REPLICA ONLINE CONSTANTA

32.7° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
32.7° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Pedepse mai mari cu închisoarea pentru deținerea și vânzarea de droguri

Pedepse mai mari cu închisoarea pentru deținerea și vânzarea de droguri

Virgil STOIAN 15 februarie 2023 | 16:13 982

Camera Deputaților a adoptat un proiect de lege care prevede pedepse mai mari pentru cultivarea, vânzara, distribuirea, procurarea, cumpărarea şi deţinerea de droguri de risc.

Pedepse mai mari cu inchisoarea pentru detinerea si vanzarea de droguri

Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, un proiect de lege potrivit căruia deţinerea, cultivarea, oferirea, vânzarea, distribuirea, procurarea sau cumpărarea drogurilor de risc se pedepsesc cu închisoarea de la 3 la 10 ani.

"Cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, oferirea, punerea în vânzare, vânzarea, distribuirea, livrarea cu orice titlu, trimiterea, transportul, procurarea, cumpărarea, deţinerea ori alte operaţiuni privind circulaţia drogurilor de risc, fără drept, se pedepsesc cu închisoarea de la 3 la 10 ani şi interzicerea unor drepturi.

Dacă faptele prevăzute la alin. 1 au ca obiect droguri de mare risc, pedeapsa este închisoarea de la 5 la 15 ani şi interzicerea unor drepturi. Introducerea sau scoaterea din ţară, precum şi importul ori exportul de droguri de risc, fără drept, se pedepsesc cu închisoarea de la 5 la 15 ani şi interzicerea unor drepturi", se arată în proiect.

De asemenea, persoanele care efectuează operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, precizând că sunt produse autoritate potrivit legii, se pedepsesc cu închisoare de la 2 la 7 ani.,

"Fapta persoanei care, cu intenţie, efectuează fără drept operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, pretinzând sau disimulând că acestea sunt produse autorizate potrivit legii, sau a căror comercializare este permisă de lege, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea unor drepturi, dacă fapta nu constituie o infracţiune mai gravă.

Publicitatea făcută oricăror produse, pretinzând în mod credibil că prin consum acestea produc efecte psihoactive, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoarea de la un an la 5 ani", mai prevede proiectul, potrivit antena3.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Dar nu sa mai auzim povesti de genu ,ca nu suporta detentia dealerii de moarte .
0
0
Auzi la ei: pedepse de maxim 15 ani!!!! Pușcărie pe viață pentru toți.
4
0
sunt pedepse imense pentru droguri iar razboiul contra drogurilor a fost definitiv pierdut de autoritati cu cateva decenii in urma asa cum a recunoscut seful agentiei antidrog din sua in jurul lui 2000; dar am fi absurzi sa avem vreo pretentie de la adunatura de analfabeti si infractori din parlament si de la guvern
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510