REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.1° Constanța Vin., 19 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6795
33.1° Constanța Vineri, 19 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6795
 

Pedepse mai dure pentru şoferii care urcă la volan băuţi sau drogaţi şi provoacă accidente mortale

Pedepse mai dure pentru şoferii care urcă la volan băuţi sau drogaţi şi provoacă accidente mortale

Ana Maria LIPAN 27 iunie 2023 | 14:51 911

O nouă lege prevede pedepse mai dure pentru şoferii care urcă la volan băuţi, sub influenţa drogurilor sau fără permis şi produc accidente mortale. "Legea Anastasia", denumită astfel după cazul fetei de 4 ani, care în 2022, chiar de Ziua Copilului, a fost spulberată de un şofer fără permis, a trecut de Senat şi urmează să fie votată în Camera Deputaţilor.

Pedepse mai dure pentru soferii care urca la volan bauti sau drogati si provoaca accidente mortale

Proiectul de lege iniţiat de social-democraţi prevede ca şoferii care conduc beţi, drogaţi sau fără permis şi provoacă accidente să ajungă direct la închisoare şi să nu mai primească pedepse cu suspendare. Asta în contextul în care în peste 90% din cazuri, judecătorii dau pentru ucidere din culpă pedepse de până în 3 ani, ceea ce înseamnă automat suspendarea executării.

Proiectul a fost dezbătut în plenul Camerei Deputaţilor şi va fi votat mâine, 28 iunie. Parlamentarii spuneau că e nevoie de măsuri mai dure, însă ar fi nevoie şi de măsuri preventive. Suntem ţara europeană cu cei mai mulţi morţi pe şosele. În medie, în fiecare lună, 4 oameni sunt ucişi de şoferi băuţi, iar peste 10.000 de şoferi sunt prinşi sub influenţa alcoolui la volan. Mai mult, în fiecare an, peste 3.000 de şoferi au fost prinşi drogaţi la volan, scrie observatornews.ro. 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Da,e nasol cu alcool sau droguri la volan. Problema este ca si fara sa consume aceste substante,soferii sunt intr-un procent foarte mare cam idioti,rai,agresivi. Nu ca nu ar cunoaste regulile,ci pur si simplu nu le respecta,de ai naibi ce sunt,de chestie. In trafic la modul real,sunt foarte multi insi cu adevarat periculosi si sigur fara sa fi baut sau fumat chestii. Nu cred ca e cineva caruia sa nu-i fi ,,taiat fata'' cineva,fara sa fi fost claxonat ca respecta viteza admisa sau ca nu conduce cum ar vrea el,maimutoiul care claxoneaza agresiv. Sicanari,demonstratii de ,,furios si iute'',alte lucruri facute de dobitocii ce se cred mari,fac traficul de la noi sa fie ca fosgaraia gandacilor,nu ceva corect,civilizat.
1
1
Adica daca sunt beti, drogati sau fara permis si nu provoaca accidente nu mai ajung la inchisoare; nu spun ca ar trebui sa ajunga neaparat dar pedepsele actuale sunt clar prea blande; poate amenzi mai mari; majoritatea accidentelor sunt provocate de viteza, oboseala si conducere imprudenta, depasiri periculoase, nerespectarea regulilor si semnelor de circulatie, etc; proiectul actual nu va rezolva nimic; vom ramane tot pe locul 1 in ue si la accidente si la morti la mare distanta de ceilalti; parlamentarii se fac ca lucreaza ca de obicei
1
0
Confiscarea mașinilor și vândute la licitatie ptr cine e alcolist sau drogat fara victime Un an muncă în folosul comunității Cinci ani permis suspendat si să facă scoala de șoferi
2
1
For ever and ever
2
0
Iar legi fără judecată pai trebuie sa ajungi sa omori sau sa schilodesti oameni ca sa fii pedepsit ca trai drogat și ssu ai băut ? Cine face așa ceva oricum nu judeca ca face o infracțiune bea se droghează și urca la volan are 90 % șanse sa nu ți-e prins
3
1
Sa fie puși sa lucreze la făcut șosele (si toți puscariasii), nu sa stea acasă sau cazati pe banii prostilor platitori de taxe!!!
2
1

REPLICA

LOTO

6/49
15382943810
5/49
38202113924
joker
218171712