comisarii detasati pe litoral? Unde sunt cu "urgiile" mult trambitate pe toate posturile tv. si ziarele? Parca era anuntat tsunamiul comisarilor ANPC.Nu se vede nimic,nicio amenda nimic ceata la Londra. Au facut insolatie toti.Nici urma de comisari si amenzi.Abureli.
29
0
atit ii duce mintea pe romani, cum sa-i buzunareasca pe altii.oameni de afaceri, salutati-i cu palaria in mina si chilotii in vine.
22
0
Si care este sanctiunea si cine o aplica? Unde este prevazut temeiul legal pt ce fac ei ?? Retrasa urgent autorizatia de functionare!!!
31
0
plaja este domeniul public de interes national,
34
0
Faceti reclamatii, nu va mai plangeti ! Daca va cunoasteti drepturile, reclamati! Simplu! Astia sunt obisnuiti ca cetateanul sa se resemneze!
26
0
eu am pus cearceafu, a venit o sluga sa ma goneasca, am sunat la protectia consumatorului si a plecat imediat cand a vazut ca se ingroasa treaba, l-am intrebat daca vrea sa sun si la politie si sluga a plecat, ceilalti turisti m-au felicitat, asa trebuie procedat cu astia
39
0
Votăm Noua Dreaptă, și interzicem orice transmitere a plajelor către japcangii contra șpăgi. E simplu. Va avea statul grijă de plaje după tăierea pensilor nesimțite vor fi bani destui ptr. asta
15
10
Este legal si normal? Autoritatile ce spun?
21
1
Rezidentii trebuie musai sa fie doctori sau avocati. Asadar, doar spagari. De ei sa ai parte tot restul vietii. De doctori sa te trateze si de avocati sa te s**a de bani. Asa sa te ajute D-zeu!
21
0
Ce umbrele de kkt, șezlonguri luate din Italia de pe olx..ba fomistule sa îți luam fața în pl ffm de jeg fomist
22
1
taxa pe trecere ,pe respiratie si ...priveliste scoti banul si esti turist!
21
0
pravalia lui sa fie inchisa urgent acest ne marnic,upp
27
1
Dacă nu vă convine merge-ți în Bulgaria
2
42
Platesc 20 de sezlonguri si trimit neste cetateni din henric cuanda cu aia mici sa se pishe pe saltele si sa vanda porumb la doctori si avocati ahahaha!!
30
3
firme fara nici un angajat ridica blocuri , hoteluri fara nici un angajat iar administratorii sunt de profesii exotice nu auzi ca unul sa fie inginer constructii civile sau macar maistru in domeniu . legea 30/1990 parca spunea ca cei care au firme trebuie sa fie administrate de personal de specialitate conform cod CAEN . mamaia nord arata ca localitatile turcesti de pe autostrada istanbul izmit , bloc in bloc si verdeata ioc .
36
1
Auzi tupeu. In serparia si toparlania numita Mamaia sau Mamaia Nord, cu ifose de Ritz, toti ghiolbanii s-au trezit afaceristi, dar habar nu au ei de o conduita decenta si de bun simt. Sincer nu pot sa inteleg rostul si menirea sezlongurilor. Desfiintate tata si gata. Vrei complex exclusivist, fa-l pe terenul tau cu piscine ai cu bungalouri etc. Gaselnita asta cu umbrele si sezlonguri este clar apanajul unor mafioti. Apropo, cu banii aia sper sa va luati cea mai buna coliva.
43
1
Arestați și duși la răcoare for ever.Are el de la masa și tasu plaja?.
34
0
Ce nesimtiti... Maine mergem 20 de insi si ne punem cearseafuri sa vedem ce ne pot face
49
2
Plaja marea muntele trebuie să fie un bun national Într-un stat corupt și plin de mafioti e legea junglei Pe primul loc e banul nu omul Dacă ar fi votată în parlament legea confiscării averii nejustificate r*mânia ar fi in randul tarilor din vest Multi milionari in euro vor fi de carton ANAF merge și dă amenzi la gogoși nu verifică imobiliarele ridicate peste noapte De unde au avut bani multe personaje Intro țară bananierâ statul se plânge că nare bani
43
2
Dar ce ma medicii sau avocatii au sange albastru si nu poate fi diluat cu sangele prostimii? SUNTETI NISTE MILOGI!!!!
41
2
Isc sa le verifice cladirile construite ilegal
47
1

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436