REPLICA ONLINE CONSTANTA

30.4° ConstanÈ›a Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
30.4° ConstanÈ›a MarÈ›i, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Peste 160.000 de absolvenţi de gimnaziu s-au înscris la Evaluarea Națională

Peste 160.000 de absolvenţi de gimnaziu s-au înscris la Evaluarea Națională

Deria ISLEAM 24 iunie 2024 | 14:01 263

Peste 160.000 de absolvenÅ£i de gimnaziu s-au înscris pentru a susÅ£ine Evaluarea NaÅ£ională, anunţă Ministerul EducaÅ£iei. Examenul va începe marÅ£i, cu proba la limba ÅŸi literatura română.

Peste 160.000 de absolventi de gimnaziu s-au inscris la Evaluarea Nationala

Următoarea probă, cea la matematică, va avea loc joi, iar proba pentru elevii care au studiat limba şi literatura maternă este programată vineri.

„Conform datelor transmise de inspectoratele ÅŸcolare judeÅ£ene, peste 160.400 de absolvenÅ£i ai clasei a VIII-a au fost înscriÅŸi în vederea susÅ£inerii examenului, organizat în 3.392 de unităţi de învăţământ/centre de examen”, se arată într-un comunicat al Ministerului EducaÈ›iei, transmis luni.

Accesul elevilor în unităţile de învăţământ/centre de examen este permis în intervalul orar 8:00 - 8:30. AceÅŸtia trebuie să aibă asupra lor un act de identitate valid ÅŸi instrumente de scris cu cerneală sau pastă albastră pentru redactarea lucrărilor scrise, iar pentru executarea schemelor ÅŸi a desenelor se poate folosi ÅŸi creion negru.

Probele încep la ora 9,00, când elevii vor primi broÅŸura cu subiectele ÅŸi hârtie ÅŸtampilată pentru ciorne (acolo unde este cazul, pot fi solicitate ÅŸi pagini suplimentare).
Probele scrise - două ore

Durata de rezolvare a subiectelor din cadrul fiecărei probe scrise este de 120 de minute (două ore), calculate după completarea casetei de identificare (datele introduse de elevi vor fi verificate de asistenţii din sălile de examen).

Beneficiază de prelungirea timpului de lucru, cu maximum două ore, elevii pentru care s-a aprobat această solicitare de către Comisia JudeÅ£eană/a Municipiului BucureÅŸti de organizare a examenului, în baza prevederilor procedurii specifice cu privire la asigurarea condiÅ£iilor de egalizare a ÅŸanselor pentru elevii cu deficienÅ£e de vedere, deficienÅ£e de auz ÅŸi tulburări de neurodezvoltare care susÅ£in examenele naÅ£ionale în anul 2024.

Ministerul EducaÅ£iei precizează că este interzisă introducerea în sălile de examen a oricărui tip de materiale ajutătoare: manuale, dicÅ£ionare, notiÅ£e, însemnări, cărÅ£i, ciorne, rezumate, culegeri etc., care pot fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, precum ÅŸi a telefoanelor mobile ÅŸi a instrumentelor electronice de calcul, de stocare de informaÅ£ii sau de comunicare.

Totodată, în sălile de examen este interzisă introducerea următoarelor obiecte: ghiozdane, rucsacuri, sacoÅŸe, poÅŸete ÅŸi altele asemenea (elevii au obligaÅ£ia de a lăsa aceste obiecte personale în sala de depozitare stabilită de comisia din unitatea de învăţământ/centrul de examen). Cei care refuză depozitarea obiectelor în sala stabilită de comisie în acest scop nu vor fi acceptaÅ£i în examen. Probele sunt monitorizate audio-video.

Primele rezultate vor fi afiÅŸate în data de 3 iulie, până la ora 14:00, iar contestaÅ£iile pot fi depuse la centrele de examen sau transmise prin mijloace electronice, în zilele de 3 iulie (în intervalul orar 16:00 - 19:00) ÅŸi 4 iulie (în intervalul orar 8:00 - 12:00).

„Elevii care depun/transmit contestaÅ£iile completează, semnează ÅŸi depun/transmit ÅŸi o declaraÅ£ie-tip în care se menÅ£ionează că au luat cunoÅŸtinţă că nota acordată ca urmare a soluÅ£ionării contestaÅ£iei poate modifica, după caz, nota iniÅ£ială, prin creÅŸtere sau descreÅŸtere. Documentele sunt semnate ÅŸi de către părinÅ£ii/reprezentanÅ£ii legali ai elevilor minori”, mai arată Ministerul EducaÅ£iei.

Rezultatele finale vor fi afişate marţi, 9 iulie.

Comunicarea rezultatelor obÅ£inute se face anonimizat prin coduri individuale care înlocuiesc numele ÅŸi prenumele, atât în centrele de examen, cât ÅŸi pe site-ul evaluare.edu.ro, respectându-se Regulamentul general privind protecÅ£ia datelor personale. Codurile individuale vor fi distribuite elevilor pe bază de semnătură de primire, la prima probă susÅ£inută.

Media de admitere, pe baza căreia se realizează înscrierea în clasa a IX-a de liceu a absolvenÅ£ilor învăţământului gimnazial, este media generală la evaluarea naÅ£ională susÅ£inută de absolvenÅ£ii clasei a VIII-a, calculată ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire, a notelor obÅ£inute la probele din cadrul Evaluării NaÅ£ionale.

Ministerul Educaţiei pune la dispoziţia celor interesaţi linia TELVERDE 0800801100 pentru sesizarea eventualelor disfuncţionalităţi privind desfăşurarea Evaluării Naţionale, număr care va fi disponibil pe durata probelor scrise.

Activităţile din cadrul evaluării naţionale pentru absolvenţii clasei a VIII-a se realizează prin intermediul platformei dedicate evaluării digitalizate.

Subiectele ÅŸi baremul de corectare vor fi disponibile pe site-ul subiecte.edu.ro, în fiecare zi cu probă scrisă, începând cu ora 15:00, conform digi24.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Vânzare! Mini aparatul de aer condiționat portabil răcește, hidratează și reîmprospătează. Silențios și portabil, poate fi dus la serviciu sau la plajă, răcește perfect și rapid camera. Preț foarte frumos ----> use.my/arctrum
0
0
din generatia asta erau in clasa 1 ptr ca astia sunt numai cei care au ramas dupa ce s-au pierdut pe drum vreo cateva zeci de mii din care unii nu au ajuns in a 8 a iar altii au ajuns dar nu se prezinta educatia e o catastrofa de 34 de ani chiar daca nimeni nu recunoaste si tot de 34 de ani se ascunde mizeria sub pres si se musamalizeaza totul rusine
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510