REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
33.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Pedeapsă record pentru constănțeanul care a răpit două copile, în Brașov

Pedeapsă record pentru constănțeanul care a răpit două copile, în Brașov

A.F. 23 decembrie 2023 | 10:51 3280

Constantin Zapan, constănțeanul care a răpit și violat două minore din Brașov, a fost condamnat. Magistrații din cadrul Judecătoriei Brașov au decis să îi aplice lui Constantin Zapan o pedeapsă de 35 de ani de închisoare. Sentința este definitivă. 

Pedeapsa record pentru constanteanul care a rapit doua copile, in BrasovConstantin Zapan

Bărbatul va executa însă, numai 30 de ani de detenție, pentru simplu fapt că aceasta este pedeapsa maximă prevăzută în legislația din România.

Instanța de judecată a mai hotărât ca bărbatul să plătească daune morale de două milioane de lei, câte un milion de lei pentru fiecare victimă. 

Mai mult decât atât, mașina pe care individul o deținea a fost confiscată de autorități.

Constantin Zapan, monstrul care a răpit și violat două fete, copiii unor prieteni de familie, a fost arestat preventiv, pe 13 noiembrie 2022. Potrivit IPJ Braşov, din cercetările efectuate în cauză a reieşit că bărbatul, în vârstă de 42 de ani, prin exercitarea de constrângeri fizice şi ameninţări, ar fi forţat, pe rând, minorele să întreţină mai multe raporturi şi acte sexuale, în timp ce se aflau într-o parcare situată pe DN10, între localitatea Întorsura Buzăului şi municipiul Buzău, dar şi în localitatea Valea Nicovani din judeţul Prahova.

La data de 12 noiembrie 2022, în jurul orei 10.25, dispeceratul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov a fost sesizat prin apelul unic de urgență 112, cu privire la dispariția a două fete, respectiv Gabriela-Mihaela Repede, în vârstă de 12 ani și Elena-Andreea Gesco, în vârstă de 10 ani.

Pedeapsa record pentru constanteanul care a rapit doua copile, in Brasovalerta răpire copil Gesco Elena

Din cercetări a reieșit faptul că, în data de 11 noiembrie, în jurul orei 19.00, la domiciliul fetelor, situat în comuna Vama Buzăului, județul Brașov, s-ar fi prezentat un bărbat, pe nume Costi, cunoștință a concubinului mamei celor două copile, care i-ar fi cerut acordul mamei de a le lua pe cele două fete pentru a merge să facă un grătar la locuința sa, urmând să revină la domiciliu în jurul orei 21.00.

 

Pedeapsa record pentru constanteanul care a rapit doua copile, in Brasovalerta răpire copil Repede Gabriela Mihaela

Întrucât copiii nu au revenit la domiciliu, iar bărbatul în cauză nu a mai răspuns la telefon, mama a alertat polițiștii.

S-a declanșat mecanismul „Alertă răpire copil", constituindu-se celula de criză.

Au fost declanșate ample căutări, mai multe echipaje din județ efectuând verificări, în vederea depistării minorelor, cele două fete fiind identificate și depistate în județul Prahova.

Ulterior, cele două minore au fost preluate de un reprezentant al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Braşov, fiind instituţionalizate şi internate în regim de urgenţă.

Individul nu este la prima faptă, în trecut fiind condamnat în 2015, de judecătorii constănțeni, la 10 ani închisoare pentru că a violat o fată de 13 ani, din Constanța. În 2020, după ce a executat 2/3 din durata pedepsei în cazul închisorii, a încercat să iasă din pușcărie, dar Judecătoria Medgidia i-a respins liberarea condiționată.

Și la Tulcea a depus cerere de liberare, tot în 2020, dar și magistrații de aici i-au respins-o. În cele din urmă, în același an, a reușit să iasă din penitenciar. De asemenea, a mai fost condamnat și în trecut, fiind eliberat condiționat în 1999.
 


Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Hai sa spunem 35 ca suna bine, dar legislatia in vigoare permite maxim 30 de ani de detentie ! Si in alta ordine de idei, aici este clar un caz de proxenetism juvenil, ma-sa a trimis fetele la produs....dar,clientul a incercat sa-i fure ''marfa'' !!! Si de aici, toata povestea....
0
0
Scaunul electric pentru derbedeu. Dar si 35 de ani sunt suficienti pentru ca altii din puscarie sa-i faca felul, cam asa se procedeaza cu derberdeii de genul lui. Sa auzim ca a fost mazilit cat mai repede de clanul puscariasilor "cinstiti".
5
0
Trebuia pe langa pedeapsa asta sa ii raie p**a si c*****e
4
0
Un barbat care stie ce vrea, a futut pana a vrut.
1
8
Deci mama le-a predat (contra unei sume probabil) futakului și el le a tinut mai mult decat a platit. Cam mare pedeapsa pentru intarzieri la plata.
1
4
Sa-mi bag p**a in Ion Dumitrache si in m****a de m****a Matichescu .
3
0
Ăsta nu e constănțean, e mol do vean
7
0
Taiata de la cotor
4
0
Dacă era în cța primea 10 ani asa primesc peștii traficanții din cța 2 3 ani
11
1
Consumatorii ,Vanzatori etc de DROGURI pentru ei cand ? Si pentru cei care distrug copii si familii intregi cand se aplica aceaste pedepse ?
8
0
Să îl trimită să muncească la canal pe j***s la muncă grea toată viața să nu stea să mănânce din muncă noastra
13
0
In astfel de cazuri Ministerul Justitiei trebuie sa faca exceptii. F*tut in c*r cu drujba si EXECUTAT in cel mai dureros mod.
10
1
indivizii astia ca rebut al speciei umana nu se vindeca niciodata ei sunt afectati psihic vina lor e vina noastra ca nu incarceram in centrele de tratament pe viata sub observatie stricta si munca bruta sa si intretina detentia , sedati, munciti,tratati zilnic fara contactul cu societatea ,drepturile omului atat de invocate pentru aceste exemplare nu sunt compatibile cu cu conduita lor, ei sunt animale nu oameni!
13
0
Cernavodă care au răpit sute de minore și produc pentru ei la uzinele și fabricile de s p e r m a din Germania
13
0
ati renuntat la pedeapsa cu moartea, asa va trebuie. Sa ii platiti peste 1000E pe luna! Macar sa fi primit vreo 800 de ani, sa fie de exemplu!
12
0
sunt gresite si facute ca sa favorizeze infractorii in cazurile rare in care sunt prinsi; monstrul asta a fost eliberat conditionat la prima pedeapsa, a facut numai 1/2 din a 2 a pedeapsa si a tot recidivat in lant ptr ca legea si deciziile judecatorilor constanteni i-au permis asta si l-au incurajat; de ce pune legea limita asta de 30 de ani ptr orice infractiune oricat de grava ? o aberatie lipsita de bun simt elementar evident ca exista fapte de cea mai mare gravitate care trebuie pedepsite cu peste 30 sa zicem 40 sau 50 cum a fost cazul celui din ardeal care a impuscat si ucis 6 oameni si a fost eliberat dupa vreo 23 de ani o nebunie
14
1
O fi record,insa e cam cat merita.
12
0

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510