REPLICA ONLINE CONSTANTA

29.2° Constanța Sâm., 27 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6803
29.2° Constanța Sâmbătă, 27 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6803
 

Pedeapsă mai mică pentru șoferul care a provocat accidentul transmis live pe Facebook!

Pedeapsă mai mică pentru șoferul care a provocat accidentul transmis live pe Facebook!

Replica API 28 februarie 2022 | 13:31 1124

Un accident deosebit de grav s-a întâmplat duminică, 11 august 2019, în localitatea Văcăreni, din județul Tulcea. Automobilul, condus de Radu Marcel, care mergea cu o viteză amețitoare a ieșit de pe șosea și a intrat într-o curte, unde a spulberat mai mulți oameni. Trei persoane au decedat, un copil de trei ani, o tânără de 27 de ani însărcinată și o vârstnică de 79 de ani. Întregul film al accidentului a fost transmis live pe Facebook.

Magistrații din cadrul Judecătoriei Măcin au decis condamnarea lui Radu Marcel la 11 ani și 8 luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă. Sentința nu a fost definitivă, iar în urma apelului judecat pe 14 februarie 2022, Radu Marcel a obținut o micșorare a pedepsei, și anume 7 ani și 2 luni de închisoare. De data aceasta, sentința este definitivă.

Cum s-a petrecut accidentul

Tragedia s-a produs pe 11 august 2019, în jurul orei 18.00, atunci când şoferul, atunci în vârstă de 39 de ani, şi alţi doi prieteni, au plecat la o plimbare cu un BMW M6. După ce au băut, cei trei au pornit într-o cursă ce s-a terminat cu moartea a trei oameni. La un moment dat, în timp ce se aflau Llve pe Facebook, şoferul a accelerat puternic şi a pierdut controlul maşinii care a rupt gardul unei case şi a spulberat un copil de trei ani, o tânără de 27 de ani, însărcinată, şi o vârsn în vârstă de 79 de ani. Momentul impactului a fost transmis Live pe Facebook. După accident, şoferul a fugit, în timp ce prietenii săi, grav răniţi, au fost transportaţi la spital.

Curtea de Apel Constanța a apreciat că în pofida gradului extrem de ridicat al faptei, evidențiat prin viteza mare de deplasare, inadaptată condițiilor de trafic și segmentului de drept respectiv, aflat în interiorul localității, pedeapsa aplicată inculpatului sub aspectul infracțiunii de ucidere din culpă, se impune a fi redusă, sancțiunea închisorii de 10 ani fiind excesivă și disproporționată în raport cu eforturile depuse de inculpat în vederea acoperirii parțiale a prejudiciului și atitudinea de regret a faptelor exprimată și în faza apelului. De altfel, în pofida atitudinii de regret a faptelor, pe care Curtea nu o poate nega, dar care nu este dublată de atitudine sinceră în fața organelor judiciare, această unică circumstanță evidențiată prin eforturile de reparare a prejudiciilor aduse unor părțile civile, este totuși aptă să determine o pedeapsă într-un cuantum mai mic, dar care nu poate orientată spre minim, așa cum inculpatul solicită, datorită conduitei imprudente ilustrate prin numeroasele încălcări ale legislației rutiere și abateri comise în trafic, pentru care, în trecut, inculpatul a fost sancționat contravențional.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436