REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.2° Constanța Mar., 17 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6855
22.2° Constanța Marți, 17 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6855
 

Pelicula ''Twisters'', un film plin de suspans şi bazat pe informaţii ştiinţifice, spun realizatorii

Pelicula ''Twisters'', un film plin de suspans şi bazat pe informaţii ştiinţifice, spun realizatorii

A.F. 10 iulie 2024 | 00:00 206

După aproape 30 de ani de la blockbusterul ''Twister'', tornadele devastatoare şi temerarii care le vânează se întorc pe marele ecran într-o poveste actualizată despre condiţii meteorologice extreme, informează Reuters.

Pelicula ''Twisters'', un film plin de suspans si bazat pe informatii stiintifice, spun realizatorii

''Twisters'' este ''un capitol adus la zi'' al filmului original din 1996, spun realizatorii.

Protagonista este experta în furtuni Kate Carter, interpretată de Daisy Edgar-Jones, care, în timpul unei tornade extrem de puternice produse în Oklahoma, îl cunoaşte pe vânătorul de tornade Tyler Owens (interpretat de Glen Powell).

În regia cineastului Lee Isaac Chung (''Minari''), care îşi face astfel debutul într-un film de acţiune cu buget substanţial, ''Twisters'' aduce în prim-plan tehnologie avansată şi o nouă generaţie de iubitori de adrenalină, cu un număr mare de urmăritori pe reţelele de socializare.

''Este un nou capitol. O poveste modernă despre aceeaşi comunitate îndrăgită de spectatori în 1996'', a spus Powell luni, cu prilejul premierei londoneze a peliculei.

''Spectatorii vor avea parte de multă distracţie, senzaţii tari şi tot ce trebuie să facă este să-şi pună centurile şi să pornească în aventură'', a adăugat Edgar-Jones.

Tyler Owens este, în interpretarea lui Powell, un fost star de rodeo autointitulat ''scandalagiu al tornadelor'', a cărui echipă zgomotoasă combină pericolul cu plăcerea. Glen Powell, de 35 de ani, a spus că rezonează atât cu filmul original, cât şi cu noua versiune.

''Când aveam cam nouă ani, o tornadă a trecut prin Jarrell, Texas, iar noi eram pe drum spre ferma mătuşii mele şi am rămas blocaţi acolo. A fost destul de înspăimântător... Am făcut curat după ce tornada s-a încheiat. E unul din acele lucruri care te marchează pentru restul vieţii'', a spus el.

''Filmul vorbeşte despre modul în care reacţionăm în faţa furtunilor, dar şi despre cum curăţăm după noi când dezastrul se termină'', a spus Powell. ''E un lucru care afectează mulţi oameni, nu doar tornadele, ci vremea de pe tot globul. Din acest motiv, cred că este un film universal''.

''Twisters'', al cărui scenariu este semnat de Mark L. Smith, a fost creat în urma consultărilor cu meteorologi, oameni de ştiinţă din domeniul climei şi vânători de furtuni din viaţa reală, a spus Chung.

''Ne-am consultat cu persoane din domeniul ştiinţei climatice, dar şi al ştiinţei tornadelor. Am încercat să includem cât mai mult astfel de conţinut în film ca să reprezentăm realitatea, dar şi pe oamenii de ştiinţă, care sunt eroi din multe puncte de vedere. Dacă suntem în căutarea unor soluţii, trebuie să le aşteptăm de la oamenii de ştiinţă'', a spus el.

Asemenea peliculei ''Twister'', Chung speră că şi pelicula lui va avea un impact durabil.

''Filmul original a inspirat mulţi oameni să se apuce de meteorologie şi de cercetare. Mi-ar plăcea să se întâmple acelaşi lucru şi în cazul acestui film, să inspire o nouă generaţie care doreşte să cerceteze şi să studieze''.

''Twisters'' va intra în cinematografe la nivel global începând cu 10 iulie, citează Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA


LOTO

6/49
3861614329
5/49
2842529181
joker
17411423166