REPLICA ONLINE CONSTANTA

27.4° Constanța Joi, 8 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6815
27.4° Constanța Joi, 8 August 2024 Anul XX Nr. 6815
 

Pentru PREOTUL Tănăsescu, Halloween-ul este o BĂTAIE de JOC la învățătura CREȘTINĂ!

Pentru PREOTUL Tănăsescu, Halloween-ul este o BĂTAIE de JOC la învățătura CREȘTINĂ!

Replica API 2 noiembrie 2021 | 23:55 2887

Sărbătoarea de Halloween pare să devină tot mai populară la noi în ţară. Prilej numai bun pentru cei mici, care abia așteaptă să se deghizeze în diferite personaje, de preferat cât mai înspăimântătoare. Deși trecem printr-o perioadă destul de înfricoșătoare, cu pericole reale la orice pas (și aici ne referim la pandemie și nu numai), iată că românii dornici de petrecere au încercat să nu lase nemarcat evenimentul. Despre acest fenomen, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, preotul Eugen Tănăsescu, a spus: ”Este păcat dacă ne batem joc de învățătura creștină”.

Eugen Tănăsescu

Sărbătorit anual pe 31 octombrie, Halloween-ul este o sărbătoare de origine celtică, preluată de multe popoare din lumea occidentală. Fie că unii și-au decorat casele cu tematică înfricoșătoare, fie că unii copii au ieșit la colindat prin vecini sau alții, mai curajoși, au ales să petreacă în locații, deși acest lucru este interzis în această perioadă, iată că românii, implicit constănțenii, n-au pierdut vremea și s-au mobilizat spre a marca evenimentul și a se distra.

La Constanța, în noaptea de 30 octombrie, polițistii au fost cei care i-au speriat pe invitații unei astfel de petreceri cu tematică, toate persoanele fiind sancționate contravențional cu amenzi în valoare totală de 19.000 de lei, pentru nerespectarea Legii 55/2020, în ceea ce privește participarea la evenimentele private.

Tănăsescu: nu trebuie transformată într o bizarerie comercială

Țînând cont că este vorba de o sărbătoare împrumutată, în care se promovează idei despre vârcolaci, vampiri sau vrăjitori, Biserica nu vede cu ochi buni celebrarea acesteia, iar Eugen Tănăsescu, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, a spus că această sărbătoare a devenit un obicei comercial.

”Într-adevăr, înainte de pandemie se încerca popularizarea sărbătorii cu niște evenimente pentru copii cu diverse teme, care mai de care mai înfricoșătoare, dar totul cu înclinație comercială. Această sărbătoare a devenit un fel de obicei comercial, preluat din occident ca și alte mofturi culturale degenerate ale unei sărbători creștine și, prin urmare, noi nu recomandăm nici comercializarea ei și nici conținutul ei spiritual. Avem de a face cu o gravă degenerare a unei sărbători cu fundament creștin. Este păcat dacă ne batem joc de învățătura creștină în felul acesta, mai ales că, la noi, la creștini-ortodocși, se apropie Postul Crăciunului, trebuie să tratăm cu responsabilitate cultul morților și dragostea față de aceștia și să nu transformăm această sărbătoare într-o bizarerie comercială” a declarant, pentru Replica, Eugen Tănăsescu.

G.A

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
La munca larvelor.
2
1
Sarbatoare in cinstea pedofiliei,satanismul are la baza pedofilia,necrofilia,pedovre...exact ca Jimmy Savile prietenul Printului Charles ,apropiatul familiei regale,dar ei nu stiau ,bietii sau betii de ei, ca ala e pedofil asa ca nu se pune si acum ne vorbeste de Climate S hit Sars 19 fix,si uitam ca ei sunt toti niste pedofili lasati liberi,poate se duce Prince Andrew la puscarie ca e "citat" in U.S ,si el era prieten cu un alt pedo Epstein,dar nu se pune nici la ala...fiind frate cu Charles...sa le iau familia in ciocan de bolnavi si sa le p i sh blazonu' regal
2
2
E pacat sa te costumezi in stafie, dar e total ok sa arzi baieteii la fundulet si sa pupi hoituri. BORMASINA e pe val
7
3
e de aur. Pelerinajele,Craciunul, iepurasul,sanzienele,apa si uleiul sfintit de la taraba sunt in afara bizareriilor comerciale. Dixit !
6
2
halowen inseamna distractie, cine vrea poate sa se inchine la ortodoxie si la sarmalele vreunei biserici ortodoxe de ziua numelui!
9
6
Cracinul si Pastele nu au devenit acelasi kkt?!
11
9
Dar Theodosie cand a celebrat slujba de pasti de inaltare dece a facuto mai farizeule,nu tot in interes comercial ?,pt.ca I.P.S.Daniel a spus ca asa ceva nu corespundende canoanelor B.O.R.
17
5
Teodosie si Tanasescu,nici.nu trebuie bagati in seama.Sa-si vada de acatistele lor.
20
6
Toti si toate se americanesc. Cicaca sunt dastepte.hiiii hiii.
18
7
bun baiatu asta.
6
9
Mertoi la Politie, pe yt
3
9
dar cind faceti hora toti pirtzarii si pedofilii cum e?
23
15
acest fariseu sarbatoreste numai cand il arde pe ips teo la bostan !
22
18
Pentru mine BOR este o organizatie mafiota!
31
19
voi sunteti o rusine la adresa oamenilor.
28
12
Preacorditule
20
14
A venit ordinul de la prea veselul in redactie. Zis si executat.
19
17
Sarbatoare de cacat.
33
8
ce altceva putea sa ii debiteze mintea astuia? cum zici tu oamenilor cum au voie sau n-au voie sa se distreze? vezi-ti de pomelnicele tale
27
21
Fariseilor
16
7
E intr-adevar un import de cacat la care pun botul toate needucatele
43
13
Craciunul este la fel. Intreaga religie este o afacere.
26
29

REPLICA



LOTO

6/49
9322182036
5/49
169403822
joker
3542312303