REPLICA ONLINE CONSTANTA

25.7° Constanța Sâm., 14 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6852
25.7° Constanța Sâmbătă, 14 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6852
 

Perioada de închiriere a plajelor de pe litoral ar putea fi extinsă de la doi ani la zece ani

Perioada de închiriere a plajelor de pe litoral ar putea fi extinsă de la doi ani la zece ani

Victor ROTARU 15 martie 2024 | 16:09 1374

Perioada de închiriere a plajelor de pe litoral ar putea fi extinsă de la doi ani, cât este în prezent, la zece ani. Ministrul Mircea Fechet a afirmat că speră ca, prin această modificare operatorii de plajă să ofere servicii de mai bună calitate, la prețuri mai accesibile.

Perioada de inchiriere a plajelor de pe litoral ar putea fi extinsa de la doi ani la zece aniMircea Fechet

Ministerul mediului, apelor și pădurilor a anunțat că a publicat vineri, în consultare publică, pe site-ul instituției, Hotărârea pentru modificarea și completarea anexei la Hotărârea  Guvernului nr. 183/2020 privind aprobarea închirierii unor bunuri imobile proprietate publică a statului, aflate în administrarea Administrației Naționale „Apele Române”.
„În urma întâlnirii de luna trecută pe care am avut-o cu reprezentanții operatorilor din turism, iată că ne ținem de promisiune și am identificat soluțiile legale pentru a mări perioada de închiriere a plajelor. Astfel, am inițiat acest act normativ care reglementează, printre alte aspecte și extinderea perioadei de închiriere a sectoarelor de plajă, la 10 ani, ceea ce va duce la stabilitate şi predictibilitate în desfășurarea activităților turistice. Totodată, sper ca şi operatorii plajelor să se țină de promisiune, la rândul lor, și să ofere servicii de mai bună calitate pe litoralul românesc, la prețuri mai accesibile”, a declarat ministrul mediului, apelor şi pădurilor, Mircea Fechet.

El a explicat că necesitatea acestei modificări „se datorează interesului social național generat de asigurarea condițiilor optime în sezonul estival, precum și de situația costurilor aferente dotărilor de plajă din sarcina operatorilor economici, astfel încât să permită o bună desfășurare a activităților specifice sezonului turistic estival”. Ministerul Mediului, prin Administrația Națională „Apele Române” asigură administrarea şi exploatarea suprafețelor de plajă turistică de la Marea Neagră  Până în prezent durata de închiriere a plajelor era de doi ani. 

În nota de fundamentare a acestui proiect se precizează că prețul minim al închirierii este stabilit în urma metodologiilor aprobate de către Administraţia Naţională “Apele Române”, De asemenea, documentul citat mai prevede că iniţiatorul proiectului de Hotărâre a Guvernului nu poate stabili activităţile economice care se preconizează a fi prestate de către operatorii economici pe bunurile imobile închiriate de la “Apele Române”.

„Activitățile economice ce urmează a fi desfășurate vor fi reglementate din punct de vedere al gospodăririi apei, fiind acele activități care pot fi desfășurate fără autorizări speciale, doar pe baza simplei autorizări a obiectului de activitate, conform clasificării activităților economice din România (CAEN)”, se mai arată în nota de fundamentare. 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Se fac cărțile politic și nu i mai da nimeni afară de pe plajă pe politicieni și rudele lor.
2
0
maxim 5 ani
2
0
Fmmmmm d jeg, louatz labele de pe plaja futuvangat de zdrențe!!! O extindem pe maaaata să ajungă la toți. Fmmm de jeguri. Ia cu furca pe ei !
4
0
La 100 de ani e cel mai bine. Apoi sa se gaseasca si cateva acte de mostenitor ca sa se retrocedeze. La tantari in special
4
1

REPLICA


LOTO

6/49
20466423235
5/49
818616137
joker
2831331245