REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Mie., 28 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6835
21.4° Constanța Miercuri, 28 August 2024 Anul XX Nr. 6835
 

Pericolul nepăsării: Turiști care ignoră steagul roșu și consecințele acestui fapt! Video

Pericolul nepăsării: Turiști care ignoră steagul roșu și consecințele acestui fapt! Video

Andreea VLAICU 28 august 2024 | 00:00 322

În fiecare an, pe plajele de pe litoral, turiștii ignoră avertismentele salvamarilor și se aventurează în mare chiar și atunci când condițiile sunt periculoase. Una dintre cele mai frecvente situații de acest gen apare atunci când este arborat steagul roșu, un semnal clar că înotul este strict interzis din cauza pericolului mare de înec. Cu toate acestea, există persoane care, din neglijență sau dorința de a-și testa limitele, aleg să ignore această avertizare.

Pericolul nepasarii: Turisti care ignora steagul rosu si consecintele acestui fapt! Videosteag roșu arborat, ignorat de turiști

Un număr alarmant de mare de turiști inconștienți nu realizează sau nu iau în serios riscurile la care se expun atunci când intră în marea agitată. Aceasta nu doar că îi poate trage rapid în larg, dar curenții puternici, valurile mari și lipsa de vizibilitate fac salvarea extrem de dificilă, chiar și pentru cei mai experimentați salvamari. În multe cazuri, aceste situații se termină tragic, fie prin accidente mortale, fie prin intervenții dramatice care pun în pericol atât viețile turiștilor, cât și ale salvatorilor.

Pericolul nepasarii: Turisti care ignora steagul rosu si consecintele acestui fapt! Videoturiști în mare

În ciuda eforturilor continue ale autorităților și ale salvamarilor de a educa și informa turiștii despre pericolele mării agitate, realitatea ne arată că, adesea, dorința de a experimenta adrenalina sau de a ignora regulile de siguranță prevalează. Astfel de comportamente sunt întâlnite pe toate plajele din majoritatea stațiunilor. De exemplu, pe o plajă din Neptun, cu toate că era ridicat steagul roșu, turiștii s-au aventurat în apă. Cu mic, cu mare, au ignorat culoarea steagului și nu au ținut cont că pun în pericol chiar viața propriilor copii, alături de care au intrat în apă.

Pericolul nepasarii: Turisti care ignora steagul rosu si consecintele acestui fapt! Videocopii în mare

Reamintim că duminică, 25 august a.c., în zona Zoom Beach, un copil în vârstă de doar 11 ani a murit înecat. Minorul nu a răspuns protocolului de resuscitare deoarece dispăruse în valuri de aproximativ 30 de minute. Potrivit informațiilor noastre, pe plajă era arborat steagul roșu. Din păcate, o simplă decizie luată de părinți pe moment poate avea repercusiuni fatale.

Este esențial ca turiștii să înțeleagă că steagul roșu nu este o simplă recomandare, ci o interdicție clară. Respectarea regulilor de pe plajă nu doar că protejează viețile individuale, dar asigură și siguranța generală a tuturor celor prezenți. Educația și conștientizarea pericolelor asociate mării agitate sunt pași importanți pentru a preveni tragediile și pentru a promova un comportament responsabil pe litoral.

Video:

.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA


LOTO

6/49
40443414245
5/49
24130331438
joker
284518271520