REPLICA ONLINE CONSTANTA

30.4° Constanța Dum., 28 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6804
30.4° Constanța Duminică, 28 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6804
 

Pe str. Nicolae Iorga, în locul trotuarului, riveranii și-au făcut parcări! Video

Pe str. Nicolae Iorga, în locul trotuarului, riveranii și-au făcut parcări! Video

Ana Maria LIPAN 19 ianuarie 2023 | 00:00 4235

În timp ce primăria încearcă să mai câștige câte un loc de parcare prin retrasări și recalculări ale terenului disponibil, câțiva șoferi din zona intersecției străzii Nicolae Iorga cu Bulevardul Alexandru Lăpușneanu au luat problema în propriile mâini, și le-au amenajat singuri. Aceștia s-au înțeles cu muncitorii, spun sursele noastre, ce se ocupau de lucrările din apropiere și au turnat rând pe rând câte un petic de asfalt, în locul unde cândva era spațiu verde, pentru a-și putea parca mașinile.

Pe str. Nicolae Iorga, in locul trotuarului, riveranii si-au facut parcari! Video

Unde cândva era amenajată o zonă cu spațiu verde, acum zac parcate mașinile locatarilor din zona intersecției străzii Nicolae Iorga cu bulevardul Alexandru Lăpușneanu, care, sătui de lipsa locurilor de parcare, au găsit de unii singuri o soluție. După ce timp de ani buni au parcat pe solul unde înainte erau plantați copaci, aceștia au profitat de oportunitate și s-au înțeles cu muncitorii care efectuează lucrările de reabilitare în apropiere și au turnat câte un petic de asfalt până au luat naștere aceste locuri de parcare improvizate. 

Pe str. Nicolae Iorga, in locul trotuarului, riveranii si-au facut parcari! Video
În timp ce alții înaintează cereri pentru locuri de parcare ce stau apoi ani buni pe liste de așteptare, până ce Primăria reușește să mai facă rost de câte un spațiu pe care să îl pună la dispoziție, locatarii din această zonă au găsit o cale mai rapidă. Muncitorii de la firmele de construcție ce activează acum acolo au empatizat cu aceștia și le-au sărit imediat în ajutor. Au contribuit cu câte o roabă de asfalt, ciment și orice alt material rămas, până au reușit să astupe complet fragmentul de pământ. 

Pe str. Nicolae Iorga, in locul trotuarului, riveranii si-au facut parcari! Video
Pe lângă faptul că acestele locuri de parcare au apărut în circumstanțe nelegale, aspectul zonei este afectat de caracterul inestetic al amenajărilor. Dacă mulți constănțeni susțin inițiativele de amenajare a spațiilor verzi, ce sunt binevenite în multe cartiere supraaglomerate din oraș, unii sunt mai mult decât dornici să renunțe la câțiva arbuști pentru a avea unde să-și lase mașinile. 

Video:

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pt Dnul Ion ,,si ce daca, oricum orasul arata ca o comuna parasita”” Nu fiți rău . O sa vedeți ce bine o sa fie peste 350 ani, când nea chitac și cei din jurul lui, vor termina de construit parcările. Poate s-o trezi cine trebuie acum, nu după ce răul va fi făcut!
3
1
Domnul Ion nu e așa periculos cum pare, are doar un retard sever și când scapă la tastatură își dă în petec...Altminteri e inofensiv, dacă facem abstracție c ă din când în când scuipă pisicile de la balcon, așa de distracție!
0
2
si ce daca, oricum orasul arata ca o comuna parasita
3
3
Primaree tataee huzur si tihneala viata buna ai , ce solutii are primaria in afara de taxat si aerul care il respiram . De asta esti acolo tu si echipa ta sa veniti cu solutii ca sa pun taxe noi si ultimul retard e in stare
6
3
Toti se plang iar primaria nu stie decat sa taxeze si sa ingradeasca! Dar ceva solutii pentru aceste probleme? Se aude la primaria pulii?
5
5
Nimic nou...daca veniți pe Aleea Podul Giurgiului nr.2,sector 5,din București, alături de Liceul Energetic....sunt parcate de f.multi ani mașini pe un spațiu care era cândva un mic parculet.Mi s-ar parea normal ca Primăria,ori sa amenajeze acest spațiu pentru mașini și sa perceapă taxa de parcare acestor( sunt 6 masini parcate) riverani,ori sa facă din nou spațiu verde.
3
2
Si-au amenajat singuri locul de parcare,ca altfel venea Primaria sa faca si bineinteles sa ii taxeze,asa cum este in tot orasul!Le-au luat-o inainte!
7
4
Si pe strada Tulcea pe ambele trotuare sunt masini parcate, nu poti trece cu un carut pentru copii sau bagaje mai mari. Noaptea iti rupi gatul pe trotuar pentru ca nu vezi pe unde calci, datorita iluminatului public deficitar si al farurilor masinilor din trafic care te orbesc...
7
7
Acum câteva zile șeful politiei locale,comenta ca angajații își fac treaba. Cum ?? Situația asta..cum o gestionează?? Sunt niște polițiști locali care zilnic vaneaza doar un loc de parcare la sala sporturilor în față.. doar locul ala. Vin...fac poza, pleacă.. după 5 min...vin iar..și uite asa toată tura numai asta fac..o polițistă s***a,?? De ce fac doar asta??
4
3
de ce ma Ioane?dupa tine toti care se plimba pe trotuar sunt saracii? te inteleg, generatie tanara, incapabila de ceva in viata! parcare placuta in fata la magnum bet ca sa blochezi un sens si in fata la eximia sa iti faci sprancenele!
21
4
Ok, nici asa, dar daca spuneti ca acolo era spatiu verde, mor de ras. Si nici trotuar nu era, doar gropi si noroi, asa cum e in toata comuna constanta!
19
2
Tot inainte. Felicitari!
5
4
Ma pish pe tine si pe plodul tau in fect, te pomenesti ca iti arde de-o plimbare pe trotuar saracie ce esti.
11
46
Doar vreau sa merg linistit cu copilul in carut pe trotuar. Atat. In 2023.. sa merg pe trotuar .. cum suna ??? Cer prea mult??
45
11
Nici nu mai aveti nevoie de CCTV pe casa scarii - - vecinii te au pe tine
21
17
Am trimis reclamatie la Politia Locala .. poze si informatii. Au spus ca toate masinile parcate neregulamentar vor fi ridicate si soferii amendati.
28
17

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436