REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
33.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Persoanele cu aceste simptome pot avea un risc mai mare de accident vascular cerebral 

Persoanele cu aceste simptome pot avea un risc mai mare de accident vascular cerebral 

A.F. 11 iunie 2024 | 00:00 390

Cercetătorii spun că oamenii pot avea un risc mai mare de accident vascular cerebral dacă au avut simptome de depresie. Aceștia adaugă că depresia poate, de asemenea, să interfereze cu capacitatea unei persoane de a se recupera după un accident vascular cerebral.

Persoanele cu aceste simptome pot avea un risc mai mare de accident vascular cerebral 

Experții notează, de asemenea, că accidentul vascular cerebral poate, de asemenea, să crească riscul de depresie, aceasta la rândul ei încetinind recuperarea după un accident vascular cerebral.

Persoanele cu aceste simptome pot avea un risc mai mare de accident vascular cerebral

Persoanele care au avut simptome de depresie au avut cu 46% mai multe șanse de a face un accident vascular cerebral decât cele care nu au avut astfel de simptome. Cercetătorii au ajuns la concluzii după ce au ajustat în funcție de vârstă, sex, educație, activitate fizică și alți factori legați de stilul de viață.

Depresia afectează oameni din întreaga lume și poate avea o gamă largă de efecte asupra vieții unei persoane. Rezultatele arată că simptomele depresive sunt asociate cu un risc crescut de accident vascular cerebral, iar riscul este similar la toate grupele de vârstă și în întreaga lume.

Cercetătorii au raportat că 18% dintre cei 13.000 de participanți care au suferit un accident vascular cerebral au avut simptome de depresie. În rândul celor care nu avuseseră un accident vascular cerebral, prevalența depresiei a fost de 14%.

Participanții au fost întrebați despre istoricul depresiei în cele 12 luni dinaintea accidentului vascular cerebral, inclusiv simptome precum sentimentul de tristețe sau depresie timp de două sau mai multe săptămâni consecutive. Cu cât participanții au raportat mai multe simptome de depresie, cu atât riscul de accident vascular cerebral era mai mare, au raportat cercetătorii.

De exemplu, cei care au raportat cinci sau mai multe simptome de depresie au avut un risc de accident vascular cerebral cu 54% mai mare decât cei care nu au avut niciun simptom, au spus cercetătorii.

Depresia poate afecta sănătatea

Cercetările arată că depresia poate fi asociată cu riscurile asociate cu hipertensiunea, bolile coronariene și diabetul. Acești factori pot crește posibilitatea apariției unui accident vascular cerebral. Oamenii care sunt deprimați tind să nu aibă grijă de ei înșiși din punct de vedere fizic sau emoțional. Este mai probabil ca acestea să ignore problemele medicale, pot să nu mănânce sau să nu doarmă corespunzător și pot fi inconsecvenți în a-și lua medicamentele.

Creșterea inflamației și dereglarea sistemului nervos

Persoanele care suferă de depresie au, de asemenea, rezultate mai proaste la o lună după accidentul vascular cerebral decât cele care nu au fost deprimate. Acest lucru se poate datora faptului că depresia este asociată cu schimbări fiziologice, cum ar fi creșterea inflamației și dereglarea sistemului nervos autonom, care pot avea efecte negative asupra recuperării după un accident vascular cerebral.

Cum afectează depresia persoanele care au suferit un accident vascular cerebral

În activitatea mea cu pacienții care au suferit un accident vascular cerebral, am constatat că depresia nu este neobișnuită pentru persoanele după un accident vascular cerebral.

Pierderea independenței, limitările fizice, limitările în ceea ce privește abilitățile de autoîngrijire și potențialele deficite cognitive și de vorbire pot fi devastatoare atât pentru pacientul cu accident vascular cerebral, cât și pentru cei dragi acestuia.

Dacă o persoană este deprimată, acest lucru poate afecta în mod negativ dorința sau determinarea necesară pentru a se implica pe deplin în procesul de reabilitare. Acest lucru poate interfera cu recuperarea accidentului vascular cerebral și poate duce la un rezultat mai rău.

Simptomele depresive acoperă toată gama de simptome fizice, emoționale și cognitive. Ar fi foarte util să se înțeleagă ce elemente specifice sunt cel mai puternic asociate cu riscul de accident vascular cerebral.

Deși studiul a exclus factorii comuni asociați cu depresia care ar putea confunda rezultatele, cum ar fi activitatea fizică scăzută, există multe alte riscuri legate de stilul de viață care însoțesc depresia și care ar putea afecta rezultatele, cum ar fi o dietă săracă , socializarea scăzută, stimularea cognitivă insuficientă, inflamația și nerespectarea sfaturilor medicale.

Cel mai important aspect pe care medicii și publicul ar trebui să îl rețină din acest studiu este importanța depistării depresiei. Tratarea depresiei nu numai că îmbunătățește calitatea vieții și sănătatea generală a unei persoane, dar acum pare să reducă riscul de accident vascular cerebral.

Pentru a stabili o relație mai mult cauzală între depresie și accidentul vascular cerebral, sunt necesare studii pe scară largă, pe termen lung, și trebuie să știm dacă un tratament de succes reduce riscul. Un pas următor evident este să căutăm biomarkeri comuni posibil legați de tulburările metabolice și să încercăm să ajutăm oamenii înainte ca aceștia să aibă un accident vascular cerebral, potrivit actualno.com, citat de exquis.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510