REPLICA ONLINE CONSTANTA

35.7° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
35.7° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Pedeapsă ridicolă, primită de un tânăr beat și drogat care a accidentat mortal o româncă, în Italia

Pedeapsă ridicolă, primită de un tânăr beat și drogat care a accidentat mortal o româncă, în Italia

A.F. 5 iulie 2024 | 19:25 823

Cazul tragediei de la 2 Mai are un precedent. O tânără româncă de 22 de ani, Miriam C., a fost lovită mortal de o mașină în timp ce mergea pe un drum din provincia Treviso. Impactul a fost foarte violent, iar fata a murit pe loc. Ea a fost accidentată mortal de un Audi condus de un bărbat de aceeași vârstă, care, așa cum aveau să descopere ulterior oamenii legii, era băut și drogat la momentul impactului, iar după accident a fugit de la fața locului.

Pedeapsa ridicola, primita de un tanar beat si drogat care a accidentat mortal o romanca, in Italia

În momentul impactului, tânărul conducea cu 160 de kilometri pe oră, pe o porțiune unde limita este de 60, și fusese testat pozitiv pentru alcool și droguri.

Joi, 4 iulie, Tribunalul din Treviso l-a condamnat la trei ani și două luni de închisoare, în cadrul unei proceduri abreviate, pe Alessandro Giovanardi, în vârstă de 25 de ani, din provincia Treviso, acuzat că, în octombrie 2022, a călcat și ucis o tânără româncă, pe atunci în vârstă de 22 de ani, Miriam Ciobanu, care se plimba pe un drum din Pieve del Grappa.

Potrivit actului de acuzare, tânărul, aflat la volanul unei mașini de mari dimensiuni, conducea cu puțin sub 160 de kilometri pe oră în momentul coliziunii, pe o porțiune unde limita de viteză este de 60 de kilometri pe oră, într-o stare alterată din cauza canabisului și a alcoolului.

Pe lângă pedeapsa cu închisoarea, Giovanardi va trebui, de asemenea, să acorde despăgubiri provizorii de 250 000 de euro tatălui victimei și de 125 000 surorii acesteia. Raportul de expertiză comandat de Parchet arătase că victima, după ce a fost călcată, a fost aruncată 80 de metri, un indiciu că nu ar fi putut supraviețui în niciun fel impactului violent.

Românca, accidentată mortal de un vitezoman, beat și drogat

În noaptea fatidică, tânăra mergea spre casă după o ceartă cu prietenul ei. Cei doi petrecuseră seara împreună, mai întâi la o pizzerie locală și apoi la locuința lui din Paderno, unde fata urma să rămână peste noapte. Însă, după o ceartă izbucnită din motive banale, tânăra de 22 de ani a decis să plece pe jos. La ora 3, își sunase și tatăl, probabil pentru a-l ruga să vină să o ia, dar părintele nu auzise telefonul mobil sunând.

Miriam Ciobanu era născută în Italia și avea o soră mai mică. Părinții ei au emigrat din țară în anii '90. Miriam împlinise de curând 22 de ani și locuise în Friuli înainte de a se muta în zona Treviso, la Fonte, unde locuia în prezent cu mama ei, Adriana, și cu partenerul acesteia.

Tragedia de la 2 Mai, aproape la indigo

Într-un caz aproape similar, pe 19 august 2023, Vlad Pascu a condus un autoturism pe DN 39, iar în jurul orei 5.25, în apropiere de 2 Mai, a intrat într-un grup de pietoni. În urma impactului, doi tineri şi-au pierdut viaţa şi alţi trei au fost răniţi.

Vlad Pascu a fugit de la locul accidentului şi a fost găsit apoi de poliţişti în Vama Veche. Anchetatorii au stabilit că el se afla sub influenţa mai multor substanţe interzise, printre care cocaină, amfetamină şi metamfetamină.

Vlad Pascu a fost trimis în judecată, în luna octombrie a anului trecut, pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului şi conducerea unui vehicul sub influenţa substanţelor psihoactive, scrie stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
militia ne va amenda pe cei care mergem pe trotuar, trecem pe verde la semafor, etc...pe drogati o sa-i ajute(corb la corb...)
1
0
Ala macar a intrat in inchisoare. Pascu o sa scape basma curata. Ca si micutul Mario, etc
2
0
Vânzare! Mini aparatul de aer condiționat portabil răcește, hidratează și reîmprospătează. Silențios și portabil, poate fi dus la serviciu sau la plajă, răcește perfect și rapid camera. Preț foarte frumos ---> use.my/arctrum
0
1

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510