REPLICA ONLINE CONSTANTA

27.5° Constanța Mie., 31 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6807
27.5° Constanța Miercuri, 31 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6807
 

Pensionarul de lux Claudiu Rădulescu, șeful Electrica, ascunde de trei ani salariul soției pe care a angajat-o la ANRE. De ce oare?!

Pensionarul de lux Claudiu Rădulescu, șeful Electrica, ascunde de trei ani salariul soției pe care a angajat-o la ANRE. De ce oare?!

Replica API 27 iulie 2022 | 16:29 7879

Electrica SA, cel mai mare distribuitor de energie din țară și unul dintre cei mai importanți furnizori, este una dintre acele companii controlată puternic de interese unora și ale altora. Dar este și compania cu cele mai controversate numiri la conducere. Compania este condusă, astăzi, de Claudiu Daniel Rădulescu, în pensionar de 55 de ani,care-și permite luxul de a ascunde, în declarația de avere, salariul soției Mădălina, angajată la ANRE în funcția de expert. Exemplul a fost urmat de însăși Mădălina Rădulescu care nu și-a trecut salariul încasat de la ANRE în declarațiile de avere din 2020. Oare ce au de ascuns?!

Claudiu Daniel Rădulescu a fost numit, la începutul anului trecut, în funcția de director general adjunct al Electrica Furnizare, filială a grupului Electrica. Companie care a înregistrat, anul trecut, pierderi de de 463 milioane lei și a avut cifra de afaceri de aproape 6 miliarde de lei, dar și datorii de 1,7 miliarde de lei.

Rădulescu scria într-un CV publicat pe site-ul Romarm, că în perioada septembrie 2002- iulie 2019 a fost "ofițer în cadrul mai multor unități militare din sistemul de apărare, ordine publică și siguranță națională". Șeful Electrica este un apropiat al fostului deputat PSD de Constanța Iulian Iancu, cel care mulți ani, până în 2020, a controlat politicile în domeniul energiei, indiferent de guvernele care s-au perindat.

Și soția lui Rădulescu lucrează în domeniul energetic, ocupând pe rând funcții de șef birou la Electrica, șef serviciu la Societatea de Administrare a Participațiilor în Energie (SAPE), director general SAPE, iar din 2018 este expert la Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE).

Soția lui Rădulescu își ține la secret salariul de trei ani

Dacă Daniel Rădulescu ne zice că este fericitul câștigător al unui salariu de 258.151 lei/anual, echivalentul a 21.512 lei pe lună, soția sa își ține la secret venitul încă din anul 2020.

declarație de avere din 2021 soție Daniel Rădulescu

declarație de avere din 2020 soție Daniel Rădulescu

La secret îl ține și soțul pensionar, Daniel Rădulescu. În declarația acestuia de avere făcută publică în aprilie 2022 la capitolul venituri/soție este doar un spațiu gol.

declarație de avere Daniel Rădulescu

ANI ar trebui să se autosesize în acest caz, poate așa aflăm și noi de ce soții Rădulescu țin la secret salariul soției încasat de la ANRE!

Claudiu Rădulescu, pensionar de lux din SRI

În 2021, Claudiu Daniel Rădulescu a încasat, în afară de salariul de la Electrica, și pensie de 88.152 lei lei, echivalentul a 7.346 lei pe lună, lucrând în cadrul SRI. Are următoarele sume în conturi: 355.681 lei ; 143.298 lei are şi 90.483 lei fonduri de investiţii, dar și datorii la trei bănci.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu inteleg 2 chesti. 1 de ce scrie gramatical incorect si 2 care e legatura cu iancu, o fi si asta omul rusilor
1
0
Romanul de rnad e stans de gat si fwtut in kr, dar nu il deranjeaza. Ar trebui ca toti cei care mai suntem in putere si avem creier sa parasim tara. Sa ramana doar bugetarii, toti gusatii astia atarnatii la stat cu pensii si salarii cat bugetul unui orasel mai mic. Sa vedem atunci de unde bani.
0
0
Asta este unul dintre marii golani care fura tara asta. Si noi tacem si ne vedem de treaba, iar autoritatile, care or mai fi acelea, nu vad, nu aud, nu nimic....
2
1
Cei care ati fost si ati votat CIOCU MIC !
0
0
E simplu, tanti are salariu mai mare decat el si ii este rusine sa arate ca nu e el cocos in casa!
0
2
Hai sa intrebam si de ce Vergil Chitac nu si-a depus declaratia de avere din 2020. Oare de ce? Hai sa vedem si cum este Vergil Chitac primar in cta din moment ce el nu are mutatia in cta. Hai sictir
0
0
aici nu intervin institutiile statului de drept?unde sunt?
1
0
ba ala cu pensia militara.frustrai?pivatiuni spui?toti trantorii care stau pe la cate un birou au pensii nesimtite.singurii care merita astfel de pensii sunt cei din fortele opertive si care au fost in tratre de raboi.de ce plm voi astia va aculati pensia la alegere pe 6 luni cand ati avut slariul cel mai mare.si la care va puneti sporuri si ucrati 25 de ore pe zi? niste trantori profitorisi dca iesi la pensi aia aia mare si nesimtita stai si mananc o.ca parca spui ca daca iesse la 50 de ani sanatos.nu ma.toti sunteti grasi , sanatosi si plezniti de lene la 50 de ani.s
1
0
cu tot respectul, ajunge cu jaful facut bugetului de stat atat pe parte de salarii cat si de pensii in aparare si interne, trebuie facuta o lege unitara pt pensii , pt toti romanii! nu exista pensii speciale,ocupationale. restrictii inventate, samd... e doar praf in ochii romanilor!
0
0
Sa o trag pe sula pe Madalina ! Jeguri de oamenei , asa ne trebuie securisti sa ne conduca !huooooooo
2
1
Nu ar fi atat de dulce daca nu ar creea si aceasta invidie din partea frustratilor care nu au reusit sa treaca examenele de intrare in academiile statului roman. Aceste academii formeaza oameni speciali. Ei depun un juramant fata de patrie. Juramant care le aduce o gramada de obligatii si resrictii pe o perioada de minim 26 ani. Isi merita din plin banii pe care i obtin mai usor ca altii dupa varsta de 50 ani daca raman sanatosi.
0
0

REPLICA



LOTO

6/49
17646484143
5/49
20164023815
joker
172536133513