REPLICA ONLINE CONSTANTA

28° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
28° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Pedro Sanchez, la București: ”Trebuie să luptăm împotriva celor care distrug societăţi prin minciuni şi dezinformare”

Pedro Sanchez, la București: ”Trebuie să luptăm împotriva celor care distrug societăţi prin minciuni şi dezinformare”

Victor ROTARU 9 iulie 2024 | 00:00 141

Premierul spaniol Pedro Sanchez, aflat la Bucureşti la reuniunea Internaţionalei Socialiste, găzduită de PSD, a declarat sâmbătă, că doar socialiştii sunt capabili să oprească avansul extremei dreapta în Europa.

Pedro Sanchez, la Bucuresti: ”Trebuie sa luptam impotriva celor care distrug societati prin minciuni si dezinformare”Pedro Sanchez

”Mulţumesc, Marcel şi PSD că găzduiţi această reuniune. Mulţumesc tuturor celor prezenţi în acest oraş frumos. Aici, la Bucureşti, a avut loc o reuniune importantă a Internaţionalei Socialiste în 1999, când s-a cerut Uniunii Europene să facă un salt, să aibă viziune pe termen lung. Au trecut 25 de ani şi unele idei sunt la fel de valoroase ca atunci sau chiar mai mult. Vedem un avans puternic al extremiştilor şi populimsulul. Este de netăgăduit acest lucru. Îşi impun cu succes ideile. Este un moment al adevărului, este momentul să înfruntăm extrema dreapta, să ne ridicăm pentru noi împotriva acestui val reacţionar, nimeni nu o va face, suntem ultima linie a apărării, Depinde de noi ca Europa să nu-şi trădeze principiile.

Nu suntem singuri, ne avem unii pe alţii, Internaţionala Socialistă trebuie să fie un leagăn al speranţei pentru progresiştii din Europa şi să construiască poduri în faţa provocărilor. Europa a învăţat din trecutul tragic să apere pacea şi dialogul, să înţeleagă culturilor şi civilizaţiile, să lupte împotriva inegalităţii, să conducă lumea în secolul XXI, să lupte pentru egalitatea între bărbaţi şi femei. Aşa cum a spus şi Marcel, pacea este ameninţată de războaie, în Ucraina şi Orientul Mijlociu, şi nu mai putem lua de-a gata progresele despre care credeam că s-au consolidat pentru că riscul de regresare este real, foarte real, din păcate. Trebuie să acţionăm cu determinare şi cu loialitate faţă de principiile noastre. Trebuie să întărim democraţia noastră şi să luptăm împotriva celor care distrug societăţi prin minciuni şi dezinformare”, a spus Sanchez.

Premierul spaniol a aprecizat că victoriile din alegeri trebuie să ducă şi la acţiuni concrete.

”Paradoxal este că niciodată ideologiile noastre, valorile şi principiile noastre nu şi-au dovedit succesul mai mult ca acuml. Trebuie să transformăm această victorie morală într-o  victorie reală, este modul de a stopa extrema dreapta. Este vorba de a câştiga alegeri, nu doar în bătălia ideilor, ci şi a acţiunilor concrete. Este vorba de a creşte salariul minim pentru muncitorii noştri, avansarea drepturilor şi libertăţilor, protejarea serviciilor publice, nu există un antidot mai bun la populismul reacţionar.

Este calea de a lupta cu frustarea şi mânia cu care se hrănesc.  În Turcia, prietenii noştri au pbţinut rezultate excelemnte la alegerile locale, în Marea Britanie, laburiştii au pus capăt a 14 ani de guvernare conservastoare cu o victorie zdrobitoare. Mâine, atenţia noastră se îndreaptă spre Franţa.  Doar noi, socialiştii, suntem capabili să oprim extrema dreapta. Am făcut-o în Spania în urmă cu un an, în Europa acum o lună, mâine sunt convins că vom câştiga în Franţa: veţi învinge extrema dreapta şi veţi guverna”, a adăugat şeful Guvernului de la Madrid.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Primii care dezinformeaza populatiile sunt propagandistii aflati in slujba regimurilor de la putere,regimuri din care fac parte si politicienii,nu doar cei care de fapt au puterea reala si eventual capacitatea de a strivi la propriu,pe oricine se opune sistemului.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510