REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.5° Constanța Mar., 30 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6806
21.5° Constanța Marți, 30 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6806
 

Pericolul medicamentului care se poate lua fără rețetă: Fără recomandarea medicului poate duce la AVC

Pericolul medicamentului care se poate lua fără rețetă: Fără recomandarea medicului poate duce la AVC

A.F. 31 ianuarie 2024 | 00:00 289

Cardiologul rus Dr. Vadim Zakiev avertizează asupra riscului de consecințe fatale ale utilizării nejustificate a aspirinei . El împărtășește faptul că consecințele administrării acestui medicament pot include o serie de efecte secundare, inclusiv unele foarte grave și periculoase, cum ar fi accidentul vascular cerebral. Pericolul medicamentului care se poate lua fără rețetă: Nocivitatea și riscurile aspirinei

Pericolul medicamentului care se poate lua fara reteta: Fara recomandarea medicului poate duce la AVC

„Preparatul comentat este cunoscut pentru efectul său pozitiv atunci când este luat de persoanele cu patologii cardiovasculare: indicațiile pentru utilizarea sa includ atac de cord anterior, accident vascular cerebral ischemic, CHD (boală coronariană) și ateroscleroză. Dar numai un medic ar trebui să prescrie acest medicament”, subliniază Dr. Zakiev.

„Mulți oameni o iau de ani de zile, dar uneori medicamentul poate provoca o serie de efecte secundare, inclusiv unele foarte grave: arsuri la stomac, dureri de stomac, ulcer gastric și hemoragii, chiar și în creier sau hemoroizi”, spune Dr. Zakiev.

Medicul adaugă că pentru persoanele care au leziuni ulceroase, tendința de a face vânătăi, sângerări nazale și alte hemoragii, administrarea acestui medicament este strict contraindicată. În cazurile în care medicul nu-i prescrie în mod special pacientului aspirină, este mai bine să ia statine pentru a preveni incidentele cardiovasculare.

„Statinele reduc nivelul colesterolului „rău” și riscul de infarct miocardic și de accident vascular cerebral, iar efectele secundare ale acestora apar mult mai rar decât aspirina”, conchide expertul.

Aspirina are mai multe contraindicații

Medicul rus Alexander Myasnikov își dă și el cu părerea despre aspirină. El spune că acest medicament are multe contraindicații și recomandă administrarea lui doar pe baza unei prescripții medicale.

Dr. Alexander Myasnikov împărtășește că standardele medicale moderne din întreaga lume sugerează administrarea zilnică de aspirină în doze mici pentru persoanele cu risc crescut de boli cardiovasculare. Acest grup include persoanele care au suferit un atac de cord sau un accident vascular cerebral, persoanele care suferă de diabet și hipertensiune arterială, precum și pacienții cu niveluri persistent ridicate de colesterol în sânge.

„Prevenirea bolilor de inimă și a vaselor cardiace la persoanele care nu au încă această boală, dar care au o combinație de factori de risc, se decide individual împreună cu medicul curant. Deoarece acest medicament face ca sângele să fie mai puțin vâscos, previne formarea cheagurilor de sânge și apariția atacurilor de cord și a accidentelor vasculare cerebrale, inclusiv a celor repetate. De exemplu, mulți factori de risc sunt importanți în acest caz. Pentru prevenire, se folosește o doză specială – până la 100 mg”, spune expertul, potrivit actualno.com, citat de exquis.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
17646484143
5/49
20164023815
joker
172536133513