REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.2° Constanța Mar., 17 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6855
22.2° Constanța Marți, 17 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6855
 

Pensiunea Grindul Lupilor din Deltă, scoasă la licitație de lichidator

Pensiunea Grindul Lupilor din Deltă, scoasă la licitație de lichidator

Mirela PASCAL 18 octombrie 2023 | 00:00 3695

După ce Nicușor Constantinescu și Sorin Strutinsky au început să aibă probe cu legea, afacerilor celor doi s-au dus în cap! O mulțime din firme sunt în pragul falimentului sau în reorganizare judiciară, iar lichidatorii au vândut pe bucăți tot ce era de vândut. Au mai rămas, însă, proprietăți care sunt scoase la mezat, iar altele care, cel mai probabil, vor avea aceeași soartă. De exemplu, o pensiune cu piscină, cu o curte imensă de peste 8000 de mp. din apropierea Cetății Histria se vinde cu peste 300.000 de euro. Și, nu oricum, ci la licitație!

Pensiunea Grindul Lupilor din Delta, scoasa la licitatie de lichidator
Pensiunea Grindul Lupilor, situată la 17 km de Cetatea Histria, în satul Sinoe, se vinde cu peste 300.000 de euro. Pensiunea este deținută de societatea Ideea Construct, controlată de Nicușor Constantinescu și Sorin Strutinsky, aflată în reorganizare judiciară. Administratorul judiciar al firmei vinde proprietatea prin licitație publică cu strigare stabilită pentru mâine, 19 octombrie, imobilul fiind compus din Construcție C1, cu regim de înălțime parter; Construcție C2 - tip P; Construcție C3 - tip P; Construcție C4 -Locuință tip P; Construcție C5 -Pensiune tip P+1E; Construcție C6 - teren sport; Construcție C7 - Piscină, dar și din teren în suprafață de 6.360 mp. Se vând, de asemenea, și bunurile mobile, respectiv dotările pensiunii.

Pensiunea Grindul Lupilor din Delta, scoasa la licitatie de lichidator
Inițial, prețul a  fost stabilit la peste 425.000 de euro, la prima licitație care a avut lco în septembrie, însă imobilul nu a  fost cumpărat, iar acum lichidatorul a scăzut din preț: 378.650,40 euro exclusiv TVA.
Precizăm că pensiunea Grindul Lupilor dispune de restaurant cu specific romanesc, living / sală de mese cu o capacitate de 44 de locuri, terasă acoperita, la etaj terasă neacoperită, la parterul pensiunii piscină neacoperită, sală cu jacuzzi și saună, teren de sport - fotbal, handbal, volei, tenis, baschet - cu instalație de nocturnă, teren de joacă pentru copii, iaz artificial, parcare, curte cu o suprafață de 8.500 mp.

Pensiunea Grindul Lupilor din Delta, scoasa la licitatie de lichidator

Firma e în reorganizare judiciară

Ideea Construct se află în procedură de reorganizare judiciară din 2021. În ședința din mai a.c., judecătorii au dispus confirmarea planului de reorganizare a activităţii, propus de către administratorul judiciar. Precizăm că acționari sunt Constantinescu Nicușor Daniel, Strutinsky Gabriel Sorin, Mazăre Radu Ștefan, fiecare cu 33 % din acțiuni și Săvulescu Marius Petre, cu 1% din acțiuni.

Firma mai are un imobil în paragină în Piața Ovidiu

Societatea mai deține și un imobil situat pe strada Ecaterina Varga, numărul 34, din zona Modern, clădire lăsată în paragină, desprinsă parcă din filmele de groază.

Pensiunea Grindul Lupilor din Delta, scoasa la licitatie de lichidator imobilul de pe strada Ecaterina Varga

Video:

S-au reunit la pușcărie

Precizăm că afaceristul Sorin Strutinsky a fost condamnat la 10 ani și 8 luni de închisoare, în 2020, în dosarul în care ar fi pretins de la un denunţător o sumă de bani reprezentând un procentaj de 10% din contravaloarea facturilor fiscale ce urmau a fi încasate de către societatea comercială reprezentată de denunţător, în baza a trei contracte încheiate cu Direcţia Apelor Dobrogea Litoral (DADL).

Pensiunea Grindul Lupilor din Delta, scoasa la licitatie de lichidator

La rândul său, Constantinescu a fost condamnat, în 2019, la 10 ani de închisoare.

Pensiunea Grindul Lupilor din Delta, scoasa la licitatie de lichidator Nicușor Contantinescu

Până în prezent, Nicușor Constantinescu a bifat 5 sentințe definitive date de instanțele din Constanța, București și Galați, însă va executa mai puțin, după contopirea pedepselor.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
mihnirea celor care i-au pupat in fund! pe cine mai pupa acum?
3
0
Sau probleme?
3
1
Ce mult au furat! Si inca multe hotii nu se stiu. Nici la partid nu au dat cat trebuia si pe cale de consecinta o sa-i manance puscaria.
13
2

REPLICA


LOTO

6/49
3861614329
5/49
2842529181
joker
17411423166