REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.2° Constanța Mar., 17 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6855
22.2° Constanța Marți, 17 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6855
 

Pesedist din Buzău cu studii la școala de vară din Mamaia, numit director general la Transelectrica

Pesedist din Buzău cu studii la școala de vară din Mamaia, numit director general la Transelectrica

Andreea POPA 21 iunie 2023 | 00:00 3366

Un pesedist din Buzăul premierului Marcel Ciolacu a fost numit director general al Transelectrica, una dintre cele mai importante companii de stat din România, deși nu are aproape niciun fel de experiență în domeniu. Singura sa legătură ar fi faptul că, în 2019, a fost numit tot de PSD consultant la Electrica Furnizare SA, pentru ca din 2020 să fie instalat drept manager de vânzări la aceeași companie de stat. O decizie absurdă a pesediștilor, din moment ce buzoianul are ca studii doar o facultate privată de management și un curs de câteva zile de specializare în Mamaia. Și cum o asemenea supracalificare trebuie remunerată pe măsură, pesedistul din Buzău are la Transelectrica un salariu de 32.000 lei net pe lună. 

Pesedist din Buzau cu studii la scoala de vara din Mamaia, numit director general la TranselectricaȘtefăniță Munteanu

Compania Națională de Transport a Energiei Electrice Transelectrica SA a anunțat numirea începând cu 25 iunie 2023 a membrilor provizorii ai Directoratului, cu un mandat de 4 luni, a lui Ștefăniță Munteanu, Cătălin Constantin Nadolu, Florin Cristian Tătaru și Bogdan Toncescu. Președinte al Directoratului, echivalentul funcției de director general sau CEO al Transelectrica SA a fost desemnat Ștefăniță Munteanu.

La doar 39 de ani, Ștefăniță din Buzău poate spune că l-a apucat pe Dumnezeu de un picior, cu un salariu lunar net de 32.000 lei pe lună. Suma apare în declarația de avere depusă zilele trecute de Munteanu, bazată pe scurtul provizorat prestat deja la Transelectrica. 

Pesedist din Buzau cu studii la scoala de vara din Mamaia, numit director general la Transelectrica

Curs de specializare de 5 zile în Mamaia

Ștefăniță Munteanu este consilier județean PSD în Buzău, avându-l deci ca șef direct pe linie de partid pe Marcel Ciolacu, actualul premier al României. A terminat în 2006 o facultate de management la Universitatea Româno-Americană, acestea fiind singurele studii ale celui pus să conducă o companie vitală pentru țara noastră. Pentru a-i recunoaște însă toate meritele profesionale, trebuie spus că în iulie 2021 a absolvit un curs de perfecționare de 5 zile în proiecte de dezvoltare locală, care a avut loc în stațiunea Mamaia. 

Ștefăniță Munteanu este fără doar și poate extrem de apreciat de Ciolacu, ținând cont de ascensiunea sa politică extrem de rapidă. Așa se face că Ștefăniță a fost adus în ianuarie 2017 direct ca secretar general adjunct la Ministerul Turismului din funcția de inspector asistent la Primăria Racovițeni din județul Buzău. După doar trei luni ajunge consilier al primului ministru, iar din februarie 2018 este mutat ca și consilier al unui secretar de stat de la Ministerul Apelor și Pădurilor. 

Plin de pierderi și datorii, chiar dacă a luat bani de la stat

Tot în 2018 ajunge administrator numit politic la CFR Marfă, dar și la Rofersped, pentru ca din 2019 să ajungă consultant, apoi manager la Electrica Furnizare SA, iar din 2020 este consilier județean PSD în Buzău. 

În afaceri, Ștefăniță din Buzău nu a performat decât prin contractele primite de la stat de firmele sale, în special Uno Art Construct SRL, prin care a luat 21 de lucrări, cu o valoare totală de 1,5 milioane lei, bani publici. Nici la asta nu se pricepe însă foarte bine, din moment ce mica sa firmă de construcții a raportat în ultimii doi ani pierderi totale de aproape 800.000 de lei și datorii de circa 1.000.000 lei, cu doi angajați. 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cu ce rimeaza Buzau stie toata lumea. M-afia-a di Buzau: Ciolacu cu Haissam , Predoiu de la Justitie stramba, Stroe de la Contrainformatii militare , Romascanu de la cultura Socialista, acest Stefanita fabricat in 5 zile mare director, plus grupul de Braila cu Tudose este cea mai toxica mafie.
3
0
Sc-oala (de partid sau de "noapte") este tot mai evidenta în Rromanicca!! Marionetele se vad, iar tara este deja o josnica colonie (dar nu parfum)!!!
5
0
Astia sunt buni pentru noi romani.Ca vor sa evolueze tara si Hozii mai repede.Nu natiunea romana.
3
0
nu intelegeti!!!! COTIZEAZA LA PARTID, TOTI CEI PUSI IN FUNCTII DE BANI MULTI!
7
0
Papagalul ăsta mai are și școala de iarnă de la Sinaia. În acest caz merită funcția și salariul cât Casa Poporului. Asta ați votat, asta aveți, boilor. Eu nu mai sunt BOU din 1996. Atunci am votat pentru ultima dată ca un bou, Convenția Democrată. M-am lecuit.
9
2
l e p r a asta este reprezentantul poporului roman la o societate a poporului roman, mult laudatul popor ce-si vrea inapoi marile companii privatizate catre straini. fara marile companii ce activeaza pe teritoriul patriei am fi o tara esuata precum sora noastra Rep Moldova. are dreptate cel cu privatizarea companiilor statului, acestea nu sunt altceva decat punga cu bani jefuita vesnic de gastile politice autohtone.
12
1
ar trebuie privatizat tot ce e la stat pentru ca statul este corupt pana in maduva oaselor; nu o sa mai iesim niciodata din mizerie cu escrocii astia care ne conduc si fac tot felul de aranjamente cand se vad la putere; acum adevarul este ca nu am avut niciodata mari pretentii de la psdnl dupa prestatia din ultimii 33 de ani
15
1
Imi place costumul. Dar asa neberberit, ca ti ganii?
10
0
Florin Gavrila e directorul Transelecrrica Cta si are 15 mii net. Daca nulitatea asta poate de ce n ar putea ala din buzau
16
0

REPLICA


LOTO

6/49
3861614329
5/49
2842529181
joker
17411423166