REPLICA ONLINE CONSTANTA

30.2° Constanța Sâm., 27 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6803
30.2° Constanța Sâmbătă, 27 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6803
 

Persoanele cu DIZABILITĂȚI au ȘEZLONG GRATUIT pe PLAJELE SPECIAL AMENAJATE

Persoanele cu DIZABILITĂȚI au ȘEZLONG GRATUIT pe PLAJELE SPECIAL AMENAJATE

Replica API 16 iulie 2021 | 13:55 2515

Nu multe persoane știu că pe litoralul românesc sunt trei plaje accesibile pentru persoanele cu dizabilități și anume, Pupa Beach în Mamaia, Plaja lebedelor în Mangalia și Plaja Ancuței în Năvodari. Ei bine, da, Constanța are astfel de plaje și sunt funcționale și frecventate de persoanele pentru care sunt destinate. Voluntarii se ocupă de bunăstarea persoanelor ce frecventează plaja.

Plajele constănțene sunt din ce în ce mai aglomerate odată cu venirea sezonului estival, însă, foarte puțini, probabil doar cei vizați, s-au întrebat dacă există cumva o plajă destinată persoanelor cu dizabilități. Ei bine, da, există, și sunt chiar trei astfel de locuri amenajate, în Mamaia, Năvodari și Mangalia. Pe plaja din Mamaia este al cincilea an de când se desfășoară acest proiect ce vizează persoanele vulnerabile. Un voluntar ce se ocupă de persoanele care vin pe plaja Pupa ne-a oferit mai multe detalii.

„Aceasta este o plajă pentru persoanele cu dizabilități, este prima plajă de acest gen din întreaga țară, dar aici, pe litoralul românesc mai avem încă două în afară de aceasta, în Năvodari și în Mangalia. Mai exact, persoanele cu dizabilități pot veni aici și se pot bucura de plajă. Avem aici și scaune plutitoare și astfel ei pot folosi scaunele și se pot bucura și de apă. Eu sunt voluntar la Organizația de Solidaritate Europeană și ONG-ul Creative Plus. Eu sunt aici pentru a ajuta, pentru a supraveghea și pentru a colecta informații și pentru a avea grijă de plajă”, ne-a declarat unul dintre voluntarii Creative Plus.

Detalii pentru cei interesați

Scaunele plutitoare se oferă gratuit spre folosinţă celor interesați, pe baza certificatului de handicap şi a numărului de telefon. Scaunele flotabile vor fi întrebuinţate numai în zona în care sunt șezlongurile, iar de menționat este și faptul că însoțitorul beneficiază și el de șezlong gratuit.

Video:

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436