REPLICA ONLINE CONSTANTA

28.4° Constanța Mie., 4 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6842
28.4° Constanța Miercuri, 4 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6842
 

Persoană salvată de la înec din Lacul Amara, de un salvamar aflat în timpul liber

Persoană salvată de la înec din Lacul Amara, de un salvamar aflat în timpul liber

A.F. 16 iulie 2024 | 19:59 741

Luni seara, 15 iulie a.c., în jurul orei 21:00, echipajele de la Detașamentul de Pompieri Slobozia au fost alertate printr-un apel la 112: o persoană este în pericol de înec în Lacul Amara, județul Ialomița.

Persoana salvata de la inec din Lacul Amara, de un salvamar aflat in timpul liber

Două echipaje de salvatori s-au deplasat rapid la locul indicat. În sprijinul lor a intervenit și un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță Ialomița.

La sosire, persoana era deja pe ponton, fiind salvată din apă de un salvamar aflat întâmplător în zonă. Pompierii și cadrele medicale de la ambulanță au început imediat manevrele de resuscitare și, în scurt timp, au reușit să readucă victima la viață. După stabilizarea funcțiilor vitale, aceasta a fost transportată la spital.

„Viața poate atârna de un fir de ață, dar când ne unim forțele, putem transforma acel fir într-o frânghie trainică. 
Felicitări tuturor colegilor implicați și echipajului de la Serviciul Județean de Ambulanță! Mulțumiri speciale și salvamarului care a acționat rapid și a scos victima din apă! Datorită vouă, un om trăiește astăzi.

Vremea din ce în ce mai caldă îi îndeamnă pe oameni la scăldat, însă, pentru evitarea unor adevărate drame, este foarte important ca scăldatul să se facă doar în locuri special amenajate pentru înot!

În cele mai multe situații, curentul puternic, adâncimea apei și teribilismul stau la baza unui scenariu dramatic.

Condițiile de înot pot fi imprevizibile în râuri, iazuri, lacuri sau în mare. Chiar și persoanele care înoată bine pot obosi, pot avea crampe musculare sau pot fi prinse într-un curent de apă.

Foarte important este ca în cazul unei situaţii de urgenţă, să anunţaţi de îndată autorităţile prin numărul unic de urgenţă 112. În astfel de cazuri, fiecare secundă contează!

Respectați avertizările privind interzicerea scăldatului!

Supravegheați permanent copiii aflați în apă sau în apropierea acesteia!“ au transmis reprezentanții Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA


LOTO

6/49
3841593934
5/49
23163718935
joker
173541444516