REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.9° ConstanÈ›a Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.9° ConstanÈ›a Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Perchezitii în București, într-un dosar de furt calificat: Prejudiciul, 70.000 de euro

Perchezitii în București, într-un dosar de furt calificat: Prejudiciul, 70.000 de euro

Andreea CONDURACHE 11 ianuarie 2024 | 10:50 1174

La data de 10 ianuarie 2024, poliÅ£iÅŸti din cadrul DirecÈ›iei Generale de PoliÈ›ie a Municipiului BucureÈ™ti – Serviciul de InvestigaÈ›ii Criminale Sector 4 au pus în executare două mandate de percheziÈ›ie domiciliară, în Municipiul BucureÈ™ti È™i judeÈ›ul Ilfov, într-un dosar penal privind săvârÈ™irea infracÈ›iunii de furt calificat,  prejudiciul fiind de aproximativ 70.000 de euro.

 Perchezitii in Bucuresti, intr-un dosar de furt calificat: Prejudiciul, 70.000 de eurofoto cu rol ilustratriv

În fapt, la data de 6 ianuarie 2024, SecÈ›ia 14 PoliÈ›ie a fost sesizată, de către un bărbat, cu privire la faptul că, în aceeaÈ™i zi, din locuinÈ›a sa, situată în Sectorul 4, i-ar fi fost sustras un seif metalic, ce conÈ›inea bijuterii, ceasuri de lux, ceasuri vechi de valoare È™i mai multe sume, în lei È™i valută, precum È™i diverse acte.

Cazul a fost preluat de către Serviciul de InvestigaÈ›ii Criminale – Sector 4, iar în urma cercetărilor È™i investigaÈ›iilor efectuate, s-a stabilit că fapta ar fi fost săvârÈ™ită de către patru bărbaÈ›i, cu vârste cuprinse între 25 È™i 40 de ani.

Probatoriul administrat a relevat faptul că, la data de 6 ianuarie 2024, bărbatul de 26 de ani, după o înÈ›elegere prealabilă cu ceilalÈ›i trei bănuiÈ›i, privind înscenarea unui accident cu autoturismul victimei, s-ar fi deplasat la locuinÈ›a acesteia, din Sectorul 4, moment în care, bărbatul de 40 de ani ar fi înscenat accidentul È™i ar fi sunat victima, chemând-o la maÈ™ină.

Ulterior, bănuiÈ›ii s-ar fi deplasat într-o localitate din judeÈ›ul Ilfov, unde ar fi tăiat seiful, apoi È™i-ar fi însuÈ™it bunurile È™i documentele din interior, celelalte fiind  aruncate într-un lac de acumulare dintr-un judeÈ› apropiat.

Astfel, în vederea probării activității infracÈ›ionale a bănuiÈ›ilor, la data de 10 ianuarie 2024, au fost puse în aplicare două mandate de percheziÈ›ie domiciliară, fiind identificate È™i ridicate ceasurile È™i documentele sustrase din seif.

De asemenea, a fost identificată o societate comercială, la care bănuiÈ›ii ar fi introdus bunurile sustrase, în regim de amanet.

BănuiÈ›ii au fost depistaÈ›i È™i conduÈ™i la audieri, iar în baza probatoriului administrat în cauză, aceÈ™tia au fost reÈ›inuÈ›i pentru 24 de ore, urmând a fi prezentaÈ›i magistraÈ›ilor cu propunere legală.

Cercetările sunt continuate de către Serviciul de InvestigaÈ›ii Criminale – Sector 4,  sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 sub aspectul săvârÈ™irii infracÈ›iunii de furt calificat.

Facem precizarea că efectuarea percheziÅ£iei domiciliare este o etapă în cadrul procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, ce are drept scop administrarea probatoriului necesar soluÅ£ionării cauzei, care nu poate, în nicio situaÅ£ie, să înfrângă principiul prezumÅ£iei de nevinovăţie.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016