REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.2° Constanța Dum., 1 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6839
21.2° Constanța Duminică, 1 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6839
 

Percheziții DNA la Primăria Constanța. Video

Percheziții DNA la Primăria Constanța. Video

Victor ROTARU, Mirela PASCAL 13 iulie 2023 | 12:43 7321

Procurorii DNA Constanța au efectuat joi, 13 iulie, percheziții la Primăria Constanța. Potrivit informațiilor noastre, este vorba despre achiziția care a condus la organizarea evenimentul, din iunie a.c., cu vapoarele din stațiunea Mamaia. În fața procurorilor, la audieri, au ajuns, pe rând, Alin Vintilă, directorul de la Logistică și Achiziții, dar și primarul Vergil Chițac. ”Totul este în regulă”, a spus edilul, înainte de a intra la procurori.

Perchezitii DNA la Primaria Constanta. Video

Precizăm că evenimentul cu pricina a vizat o competiție între catamarane și a fost intitulat XCAT Romanian GP, aflat la prima ediție. Municipiul Constanța a alocat 1,7 milioane lei pentru a organiza concursul de bărci. Potrivit susrselor noastre, organizarea evenimentului derulat în luna iunie în Mamaia nu ar fi respectat legea, iar finanțarea ar fi ilegală.

Perchezitii DNA la Primaria Constanta. Video

Procurorii DNA au intrat și în biroului lui Alin Vintilă, șeful de la Logistică și Achiziții. Acesta nu a putut fi contactat perntru un punct de vedere.

Update:

Primarul Chițac urmează să fie audiat la DNA.

Update:

Vintilă a ajuns la DNA

Perchezitii DNA la Primaria Constanta. Video

Alin Vintilă a ajuns la DNA Constanța, pentru audieri. Acesta nu a dorit să răspundă întrebărilor jurnaliștilor. A intrat în sediul DNA îngândurat și vizibil îngrijorat

Video:

Update:

Vintilă a ieșit de la audieri. A făcut o scurtă declarație, precizând că va colabora cu toate instituțiile statului.

Perchezitii DNA la Primaria Constanta. Video

Video:

 

Update: La audieri a ajuns și Vergil Chițac

Perchezitii DNA la Primaria Constanta. Video

Primarul Vergil Chițac a ajuns la audieri. ”Nu este absolut nimic, totul e în regulă”, a spus edilul, la intrarea în instituție.
 
Video:
 

Update:

Chițac a ieșit de la audieri

Chițac a ieșit după câteva minute, precizând că nu poate să dea declarații, că nu are voie.

Update:

Viceprimarul Rusu, suspect în dosar?!

Potrivit informațiilor noastre, și viceprimarul Ionuț Rusu ar fi implicat în dosar. Acesta nu a putut fi contactat pentru un punct de vedere.

Oficial: Chițac, Vintilă și Talpeș, suspecți în dosar

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Constanța au dispus efectuarea urmăririi penale față de suspecții:
    CHIȚAC VERGIL, primar al municipiului Constanța, pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit,
    VINTILĂ ALIN, director executiv în cadrul Primăriei Municipiului Constanța, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit,
    TALPEȘ ANDREI, președinte al Clubului Sportiv Municipal Constanța, pentru săvârșirea infracțiunilor de:
    - complicitate la abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit,
    - șantaj.

    În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:
    În cursul anului 2023, cu ocazia derulării unui eveniment sportiv, organizat în Municipiul Constanța de o asociere formată din cinci entități (din care făceau parte și Primăria Municipiului Constanța,  Clubul Sportiv Municipal (C.S.M.) Constanța, Federația Română de Yachting (FRY) și o societate comercială cu sediul în Monaco), suspectul Chițac Vergil, în calitatea menționată mai sus, beneficiind de ajutorul celorlalte două persoane și cu încălcarea prevederilor legislației primare, ar fi aprobat finanțarea în totalitate a întregului eveniment.
Concret, finanțarea competiției sportive s-ar fi realizat de către Primăria municipiului Constanța fără a exista un contract de finanțare care să fi fost atribuit în urma unei proceduri de selecție publică și fără să existe viză de control financiar preventiv sau vreun referat al compartimentului de specialitate.
Întrucât, prin  „înțelegerea” unora dintre părți s-ar fi stabilit ca banii rezultați din finanțare să ajungă în conturile societății comerciale, cu sediul în Monaco (în condițiile în care aceasta nu ar fi prestat vreo activitate bine definită în cadrul evenimentului respectiv), suspectul Talpeș Andrei ar fi exercitat constrângeri asupra unor persoane din conducerea Federației Române de Yachting pentru a le determina pe acestea să efectueze o plată în valoare de aproximativ 290.000 euro către societatea respectivă.
În condițiile de mai sus, în conturile societății comerciale, cu sediul în Monaco, ar fi fost virați în total 1.728.000 lei, sumă ce reprezintă un prejudiciu pentru Primăria municipiului Constanța.

