REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.4° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.4° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Pe strada Mircea cel Bătrân au apărut locuri de parcare... în mijlocul drumului. Video

Pe strada Mircea cel Bătrân au apărut locuri de parcare... în mijlocul drumului. Video

Ana Maria LIPAN 15 august 2023 | 00:00 7480

Lucrările de reabilitare ale principalelor artere rutiere oferă zilnic noi “surprize” șoferilor. Numeroasele modificări ale regimului de circulație creează confuzie în rândul cetățenilor, ai căror nervi sunt deja întinși la maxim de haosul din trafic. Recent, o nouă schimbare a creat discuții în rândul locuitorilor municipiului și... confuzii. Pe strada Mircea cel Bătrân au fost trasate locuri de parcare... neînțelese de unii șoferi. Este banda care, până nu demult, era considerată a treia bandă de circulație. Mulți au parcat, așa cum erau obișnuiți și cum li s-a părut firesc, lângă trotuar, fără a ști că, de fapt, acea suprafață este pistă de biciclete. Unii s-au trezit cu amenzi, iar mai târziu, în locul cu pricina au fost mutate mai multe utilaje pentru a bloca, cel puțin pentru o perioadă, accesul autoturismelor.

Pe strada Mircea cel Batran au aparut locuri de parcare... in mijlocul drumului. Video 

Când gândeau că le-au văzut pe toate, șoferilor din Constanța li se prezintă o nouă surpriză în trafic. Șantierele care par că nu se mai termină reprezintă pentru mulți o sursă infinită de nervi, în special atunci când aduc cu sine modificări ale regimului de trafic. Chiar și atunci când lucrările par că se apropie de finalizare, apar noi schimbări, care pun în dificultate cetățenii. 

Pe strada Mircea cel Batran au aparut locuri de parcare... in mijlocul drumului. Video

Trotuarul are dimensiuni aproape la fel de mari ca și partea carosabilă, porțiunii destinate pietonilor adăugându-se și o pistă de biciclete, foarte rar folosită de cele câteva persoane, care aleg să utilizeze acest mijloc de transport. Ba chiar mai mult, acaparând metri întregi de trotuar, tronează treptele unei scări ce duc la o intrare a unității de învățământ, dar care nu e utilizată niciodată. Recent, au fost trasate câteva locurile de parcare, posibil pentru riverani, pe tronsonul care, nu foarte demult, era considerat a treia bandă de circulație. Ciudată pentru mulți este banda liberă de lângă trotuarul din fața Colegiului Național ”Mircea cel Bătrân”.

Pe strada Mircea cel Batran au aparut locuri de parcare... in mijlocul drumului. Video

Unii și-au parcat mașinile pe acea bandă, din obișnuință sau poate din comoditate, fără a ști că suprafața urmează să fie transformată în pistă de biciclete. 

Pe strada Mircea cel Batran au aparut locuri de parcare... in mijlocul drumului. Video

După ce au împărțit mai multe amenzi pentru parcarea neregulamentară, autoritățile au decis să blocheze accesul autoturismelor pe banda liberă, prin plasarea strategică a unor utilaje, devenite deja piese standard și mobilierul urban al municipiului.

Video:

