REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.9° Constanța Mar., 17 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6855
20.9° Constanța Marți, 17 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6855
 

Persoanele condamnate penal nu pot ocupa demnităţi publice, conform proiectului adoptat tacit

Persoanele condamnate penal nu pot ocupa demnităţi publice, conform proiectului adoptat tacit

Replica API 18 septembrie 2019 | 00:37 509

foto b1.ro

Senatul a adoptat tacit, în şedinţa plenului de luni, propunerea legislativă pentru modificarea unor acte normative în domeniul electoral, prin care se stabileşte că nu pot fi aleşi în demnitatea de membru al guvernului, europarlamentar, preşedinte al României, parlamentar, primar, consilier local şi consilier judeţean persoanele care "au suferit condamnări penale".

Termenul pentru dezbatere şi vot în Senat - prima cameră sesizată în acest caz - s-a împlinit pe 7 septembrie, iar nota de adoptare tacită a Ordonanţei a fost citită, miercuri, în plen, de preşedintele Senatului, Teodor Meleşcanu.

Iniţiatorii, un grup de parlamentari PMP, atrag atenţia în expunerea de motive asupra caracterului eterogen al condiţiilor de acces la cele mai de seamă demnităţi publice şi propun o reglementare unitară, în sensul că nu pot aleşi în demnităţile menţionate persoanele care au suferit condamnări penale.

Propunerea legislativă va fi dezbătută de Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz.

stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
cu hotii de case ? ei sunt dirijati de afara si nu se supun legilor tarii ?
0
1
Averea tarii se gaseste acum in mainile priviligiatilor politici care si-au facut legi sa poata fura si devaliza tara asta fara sa pateasca nimic. Asa ceva nu se poate si, va veni o vreme cand toti HOTII, din toate partidele si de peste tot, vor plati cu varf si indesat pentru toate crimele comise. Sa ruinezi si sa distrugi economia unei tari este o crima! GENOCID este. Pentru asta veti fi judecati ca Ceausescu TOTI.
1
1
Cei cercetati pentru infractiuni la locul de munca trebuie suspendati pe durata cercetarilor. Cei condamnati sa nu mai aiba dreptul sa profeseze in domeniu pe toata durata vietii.
3
0
Asta nici nu trebuia sa se intample! Model de oameni harnici si cinstiti, la astia sa ne raportam, nu de borfasi si hoti cum vedem ca-i plin parlamentul acum.
2
0
Atunci pt ce mai exosta reabilitarea? Inca odata se vede cat de idioti sunt alesii poporului!
4
3
Mi a venit ciclu cu hemoragie...daca furi case nu esti penal?.Sa te fut in dintii aia de cal dle Klaus muistule
5
5
Misto. Aranjam un dosar cu un procuror si o condamnare cu un judecator care tine cu partidul celalalt si s-a rezolvat politic persoana incomoda care ar fi castigat alegerile. In principiu e buna legea pt ca nici un infractor nu trebuie sa conduca societatea dar cum evitam astfel se abuzuri ...?
7
4

REPLICA


LOTO

6/49
3861614329
5/49
2842529181
joker
17411423166