REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.8° Constanța Mar., 1 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6869
9.8° Constanța Marți, 1 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6869
 

Pe unde mai parchează șoferii, când nu au unde! Video

Pe unde mai parchează șoferii, când nu au unde! Video

Georgiana BOGLEA , Mirela PASCAL 1 iulie 2024 | 00:00 46

Locurile de parcare pentru persoane cu dizabilități sunt aproape inexistente, la Constanța. Iar cele care există sunt ocupate de șmecheri care cred că, dacă au mașini bune, trebuie să fie și nesimțiți. În sezonul estival este și mai greu, iar  fiecare se descurcă cum poate...Pe plaja Modern, de exemplu, locurile de parcare pentru persoanele cu handicap le numeri pe degetele de la o mână.  Dar niciodată nu sunt libere pentru cei cărora le sunt destinate.

Pe unde mai parcheaza soferii, cand nu au unde! Videomașină parcată în spatele locurilor de parcare amenajate

În Constanța se aplică legea junglei când vine vorba despre parcări, mai ales în sezonul estival. Iar cei care au de suferit, cel mai mult, sunt persoanele cu dizabilități.

Pe unde mai parcheaza soferii, cand nu au unde! Videomașină fără legitimație parcată pe loc pentru persoanele cu handicap

Fie că merg la supermarket, la o instituție publică sau chiar la plajă, șoferii cu dizabilități se confruntă cu aceeași problemă: lipsa locurilor de parcare. Iar, dacă există, ele sunt ocupate de mașinile unor șmecheri care nu țin cont nici de reguli, nici de umanitate.

Pe unde mai parcheaza soferii, cand nu au unde! Videomașină de Poliție Locală parcată în afara locurilor de parcare destinate

În parcarea de la plaja Modern, puținele locuri de parcare pentru persoanele cu dizabilități sunt ocupate de mașinile șoferilor care au handicap... închipuit.

În ciuda faptului că Poliția Locală frecventează zona, așa cum s-a întâmplat și-n weekend, după câteva ore mașinile erau parcate în același loc.

Regulile sunt făcute pentru a fi încălcate… de Poliția Locală

Ba mai mult, până nici Poliția Locală nu ține cont de reguli. Doar regulile sunt făcute pentru a fi încălcate, nu? O mașină a Poliției Locale poate fi observată lăsată în dorul lelii în mijlocul unei parcări, în loc să fie aliniată cu celelalte mașini.

Ce sancțiuni riscă cei care parchează neregulamentar

Amenzile pentru parcarea neregulamentară încep de la 330 de lei pentru staționarea pe trotuar și pot ajunge până la 3.300 de lei pentru oprirea în zone cu vizibilitate redusă. În ciuda acestor măsuri, mulți șoferi aleg să ignore regulile, cu riscul de a fi sancționați.

Ce amendă riscă persoanele fără probleme care parchează pe locurile special destinate persoanelor cu dizabilități?

Prin legea nr. 145/2020 s-a decis faptul că cei care parchează pe locurile pentru persoanele cu handicap riscă amenzi cuprinse între 2.000 de lei și 10.000 de lei, precum și ridicarea vehiculului de pe locul de parcare respectiv.

Video:

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA


LOTO

6/49
4721674622
5/49
2412151840
joker
18175371515