REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.9° Constanța Lun., 7 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6875
14.9° Constanța Luni, 7 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6875
 

Penitenciarele și militarii rezerviști se alătură protestului declanșat de polițiști

Penitenciarele și militarii rezerviști se alătură protestului declanșat de polițiști

A.F. 19 martie 2023 | 19:31 762

Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP), Federația Sindicatelor din Sistemul Penitenciar (FSSP), Federația Polițiștilor de Penitenciare (FPP) și Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD) se alătură vineri, 24 martie a.c., începând cu ora 11:00, protestului polițiștilor reprezentați de Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC) și de Sindicatul Democratic al Polițiștilor (SIDEPOL) din fața Guvernului României.

Penitenciarele si militarii rezervisti se alatura protestului declansat de politisti

„Penitenciarele și militarii rezerviști se alătură protestului declanșat de polițiști în fața Guvernului României. 13 ani de furt din buzunarele polițiștilor, militarilor și polițiștilor de penitenciare i-au dresat pe politicieni să devină hoți.

Aplicați legile votate de Parlament și nu ne mai furați!

Vineri, 24 martie a.c., începând cu ora 11:00, Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP), Federația Sindicatelor din Sistemul Penitenciar (FSSP), Federația Polițiștilor de Penitenciare (FPP) și Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD) se alătură protestului polițiștilor reprezentați de Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC) și de Sindicatul Democratic al Polițiștilor (SIDEPOL) din fața Guvernului României.

Poliția, Penitenciarele și Armata cer deblocarea salariilor și eliminarea discriminărilor în ceea ce privește pensiile militare de stat. Sindicaliștii din poliție și din penitenciare acuză Guvernul că fură din buzunarele polițiștilor, militarilor și polițiștilor de penitenciare și consideră că în pușcării sunt închiși români care au furat mai puțin decât fură lunar politicienii din buzunarele angajaților din sectorul de apărare, ordine publică și securitate națională. 13 ani de hoție, niciun condamnat…

Liderii partidelor recunosc că un polițist, militar și un polițist de penitenciare câștigă mai puțin decât un șofer de basculantă, însă declarațiile lor rămân la nivelul de populism electoral ieftin, întrucât, în realitate, politicienii nu depun niciun efort serios să îndrepte anomaliile care au condus la slăbirea siguranței românilor și a calității actului de justiție. Infracționalitatea în România a crescut, corupția a căpușat instituțiile fundamentale ale statului, iar numirile în funcții publice pe criterii politice și de rudenie au devenit o regulă care a suprimat meritocrația în rândul oamenilor legii. Toate acestea derapaje de la democrație care au vulnerabilizat polițiștii, militarii și polițiștii de penitenciare în fața infractorilor se întâmplă sub privirile neputincioase ale unor instituții de forță subfinanțate și subdimensionate care, în scurt timp, nu vor mai putea funcționa în sprijinul cetățenilor cinstiți.

Președinții celor 6 organizații sindicale din poliție, penitenciare și ale militarilor rezerviști solicită Guvernului României identificarea unor soluții urgente care să facă posibile, în prima parte a anului 2023:

1. aplicarea în integralitate a Legii nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, în ceea ce privește întreg personalul din familia ocupațională apărare, ordine publică și securitate națională;

2. actualizarea pensiilor militare de stat conform Legii nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat fără modificările și completările ulterioare, așa cum a fost adoptată de Parlamentul României;

3. majorarea normei de hrană/normei de echipare, prin raportare la valoarea actuală a indicilor prețurilor.“ a transmis Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor, într-un comunicat.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Care ați mâncat din pachetele puscariasilor sa va trag mooie fara numar.
2
0
Ma bucur si mai bine de pensia mea cand vad ca produce atata invidie. Nu v a oprit nimeni sa fiti voi insiva. Poate pe unii doar Codul Penal si sistemul penitenciar romanesc.
2
2
Eu, ca fosta angajata la Poarta Alba, actuala pensionara de la varsta de 48 de ani, avand o amarata de pensie de 11.000 de lei lunar, protestez vehement !
3
3

REPLICA


LOTO

6/49
3153042226
5/49
1113510417
joker
15424182817