REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.9° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.9° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Percheziții acasă la sirianul care a încercat să incendieze Ambasada Israelului din București

Percheziții acasă la sirianul care a încercat să incendieze Ambasada Israelului din București

A.F. 3 iunie 2024 | 20:41 694

Polițiștii și procurorii efectuează luni seara percheziții acasă la sirianul care a încercat să incendieze în jurul prânzului clădirea Ambasadei Israelului din București. Sirianul a fost scos de la audierile de la Secția 14 Poliție, după șapte ore.

Perchezitii acasa la sirianul care a incercat sa incendieze Ambasada Israelului din Bucuresti

Un bărbat, cetăţean străin, a încercat să-şi dea foc la Ambasada Israelului din Bucureşti. El a dat foc uşii de acces, ameninţând că se va autoincendia, însă a fost imobilizat de către Brigada Antitero a Serviciului Român de Informaţii.

Suspectul reținut după ce a aruncat o sticlă incendiară spre clădirea Ambasadei Statului Israel la București are profil pe Facebook. Individul are 34 de ani și este cetățean sirian, fiind prezent pe rețeaua de socializare cu profilul Robin Karo.

Surse apropiate anchetei afirmă că bărbatul este cetăţean sirian şi ar fi avut probleme legate de obţinerea vizei. Aceleaşi surse precizează că bărbatul nu s-a declarat pro-palestinian.

Precizările Ambasadei

„În cursul zilei de astăzi, o persoană, aparent de origine siriană, a ajuns în proximitatea clădirii în care se află Ambasada Israelului în România. Când a fost abordată de către agenţii de securitate, a scos un cocktail Molotov, l-a aprins şi l-a aruncat spre uşa de intrare în holul clădirii.

Forţele de securitate locale au preluat imediat controlul asupra lui, l-au arestat şi l-au dus la secţia de poliţie. Nu s-au înregistrat victime în incident şi nu au fost provocate pagube.

Precizările SRI

Purtătorul de cuvânt al SRI, Ovidiu Marincea susține că „în cursul zile de azi, un bărbat a ajuns în proximitatea ambasadei Israelului din București având un comportament suspect. Bărbatul a amenințat cu autoincendiere și a încercat să povoace daune cu un cocktail Molotov. Lucrătorii Brigăzii Antitero din cadrul SRI care asihurau securitatea Ambasadei Israeleului l-au imobilizat pe suspect și au procedat la stingerea incendiului. Nu există pagube materiale importante, în afară de un afiș de pe ușa de la intrare a ambasadei. Ulterior suspectul a fost predat poliției pentru cercetări șin în acest moment se află în custodia Poliției Române”, scrie stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016