REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 18 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6886
11.6° Constanța Vineri, 18 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6886
 

Percheziții la o ”afaceristă” care vindea fake-uri din Dragonul Roșu ca fiind originale

Percheziții la o ”afaceristă” care vindea fake-uri din Dragonul Roșu ca fiind originale

Victor ROTARU 24 aprilie 2023 | 00:00 7005

Rețelele de socializare au fost inventate pentru a veni în ajutorul societății, ținând oamenii mai aproape ca niciodată, utilitatea acestora fiind foarte bine văzută pe perioada pandemiei. În schimb, de ceva vreme, pe rețelele de socializare, și în special pe Facebook, au început să apară tot felul de pagini care vând diverse produse ca fiind originale. Astfel se face că N.P.D., o femeie din Măcin, cu ajutorul a trei pagini de facebook, a reușit să trimită prin țară zeci de colete, vânzând în special haine contrafăcute.

Perchezitii la o ”afacerista” care vindea fake-uri din Dragonul Rosu ca fiind originale

Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră Tulcea s-a sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de „punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată”. În aceste condiții s-a constatat că pe rețeaua de socializare, prin intermediul a trei pagini, se oferă spre vânzare articole sportive de îmbrăcăminte și încălțăminte al unor branduri internaționale, cât și produse de parfumerie, existând indicii că sunt contrafăcute, cu prețuri scăzute cu aproximativ 60-70% decât prețul practicat în magazinele de profil.

În urma investigațiilor efectuate, a rezultat că posesorul celor trei adrese de facebook în cauză este N.P.D., o femeie din Măcin, care până în momentul sesizării din oficiu a organelor judiciare, expediase peste 100 de colete cu produse contrafăcute, la diferite persoane din țară.

Cum funcționa „magazinul online”

Ca modalitate de lucru s-a stabilit faptul că, după ce produsele erau fotografiate si apoi prezentate spre vânzare potențialilor cumpărătorii, prin intermediul celor trei adrese de facebook, în dreptul fiecărei fotografii cu produsul ce urma a fi comercializat N.P.D. trecea detalii cu privire la calitatea produsului, mărimea acestuia, cât și date despre prețul și modul de achiziționare al respectivului produs/ produse, urmate de comentarii. În aceste condiții, vânzarea produselor prezentate de N.P.D. pe cele trei adrese de facebook, se realiza prin comanda produselor de către cumpărători, printr-un mesaj privat transmis pe rețeaua de socializare direct sau prin contactarea pe numărul ei de telefon.

 

Perchezitii la o ”afacerista” care vindea fake-uri din Dragonul Rosu ca fiind originale

Trimiterea produselor către potențialii cumpărători se realiza prin colete expediate prin Poșta Română ori printr-un serviciu de curierat, de regulă „Fan Curier”, în ambele cazuri cumpărătorul urmând să plătească transportul coletelor primite în sistem de plata ramburs, sau prin plata anticipată a produselor într-un cont bancar deținut de inculpată, cu obligația ca aceasta din urma sa trimită produsele fără ca potențialii cumpărători să mai plătească transportul.

În scopul identificării articolelor de îmbrăcăminte și încălțăminte sport și a produselor de parfumerie, aparținând unor mărci înregistrate s-a solicitat și obținut prin încheierea de ședință, un mandat de percheziție domiciliară la adresa de domiciliu a inculpatei. În urma perchezițiilor Serviciul de Investigarea Criminalității Economice au identificat mai mulți saci din plastic care conțineau articole de îmbrăcăminte și încălțăminte și produse de parfumerie. Organele judiciare au identificat și ridicat, ca urmare a executării mandatului de percheziție domiciliară, un calculator.

Perchezitii la o ”afacerista” care vindea fake-uri din Dragonul Rosu ca fiind originale

Produsele erau cumpărate din Dragonul Roșu și vândute ca fiind originale

Audiată în cauză cu privire la activitatea infracțională reținută în sarcina sa, N.P.D. a manifestat o atitudine sincera si cooperantă, recunoscând că în calitate de persoană fizică, a hotărât să comercializeze articole de îmbrăcăminte și încălțăminte sport precum și produse de parfumerie, contrafăcute, prin intermediul rețelei publice de socializare facebook. Aceasta a spus că prin aceasta acțiunea a încercat să își suplimenteze veniturile personale, susținând că respectivele bunuri le achiziționa din Târgul comercial „Dragonul Roșu București” de la diferiți comercianți, fără factură fiscală, bunuri care aveau o valoare cuprinsă între 1,5 lei și 100 lei, cu scopul comercializării lor ulterioare, către alte persoane interesate de achiziționarea unor bunuri de acest gen, de pe rețeaua de socializare, având tot timpul reprezentarea că produsele oferite în acest sens erau de fapt replici a unor mărci cunoscute.

Magistrații din cadrul Judecătoriei Măcin au decis încetarea procesului penal cu privire la inculpata N.P.D., pentru săvârșirea infracțiunii de punere în circulație fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare, ca urmare a intervenirii prescripției răspunderii penale. Sentința nu este definitivă.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Presa noastră cea vitează, Are-n viaţă mare rost: Este “câinele de pază”, Care latră…contra cost…
3
0
de o viata se vinde marfa contrafacuta la Dragonul Rosu si astia fac dosare la amaratii care vand 20-30 de perechi de adidasi si tricouri sa traiasca . Pai eu ca si cumparator daca imi iau tricou X firma de pe olx cu 50 de lei inseamna ca sunt retardat daca cred ca este original !
2
1
Marfa buna, adidasi, geci, originale, sunatima. +40754627719.
1
1
Pai hai mergeti pe fir la dragonul rosu, acolo dunt adevaratii infractori. Dar va e frica. Ati gasito pe amarata asta din macin. Bravo. Urmeaza mamaie cu 3 fire de patrunjel. Luati si mascatii, da, e periculoasa, stie karate de la brusliii.
19
2

REPLICA


LOTO

6/49
18411739468
5/49
739244635
joker
630232677