În cauză se efectuează acte de urmărire penală și față de alte persoane.

    Celor trei suspecți li s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.
 ”Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.Menționăm că prezentul comunicat a fost întocmit în conformitate cu art. 28 alin. 4 din Ghidul de bune practici privind relația sistemului judiciar cu mass media, aprobat prin Hotărârea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 197/2019”, au transmis procurorii DNA.

 

 


Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Dom mandila george circiumaru nu mai este consilier de suflet un lati trimis săracu mai bine ca tot era ținut sub papucul doam șef serviciu da își punea un punct de vedere îl striga george la coteț săracu nu putea sa zică nimic mare proecte a făcut mai bine pe mamaia ca sint circuite destule la alegere bine ați ales sa plecat ca tot nu aveați vreo funcție dar cine știe cum dom vintila din purtător de cuvint este di el un mic director dați cu ei de pământ dom d n a fără mila ca nici ei nu au mila sau empatie
0
0
Doam șef serviciu autorizări a atins ceru cu mina ia luat locul doam Felicia da cu barda peste tot da în cine vrea cine ii sint antipatici dar nici chiar asa ca are destui care ii pupa e deșteaptă baga la naintare pe toate doamnele de semnează și ea e curata bine își mai face treaba a-și întreba oare fiicei dânsei ia luat ceva pentru ca ia dat loc de mașină de înghețată dar intrebatio dum dom de la d n a
0
0
Dom noilor d n a luați la întrebări mici comercianți cei autorizați anul trecut și acest an sa vedeți cum se pling cite șpăgi au dat comerț de mic detaliu stradal locuri de pepeni nu sa dau dacă cere vreun producător dar la șpagă se da prin lege simdata și duminica dar n cursul saptamini cine vinde cu bolii de pepeni pe spatii verzi țigani în spate la casa de cultura abuz în serviciu de serviciu autorizări sa dați anunț dam pe șpăgi autorizații ca avem cod pe bacșiș
0
0
Domn vintila dacă tot mergi la poarta alba mergi cu bicicleta și nu singur să-ți tina de urit doam mare șpăgari Ligia unde în vara arta a plecat cocoșat de sacosi de bani din mamaia cinste d n a dați și peste doam șef serviciu agenți economici și intrebatio dacaiu mai trebue citiva bănuți
0
0
Mai bine vedeti CUM si CUI i-au fost atribuite lucrarile din tot orasul, detalii despre competentele firmelor castigatoare pe merit :)) la licitatii, etc, lasati concursul de salupe !!!
4
0
La Navodari cand vine DNA ca fara interventia promta de urgenta a procurorilor Chelaru Florin si Dumitrascu Costel Aurelian devalizeaza grav orasul , frauda la achizitii publice este de zeci de milioane de euro iar spagile luate pe autorizatii de constructii se ridica la milioane de euro !
2
1
Bine zici ! Sa ajunga si la zonala Oligarhului ? Adica la ANR ul SRL ?
0
0
Aveti incredere in Wergil Chitac
0
1
Va meritati soarta ce sa zic...ati mai gasit un elefant? Geaca rosie avea ? Sau acum nu se mai stie culoarea...de paine aveti maine? Ca va place fotbalul si fentele / driblingurile la roti....
2
0
Sa il intrebe DNA de ce a vrut sa fie primar Raspuns DNA SA SE IMBOGATEASCA RAPID EL SI PRIETENI LUI DIN BANI STATULUI !
7
1
la porta blanca dus cu isoleta!!
7
2
isi freaca mainile cu care fura prin spania. Se gandeste sa candideze. Mwie cu kkt !!!
8
0
Vintila, te-a impachetat directorul tau adjunct! De cand te asteapta la cotitura sa-ti ia locul:))))))
10
0
