REPLICA ONLINE CONSTANTA

32.7° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
32.7° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Peste 100 de copii au ajuns la spital din cauza unei toxiinfecții alimentare

Peste 100 de copii au ajuns la spital din cauza unei toxiinfecții alimentare

Mariana MURAT 15 ianuarie 2024 | 10:43 2649

Peste 100 de copii ai Școlii Gimnaziale nr. 11 din Brașov care frecventează afterschoolul din cadrul unității școlare au ajuns la spital cu suspiciunea de toxiinfecție alimentară, iar 14 dintre ei au fost internați.

Peste 100 de copii au ajuns la spital din cauza unei toxiinfectii alimentareImagine ilustrativă

Printre simptomele prezentate de copii se numără febră, vărsături și stări diareice. Aceste simptome ar fi apărut în urmă cu câteva zile la copiii care ar fi mâncat din preparatele puse la dispoziție de o firmă de catering. Mai multe anchete au fost dispuse în paralel de Inspectoratul Școlar Județean (ISJ), DSP, dar și de reprezentanții firmei de catering. „Au venit într-o stare generală mediocră, unii dintre ei au necesitat internare în spital, dar nici unul dintre ei nu este în stare gravă”, a precizat dr. Larisa Drăgan, director medical al Spitalului de Copii Brașov. 

Cazul a ajuns și în atenția Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Brașov. Potrivit purtătorul de cuvânt al instituției, Valentin Bucur, primele cazuri au apărut încă de joi, 11 ianuarie, iar în numai o zi acestea au crescut alarmant.

Încă de joi au apărut primele cazuri reclamate de părinți, vineri a fost un număr și mai mare decât cel de joi, din spusele directorului. Joi au avut la masă, adusă de firma de catering, cașcaval panne, iar vineri – pește. Dintre cei peste 700 de copii care sunt înscriși la afterschool, în momentul acesta sunt raportate 107 cazuri. Directorul unității a anunțat DSP-ul. Au trimis o mostră din produse pentru că au obligația legală să păstreze mostre din produsele alimentare aduse în fiecare zi. Ca și măsuri, au sistat catering-ul. Așteaptă rezultatul analizelor”, a spus Valentin Bucur.

Reprezentanții firmei de catering au trimis un punct de vedere scris, în care precizează că au început și ei o procedură internă de autocontrol, au fost luate mai multe mostre din mâncarea de joi și de vineri, dar și de pe obiectele și suprafețele de lucru. De asemenea, va fi făcută o verificare și în ce privește personalul implicat în procesul de preparare și distribuție a meniurilor.

Până la aflarea rezultatelor analizelor, afterschoolul va funcționa fără catering, varianta fiind ca părinții să trimită copiii cu mâncare de acasă, potrivit reprezentanților ISJ Brașov. conform stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ne este dor de Hira ! Nu ne mai promite parcuri locuri de joaca parcări piețe?
1
0
" febră, vărsături și stări diareice " la 107 elevi sunt simptome clare de toxinfectie alimentara nu suspiciuni, cuvantul suspiciuni este o minciuna; din cauza infractorilor din politica si mediul de afaceri am ajuns sa ne transformam toti in judecatori si sa cerem dovezi asa cum se cer in instante am devenit o tara si un popor cu mentalitate si limbaj infractional si penal; daca nu ai dovezi care sa demonstreze ce acuzatii faci ti se interzice sa vorbesti - am auzit des asta la stiri ceea ce este o aberatie evident ca poti lansa acuzatii si fara dovezi ci doar pe baza unor indicii sau banuieli ptr ca in viata reala nu suntem in instanta e o cenzura a dreptului constitutional la libera experimare ceea ce e foarte grav
4
1
La articolul cu hotul adrian nastase. Voiam sa intrebam procurorii dna de ce nu le verifica averile copiilor dansului. Se fac ca nu vad? Sunteti platiti de gayul asta batran ?
8
0

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510