REPLICA ONLINE CONSTANTA

36.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
36.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Peretele unui internat de liceu s-a prăbuşit. Un elev a murit şi o altă victimă este în comă. Video

Peretele unui internat de liceu s-a prăbuşit. Un elev a murit şi o altă victimă este în comă. Video

A.F. 18 decembrie 2023 | 17:22 5561

Un perete al internatului Liceului "Tamasi Aron" din Odorheiul Secuiesc s-a prăbuşit luni, iar, potrivit reprezentanţilor ISU Harghita, este posibil ca persoane să fie surprinse sub dărâmături.

Peretele unui internat de liceu s-a prabusit. Un elev a murit si o alta victima este in coma. VideoSursa foto: IGSU

„Din primele informaţii, la internatul Liceului 'Tamasi Aron' s-a prăbuşit un perete, posibil persoane surprinse sub dărâmături. Suprafaţa afectată este de aproximativ 200 metri pătraţi", au precizat reprezentanţii ISU Harghita.

Peretele unui internat de liceu s-a prabusit. Un elev a murit si o alta victima este in coma. VideoSursa foto: IGSU

Potrivit acestora, la faţa locului se intervine cu 2 maşini de stingere, 1 descarcerare, 1 camion, 1 container multirisc, 1 ambulanţă SMURD, 2 ambulanţe SAJ, 3 echipaje ale serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă, scrie stiripesurse.ro.

Peretele unui internat de liceu s-a prabusit. Un elev a murit si o alta victima este in coma. VideoSursa foto: IGSU

Update:

Trei victime au fost extrase dintre dărâmături în urma prăbuşirii unui perete al internatului Liceului "Tamasi Aron" din Odorheiul Secuiesc, una dintre acestea aflându-se în stop cardio-respirator.

Peretele unui internat de liceu s-a prabusit. Un elev a murit si o alta victima este in coma. VideoSursa foto: IGSU

Potrivit IGSU, până în acest moment au fost extrase trei victime - una conştientă, una semiconştientă şi una aflată în stop cardio-respirator, cu manevre de resuscitare în curs.

Video:

Update 2:

Victima aflată în stop cardio respirator a răspuns manevrelor de resuscitare și este transportată la spital pentru continuarea îngrijirilor medicale care se impun acesteia.

Totodată, pentru optimizarea misiunii de răspuns, forțele de intervenție sunt suplimentate cu container multirisc, echipaj complet.

Se efectuează în continuare misiuni de căutare-salvare a posibilelor persoane surprinse sub dărâmături.

Peretele unui internat de liceu s-a prabusit. Un elev a murit si o alta victima este in coma. VideoSursa foto: IGSU

Update 3:

Potrivit ultimelor informații, echipele de căutare-salvare comunică verbal cu a patra victimă și acționează pentru scoaterea acesteia de sub dărâmături.

Potrivit purtătoarei de cuvânt a Primăriei Odorheiu Secuiesc, o posibilă cauză a nenorocirii ar fi faptul că în zona respectivă de săptămâni bune se fac lucrări la rețeaua de canalizare a municipiului. Nu este exclus că în peretele care s-a prăbușit să fi fost infiltrații de apă.

Clădirea care s-a prăbuşit parţial aparţine Arhiepiscopiei Romano-Catolice, iar Primăria Odorheiu Secuiesc plăteşte anual peste 300.000 de lei chirie.

Peretele unui internat de liceu s-a prabusit. Un elev a murit si o alta victima este in coma. VideoSursa foto: IGSU

În partea din imobil care s-a prăbuşit erau camere în care erau cazaţi elevii care stau la internat. Una dintre victimele găsite se află în comă, au declarat reprezentanţii Primăriei.

Cele patru victime sunt elevi sub 18 ani.

Întrebată dacă imobilul era încadrat în clasă de risc seismic, purtătorul de cuvânt al Primăriei a precizat că nu figurează în evidenţele Primăriei în acest sens.

Update 4:

Cel de-al patrulea elev scos de sub dărâmături, după ce peretele internatului liceului din Odorheiu Secuiesc s-a prăbușit, a murit. 

Acesta a fost scos în stop cardio-respirator și, în ciuda manevrelor făcute de medici pe parcursul a zeci de minute, acesta nu a mai putut fi salvat.


Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
La costinesti se fac lucrari la scoala fara autoruzatie . Faceti un reportaj
0
0
La cum arata cladirea aia nu avea cum sa aiba autorizazie de functzionare ca shcoala sau internat,dar cine sa se puna cu etnici maghiari de acolo,daca li se interzicea functzionarea de catre reprezentantzi statului Roman UDMRisti ar fi tzipat imediat ca sunt discriminatzi asha ca au fost lasatzi sa traiasca in legea lor,nu a riscat nimeni un conflict e***c.
2
0
cu cel mai mare risc seismic din europa si noi asteptam sa ne cada cladirile fara cutremur ce o sa se intample la un cutremur mai puternic
2
0
ministerul educatiei si al dezvoltarii au facut fiecare liste cu scolile si cladirile din educatie cu risc seismic si se certau ca listele erau diferite pe asta au ratat-o amandoua ministerele
2
0
e ca inspectoratul de stat in constructii care ar trebui sa fie o institutie foarte mare si puternica e zero ca si disciplina in constructii dar cel mai important nu are legislatie corecta care sa-i permita sa oblige toti proprietarii de stat si privati sa-si repare cladirile suntem mai aproape de situatia din turcia decat ne imaginam
2
0
"nu figurează în evidenţele Primăriei ca fiind cladire încadrata în clasă de risc seismic" dorm pe ei si cei de acolo ca si toti ceilalti din toata tara dupa 89 mai ales s-a intervenit asupra structurilor de rezistenta a zeci poate sute de mii de cladiri si nimeni nu stie care sunt si nu se face nimic ptr ca nu e cadru legislativ si nu e cadru legislativ ptr ca ar fi extrem de scumpa expertiza si repararea a zeci de mii de cladiri si traim intr-o tara subdezvoltata si saraca asa ca asteptam cu inconstienta primul cutremur mare
0
1
Asta este r*mânia!
4
1
Hai ca au inceput sa cada casele pe noi… Chitac haleste pe sie speciala 18000 ron pe luna in loc sa ne repare casutele.
7
3
Clădirea care s-a prăbuşit parţial aparţine Arhiepiscopiei Romano-Catolice, iar Primăria Odorheiu Secuiesc plăteşte anual peste 300.000 de lei chirie. daca nu apartine psd-ului, nu are nici un rost saa se agite tefelistii.
4
2
pe taticul lor orban si sa ceara ajutor.
3
5
Vin ai nostri pleac-ai nostri - noi romanem tot ca qrostii - Huooo, Huooo ! Ho-tzii, Ho-tzii! Huoooo! Same old story, lack of glory.
5
1
Dam bani la ukrainienii imputiti .....
8
4
Credeam ca in Harghita este mai multa seriozitate si exigenta in verificarea cladirilor ce au peste 80 de ani
7
2
Obligatorie si atat. Fara responsabilitati.
6
0
poponarii hastagisti?? numai ies in piata?? coruptia numai ucide??
13
5
de vreo 100 sau 125 de ani nu a fost cutremur si nici zapada pe acoperis iar la interventie s-a aratat ca nu e personal medical specializat ci doar cativa pompieri si voluntari care au scos cativa copii de sub daramaturi pe brate unul din copii resuscitat niste oameni ar trebuie sa faca inchisoare dar nu se va intampla nimic ca la colectiv, crevedia spitale care au luat foc etc
15
4

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510