REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.8° Constanța Vin., 19 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6795
33.8° Constanța Vineri, 19 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6795
 

Persoanele cu dizabilități vor primi carduri electronice de carburant pentru transport

Persoanele cu dizabilități vor primi carduri electronice de carburant pentru transport

Andreea CONDURACHE 20 ianuarie 2024 | 00:00 2252

Persoanele cu dizabilităţi vor primi carduri electronice de carburant pentru transport, cheltuielile asigurate anual pentru alimentarea cu carburant fiind în valoare de 1.500 lei pentru persoanele cu handicap grav, respectiv 750 lei pentru cele cu handicap accentuat, a transmis, vineri, Cristian Vasilcoiu, secretar de stat în Ministerul Muncii.

Persoanele cu dizabilitati vor primi carduri electronice de carburant pentru transportfoto cu rol ilustrativ

„Acordarea dreptului la transport interurban prin card electronic de carburant se adaugă celorlalte metode alternative. Persoanele care nu deţin autoturisme pot opta pentru biletele de transport interurban cu trenul sau autocarul”, a notat Vasilcoiu.

El a făcut referire la prevederile care se regăsesc în Hotărârea de Guvern adoptată joi.

Conform documentului, Guvernul a simplificat procedura de acordare a drepturilor la transport interurban gratuit pentru persoanele cu handicap grav sau accentuat şi a introdus o nouă modalitate de acordare, respectiv cardul electronic de carburant.

„Cheltuielile asigurate anual pentru alimentarea cu carburant şi/sau pentru încărcarea mijloacelor de transport electrice sunt în valoare de 1.500 lei pentru persoanele cu handicap grav, respectiv 750 lei pentru cele cu handicap accentuat. Acordarea dreptului la transport interurban prin card electronic de carburant se adaugă celorlalte metode alternative, respectiv bonurilor de carburant pe suport hârtie şi decontării bonurilor fiscale de combustibil pentru alimentarea mijloacelor de transport electrice, cu condiţia ca autoturismul să fie în proprietatea acestora sau a familiei, ori a asistentului personal, asistentului personal profesionist ori însoţitorului”, se precizează în textul documentului.

Totodată, metoda alternativă pentru cei care nu deţin autoturisme sunt biletele de transport interurban cu trenul sau autocarul.

„Opţiunea pentru una dintre variante se face prin cerere scrisă, depusă electronic sau la registratura Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC), de către persoana cu dizabilitate sau de oricare din următoarele persoane: reprezentantul legal, asistentul personal, asistentul personal profesionist sau însoţitorul, părintele, tutorele, asistentul maternal sau persoana care se ocupă de creşterea şi îngrijirea copilului cu handicap grav sau accentuat, în baza unei măsuri de protecţie socială”, mai arată hotărârea, conform digi24.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sunteți buni, țineți tot așa ,avem nevoie de mai mulți! Sunt handicap grav și mă descurc destul de greu! Iar cei care rid , să se gândească cit costă un drum Tg Jiu București ,am proteze ambele șolduri,sau neurochirurgie Timișoara,am 27 de operatii, mă deplasez cu însoțitor asa că să își țină gura că drumul costă și e dreptul nostru!
0
0
Dacă ești sănătos, te oprește politia în trafic, te amendează și îți suspenda carnetul. Dacă ești handicapat, drogat și "pilos" primești carnete de combustibil!!!!
1
5
din cate am inteles din niste articole mai vechi indemnizatia nu le ajunge sa supravietuiasca decat cu mare greutate spre deloc trebuie sa caute sau apeleze la surse de venituri alternative sau ajutor financiar de orice fel de la oricine altfel cam mor de foame sau pe aproape mai ales ca ei au multe cheltuieli pe care un om normal nu le are
4
0

REPLICA

LOTO

6/49
15382943810
5/49
38202113924
joker
218171712