REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.9° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.9° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Pensionarii cer ca sâmbetele muncite în comunism să se adune separat la anii de vechime

Pensionarii cer ca sâmbetele muncite în comunism să se adune separat la anii de vechime

A.F. 7 decembrie 2023 | 20:31 1233

Pensionarii cer ca sâmbetele muncite înainte de 1989 să se adune separat la anii de vechime, iar pensia să fie, astfel, mai mare. Noua lege recunoaște faptul că oamenii au muncit mai mult înainte de 1989. Dar nu repară această nedreptate prin noua lege promulgată de președintele Klaus Iohannis. 

Pensionarii cer ca sambetele muncite in comunism sa se adune separat la anii de vechime

Nemulțumirea pensionarilor a început pe un grup de Facebook. Ei doresc ca orele suplimentare muncite în timpul zilelor libere din perioada comunistă să fie luate în considerare la recalcularea pensiilor.

`Da, am lucrat 10 ani până în 1989. Se lucra sâmbăta, în total am lucrat 41,5 ani, mă ajung asistații sociali. Mai bine puturos sa fii în țara asta. Au depășit stima de sine pentru cei care muncesc..!! Vedem inechități dar înghițim că dacă vorbim degeaba", a scris un pensionar pe Facebook.

Un alt pensionar a scris: "Cu sâmbetele, duminicile și orele lucrate peste program, aș mai face vreo 5-6 ani vechime. Dar astea sunt doar vise. Măcar de s-ar ține de cuvânt în ce privește recalcularea pensiilor, și tot ar fi bine. Dar până le recalculează, mai mor câteva zeci de mii de oameni, și le rămân banii la buget pentru pensiile speciale”, a scris un alt pensionar.

Legea pensiilor, promulgată de președintele Iohannis, recunoaște că seniorii au muncit un număr diferit de ore pe săptămână, dar nu oferă acestora posibilitatea de a majora pensiile. Există diferențe uriașe între numărul de ore muncite înainte de ianuarie 1978 și 2002. Cu aceste ore suplimentare lucrate oamenii ar putea să primească în plus câteva sute de lei la final de lună, scrie realitatea.net.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sa între în calcul și cei 7 ani de acasă, scoala elementara, liceul, facultatea și duminicile toate, căci s-au depus eforturi (s-a muncit) fie acasă, fie în instituțiile "adormitoare", fie la "pescuit"!!!! Oricum,contribuția ca efect al muncii nu mai contează, ci pomana asigurata de stat (cerșetoria este la putere)!!!
1
4
Ssa ar trebui facut si cu turele suplimentare sau cu cei care au mai mult de o norma! Unii nu muncesc deloc si la 65 ani iau pensie, altii stau la caldura pe netflix 8 h si ies la 50, ciuca, chitac de exemplu, altii muncesc cate 70-80h pe sapt, se consuma si nu mai apuca pensia desi cotizeaza dublu la pensii.
3
1
Ha, ha, ei așteaptă să le facă șparlamentarii dreptate dar în schimb ei votează tot hoții psdnl...
3
3
asteptati dreptate de la bandele astea de infractori care ne conduc de 33 de ani ? se vede ca ati uitat legile putin mai vechi ale pensiilor din urma cu 15 - 25 de ani care s-au schimbat destul de des o vreme si in care erau niste nedreptati revoltatoare facute ptr mici grupuri de interese in bataie de joc fata de restul populatiei
8
1

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016