REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.4° Constanța Mar., 30 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6806
24.4° Constanța Marți, 30 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6806
 

Persoanele cu boli contagioase nu vor mai putea să călătorească cu trenul

Persoanele cu boli contagioase nu vor mai putea să călătorească cu trenul

A.F. 30 iulie 2024 | 00:00 655

Reglementările privind transportul pe calea ferată din România au suferit modificări importante, afectând călătorii cu boli contagioase. Conform noului regulament publicat în Monitorul Oficial și intrat în vigoare la 25 iulie 2024, persoanele care prezintă simptome vizibile de boli contagioase nu vor mai avea permisiunea să călătorească cu trenul.

Persoanele cu boli contagioase nu vor mai putea sa calatoreasca cu trenul

Modificări în regulamentul de transport

Potrivit noului regulament, dacă personalul feroviar observă călători care suferă de afecțiuni contagioase, cum ar fi răceala sau gripa, aceștia vor fi solicitați să părăsească trenul imediat, indiferent de etapa călătoriei. Reglementările actuale urmăresc protejarea sănătății publice prin prevenirea răspândirii bolilor contagioase în rândul călătorilor.

Anterior acestei modificări, persoanele cu boli contagioase vizibile puteau călători cu trenul dacă își rezervau întregul compartiment pentru ele însele. Această regulă a fost revizuită pentru a reduce riscurile de contaminare în spațiile publice.

Procedura pentru persoanele afectate

Conform noilor reguli, călătorii care se îmbolnăvesc pe parcursul călătoriei și necesită intervenții de urgență vor fi transportați până la prima stație unde vor primi îngrijirile necesare. De asemenea, aceștia vor beneficia de restituirea diferenței dintre tariful plătit și cel aferent pentru parcursul efectuat, conform articolelor prevăzute în regulament.

Noile reglementări vin în contextul eforturilor de a proteja sănătatea publică și de a asigura un mediu de călătorie sigur pentru toți pasagerii. Autoritățile feroviare recomandă tuturor călătorilor să fie atenți la starea lor de sănătate înainte de a se îmbarca și să respecte regulamentele în vigoare pentru a evita inconveniente.

Schimbările recente în regulamentul transportului feroviar reflectă o preocupare crescută pentru sănătatea și siguranța publicului. În contextul actual, respectarea acestor noi reglementări devine esențială pentru prevenirea răspândirii bolilor contagioase și pentru asigurarea unui călătorii sigure și plăcute pentru toți utilizatorii serviciului feroviar, scrie realitatea.net.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sunt abandonați în câmp...bună treabă!
2
0

REPLICA



LOTO

6/49
17646484143
5/49
20164023815
joker
172536133513