REPLICA ONLINE CONSTANTA

27.1° Constanța Sâm., 10 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6817
27.1° Constanța Sâmbătă, 10 August 2024 Anul XX Nr. 6817
 

PENINSULA ar putea avea un PARC dacă PRIMĂRIA Constanța va primi TERENUL de la Guvern!

PENINSULA ar putea avea un PARC dacă PRIMĂRIA Constanța va primi TERENUL de la Guvern!

Replica API 28 august 2021 | 00:32 3390

Primăria Constanța intenționează să edifice un parc în Piața Ovidiu. Terenul identificat de municipalitate este în acest moment în administrarea ANAF Galați și în proprietatea Statului Român. Astfel, pentru a putea beneficia de acest teren și pentru a se ocupa de execuția lucrărilor, Primăria face primele demersuri și propune spre aprobarea consilierilor locali acest lucru. Dacă aceștia vor oferi aviz pozitiv, municipalitatea se va ocupa de transmiterea solicitării către Guvern.

Primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, caută în mod continuu soluții pentru renașterea orașului și pentru a-l aduce la standardele anului 2021. Mai nou, acesta intenționează să transforme un spațiu lăsat în paragină din zona Peninsulară, unde locuitorii din zonă își parchează autoturismele, într-un parc de 1,422 de mp. Întrucât municipalitatea intenţionează să atragă fonduri europene pentru reconversia funcţională a terenurilor degradate şi neutilizate şi transformarea lor în zone de agrement şi recreere pentru populaţie (parcuri, grădini publice, scuaruri), cu respectarea prevederilor legale în vigoare, astfel încât dezvoltarea locală, în integralitatea ei, să devină un spaţiu construit eficient, în care toţi locuitorii să aibă acces egal la resurse, să beneficieze de creșterea calităţii vieţii, Primăria Constanța a identificat imobilul-teren situat în municipiu între strada Traian nr. 20-22, colț cu strada Sulmona şi colt cu strada Doina.

Terenul aflat în proprietatea Statului Român și în administrarea ANAF Galați

Terenul este în administrarea ANAF Galați

Terenul este domeniu public al statului, proprietatea Statului Român şi se află în administrarea Ministerului Finanţelor Publice-Agenţia Naţională de Administrare Fiscală - Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Galaţi (ANAF).

Captură hartă din anexa proiectului de hotărâre

Primăria cere Guvernului acest teren

În acest sens, Primăria Constanța intenționează să solicite administrarea terenului, de la Guvernul României și astfel să se demareze demersurile necesare referitoare la trecerea imobilului din domeniul public al Statului Român şi administrarea Ministerului Finanţelor Publice prin Agenţia Naţională de Administrare Fiscală-Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Galaţi în domeniul public al municipiului Constanța.

Proiectul poate fi consultat AICI!

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ar fi nemaipomenit ! Supeeer !
1
1
Cei din zona sa parcheze in parcarile cu plata, sa nu mai traga in piept primaria. Aveti incredere, Mos Teaca va stoarce de ultimul leu.
8
0
hai siktir mai kktule !
4
1
A ajuns Constanta coordinate de subdezvoltatul oras moldovenesc.
9
2
Noi , astia mai in varsta , ne-am luat gandul ca vom avea un oras decent in viata asta.
16
1
sa facem un frumos bloc de lucs
17
1

REPLICA



LOTO

6/49
35128162337
5/49
22135243618
joker
36111623118