REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Mar., 17 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6855
18.4° Constanța Marți, 17 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6855
 

Percheziţii la o şcoală privată de asistenţi medicali, într-un dosar de luare și dare de mită

Percheziţii la o şcoală privată de asistenţi medicali, într-un dosar de luare și dare de mită

Ana Maria LIPAN 16 octombrie 2023 | 14:17 1244

Au fost pechezitii în această dimineaţa la o şcoală privată de asistenţi medicali din Braşov. Procurorii au ridicat mai multe documente, într-o anchetă care cuprinde acuzaţii de dare de mită şi fals în înscrisuri. 

Perchezitii la o scoala privata de asistenti medicali, intr-un dosar de luare si dare de mita

Percheziţiile au început în această dimineaţă, la ora 7, au fost trei percheziţii, una la sediul şcolii de asistenţi medicali din Braşov, una la sediul unei fundaţii şi o percheziţie domiciliară la o persoană fizică. Printre acuzaţiile investigate în acest dosar penal sunt fapte de luare de mită şi dare de mită. Investigaţia este desfăşurată de poliţiştii ai Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice şi Serviciului Criminalistic din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Braşov sub coordonarea unui magistrat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov.

Sunt cinci persoane care vor fi aduse la audieri în legătură cu acest dosar. Până acum anchetatorii nu au făcut publice datele legate de starea de fapt, de prejudiciul calculat în acest dosar sau de numărul de acte materiale.

Ce spun poliţiştii 

Potrivit IPJ Brașov, luni dimineața, sub delegarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov, polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului Criminalistic Brașov, fac trei perchezitii domiciliare în municipiul Brașov, într-un dosar penal ce vizează infracțiuni de luare de mită și dare de mită.

Acestea vizează sediul unei unități de învățământ particulare, cel al unei fundații și domiciliul unei persoane fizice. "Se urmărește identificarea și ridicarea de mijloace de probă (înscrisuri oficiale, echipamente informatice, evidențe personale, sume de bani, etc.) ce urmează a fi administrate în probatoriu pe parcursul urmăririi penale, precum și conducerea la sediul poliției în baza unor mandate de aducere a 5 persoane pentru audieri", arată Poliția Brașov.

Acțiunea beneficiază de suportul tehnic de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul IGPR, scrie observatornews.ro. 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA


LOTO

6/49
3861614329
5/49
2842529181
joker
17411423166