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Fratilor comentatori .Ce va mirati atata ,TOATE chiar toate proiectele sunt facute de catre cei care sunt si executanti (dinainte racolati) si carora l-i se rupe de supararea voastra ! Scopul este ca prin orice mijloace sa fie consumate cat mai multe MILIOANE de borduri si sute de mii de dale din ciment si mult nisip .Vedeti la Dacia in intersectia Lapusneanu cu Tomis cum arata dalele dupa numai 2 luni dela montaj.Pe bd.Lapusneanu, ca sa poata tripla numarul de borduri au montat stalpii de iluminat pe carosabil in loc sa -i puna intre copaci ,reducand si o banda destinata parcarilor ! Crima organizata lucreaza tovaraseste.Primarul marinar NU era pobligat sa semneze contractele pentru acele proiecte fara a le verifica, chiar daca se pierdeau bani europeni .Acuma oricum se vor pierde ,dar vor fi platiti de noi constantenii care ne facem ca ploua(inclusiv cei din DNA ,Curtea de conturi ,magistratura etc.)
4
0
Cand nu erau piste de biciclete , de ce nu sunt ? Cand sunt si se construiesc altele noi , de ce sunt ...la ce ne trebuie ? Ieri , toata soferimea puturoasa se incolonase ca sa mearga cu masina , in Potul Tomis ! Pe turisti i-am inteles , nu stiau la ce sa se astepte...dar cei mai multi erau cu nr de CT , stateau blocati in masini si ranjeau la autobuzele care treceau pe langa ei...
1
1
produc doar kkt si nu imi e bine! uff Uff!
6
0
Nu moare PNL-ul, pentru ca…ce crezi?! S-au mutat la AUR și candidează la primărie!!!
6
5
Toate proiectele care ingusteaza bulevardele, reduc numarul de benzi, desfiinteaza parcarile si introduc asa zise piste de biciclisti sunt facute cu scopul de a impiedica mobilitatea urbana.
26
3
sa-i iau la pla toti inaintasii de la maimuta la tine, maimuta cu barba care esti.
7
2
E deja pista pe Tomis.. de ce se face si pe Mircea, la o aruncatura de bat? In loc sa se extinda prin alte zone, au ajuns sa faca piste una langa alta? Nu are sens.
19
2
Asteptati sa vedeti lucrarea finalizata , si veti intelege.... ce a gandit autorul !
7
21
Care nu cunosc realitatea: PROIEVTUL A FOST A LU' FAGADAU SI PSD. INAINTE DE A PLECA DIN PRIMARIE PSD A FACUT TOT POSIBILUL PT A FINALIZA HARTIILE PT PROIEVTUL ASTA. A FOST PLANUL LUI STROE. CONSTANTA TREBUIA SA UITE PERIOADA DE TRISTA AMINTIRE PSD SI A LASAT MOSTENIRE ACEST PROIECT DE REABILITARE. APROBAT INCLUSIV CU CEI CARE URMAU SA IL EXECUTE.CAND AU INCEPUT PROIECTUL ADMINISTRATIA LU POOLA GOALA VERGIL SI RUSU AU FOST SABOTATI FIE DE RAJA FIE DE CEI CARE EX3CUTA PROIECTUL, FIRMELE DE CASA ALE PSD. LUCRARILE LUATE DE RAJA SUBCONTRACTATE CATRE DIVERSE SRL URI DE APARTAMENT AU AVUT CA SCOP INCETINIREA PT A ATRAGE URA CATRE AMIRAL CARE ORICUM E DEGEABA. RAZBOIUL POLITIC A ADUS CONSTANTA IN PRAGUL HAOSULUI.... MOOE CHITAC HUTUCA STROE SI TOATA CLASA POLITICA A BATRANULUI TOMIS PARCA BLESTEMAT SA ZACA IN MIZERIE IN TIMP CE POLITOCIENII ACIUITI DE PRIN VAGAUNELE ROMANIEI PROSPERA. MAKEDONI MOLDOVENI TATARI. SA MI SUGETI PL
23
7
Eu si peste 250.000 locuitori platim taxe ca primaria sa construiasca/amenajeze piste de biciclete in numele a 30-50 biciclisti, lasand nevoile celor 250.000 platitori (POSESORI DE MASINI) deoparte...totul in numele "mobilitatii urbane" pe BANII MEI!! MORI POLITIC PNL !!!
85
12
Aberatia de proiect ca o sa mearga bunica cu bicicleta pe acolo e de pe vremea lui fababou . El a semnat ca boul ca oricum nu se pricepe la nimic dar aia care au facut proiectul pot fi gasiti si spanzurati de kooae
36
4
Chiar ma intrebam pe unde vor trece miile de makkedoni care se dau jos din "gip" si se vor urca pe biciclete .he he Unde o sa fie "fala"
45
1
Luati de la amiralu alzheimer si gagiu cu porsu haide haide luați ca 100 nu va strângeți la primarie sa ii scuturați de guler! 10 mii ar trb sa fiti acolo.sa ii blocati..
28
1
Rolul pistelor de biciclete este de a lua bani de la UE pentru intreaga lucrare , asfaltare strada, trotuar, borduri, pista.Parerea mea.
46
5
Sa iti dam la mwe si tie si mamicii tale si intregii tale familii fmm de latura umana ce esti
24
6
Multa mwe cu kkt chitac si tuturor sustinatorilor sai
38
4
Doamne pe ăștia nu ii mai oprește nimeni?
36
0
Se stie ca proiectul asta fermecat este de pe vremea lu Fagabou, da nu ne spuneti si noua sau sa ii aratati pe aia care au si facut proiectul! Sa stim si noi pe cine sa injuram! F bine k se face in oras, diverse, da aia care au facut toata mizeria asta, circula prin oras, sunt din oras, ca eu cred k ei sunt de la hoara, de la tulcea!
23
7
Pe tronsonul situat intre bd Ferdinand si str Stefan cel Mare , pe partea stanga , deoarece trotuarul are latimea de 2 ml , pista de biciclete este pe carosabil ! Ea va fi delimitata de bolarzi iar patcacarea este adiacenta pistei ! Pista de biciclete se continua adiacent Liceului Mircea pana la str Sarmizegetuza dipa care se continua pe ambele parti ale trotuarului , deoarece latimea acestuia permite ! Proiectul este de mobilitate pietonala iar dupa intersectia strazii Mircea cu str Sarmizegetuza , circulatia se desfasoara pe 3 benzi ! Sunt indicatori de performanța care trebuie respectați in cadrul proiectului aprobat in 2018 insinte de mandatul actualii Primar ! Crearea locurilor de parcare , este benefică riveranilor , iar orele de varf in trafic 16-18 nu vor fi afectate ! Acest lucru se observa in cadrul traficului din afara sezonului estival !
10
39
Sa speram ca urmatorul primar va modifica aberatiile acestea.
39
3
Pai pe acelasi traseu este pista de biciclete pe Tomis, paralel cu sectorul din Mircea in discutie. Ce rost mai are inca o pista, pe carosabil, pe Mircea?
47
6

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016