arestat acest bandit si mos ne bun, care nea distrus orasul asta , confiscata averea sa se duka la mazare sal faca aia papusica, cum sia batut joc de noi de constanteni, asa merita si el vreo 10 ani la baile reci si cu toti acolitii lui de ,,consilieri, multa mwe cu kkt , la baile reci
14
2
Sunt asa îngrijorat de starea lui Chitac..săracu unde o dormi la poarta alba? In patu de sus sau de jos? Speram sa ajunga cat mai repede
17
1
Primarul Chitac este unul din cei mai buni primari pe care i-a avut Constanta.
7
31
Orașul spart ani de zile verificare la contracte Hoții la brutărie prin gratii să fie
19
3
De la a se juca cu barcutza in baie la a finanta cu 1,7 milioane de lei o jmekerie cu barci pe lacul Mamaia cu delapidare in foma continuata este proba im-becilita-tzii acestui i-pokimen de primar si complicele lui. A cazut Lupu cu Chelariu la judet. Acum Chit-Chit cu Vintila la municipiu. Numai h.oti peste tot. Puscarie lunga cu Mazare in celula.Vine si Fagabou in curand ca se aude ca judecatorii o sa judece cinstit.Oare?
20
1
Pe pariu ca nu patesc nimic, am mai vazut asemenea scenarii. Dar ceva despre contractele de lucrari din oras, nimic? Acolo totul este perfect?
23
0
La Multi Ani domnule Primar
11
3
Cand erau Fagadau si b**u puneati zilnic articole defaimatoare si pe astia i-ati tinut in brate. Ce sa vezi, b**u si Fagadau nu au dosare la DNA, in timp ce favoritii vostri mai au putin si ii depasesc pe Mazare si Constantinescu. Rusine sa va fie ca si voi v-ati vandut unor infractori !
15
4
Incet incet o ia si chitcanu pe urmele lui mazare.Ba
13
1
Ovanesian va baga pe toti la puscarie la Poarta Alba , pentru ca meritati nemernicilor !Arde i Fata da le la boase
23
2
Chitac nascut in cel mai sarac sat, Istria, raiul braconierilor care au depopulat Delta prin furt. Chitac haleste pensii si salarii cat 20 de pensionari la un loc pe luna. Are pensie de veteran militar de razboi, chiar daca a stat numai pe scaun. Amiralul flotei care nu exista. Bai Chitac si daca lupta-i vreo secunda undeva si venea-i fara o mana si tot nu merita-i atata pensie. V-ati lingusit intre voi comunistii pentru beneficii pe spinarea romanilor toata viata
30
2
Rusulica Verginica ghiozdanele si la scoala cu voi!
21
0
Verginica la cotet cu voi nu l uita nici pe Jon Rusulicaaaa!
16
0
Hai si la Navodari, urgent, va astept cu bagajul facut.
12
0
la Techirghiol sa il ia pe Iulica ca a vandut WCurile!
15
0
iinfractorul stroe destula spaga ???
16
1
Tucan, de la Primarie vin astia direct la tine.
15
0
În Primăria Constanța se dau tunuri încă de pe vremea lu' Mihăeși...!
22
0
Încă o fumigenă...! În Primăvara Constanța se dau tunuri încă de pe vremea lu' Mihăeși...!!
15
0
"E mișto să fi primar. În primărie ai 2 variante: ori te duci în sus și crești ori te duci la pușcărie”
22
1
Lasati Oligarhul in pace ca are zi de adunat euroii de la examenul de permise de barca. Luna viitoare ca se odihneste.
18
0
v.irgil este bine? La cat de iubit este, toata constanta este ingrijorata! bafta!
28
0
Urmeaza ANR central si zonala Oligarhului ?
19
0
v****l este bine? la cat de iubit este toata constanta este ingrijorata! bafta!
14
0
Pe la primăria Valu lui Traian nu vine DNA? Mitroi sărac lipit în declarația de avere, dar în realitate e sultan
27
1
Talpes , Ionut Rusu , Vintila creiere de carton au furat dar n au si facut
27
1
Abuz in serviciu . Scapa cu un tras de urechi si doua castane .
27
0
La Eforie DNA are interzis. Sa imi beleasca bebelengheru
22
4

REPLICA


LOTO

6/49
19621262040
5/49
9302172127
joker
137928365