Peste 20.000 migranţi au traversat ilegal Canalul Mânecii către Regatul Unit în acest an
Peste 20.000 migranţi au traversat ilegal Canalul Mânecii către Regatul Unit în acest an
Facebook Twitter Whatsapp Linkedin PinterestNumărul migranţilor care au traversat ilegal Canalul Mânecii spre Anglia de la începutul anului a depăşit 20.000, îndreptându-se spre un nou record în pofida planurilor succesive ale guvernului britanic de a pune capăt fenomenului, relatează AFP, citând ultimele cifre oficiale.
Potrivit Ministerului Apărării, 607 persoane au traversat sâmbătă cu mici ambarcaţiuni acest pasaj cu trafic maritim foarte ridicat, unul dintre bilanţurile cele mai ridicate în acest an, citează Agerpres.
Potrivit numărătorii agenţiei Press Association, totalul traversărilor ilegale de la începutul anului este acum de 20.017, faţă de numai 11.300 în acelaşi moment al anului trecut.
În întregul an 2021, 28.500 persoane au ajuns în Regatul Unit, marcând un nou record de la creşterea numărului acestor traversări în 2018.
Un recent raport parlamentar britanic estimează că totalul ar putea atinge în acest an 60.000, în pofida promisiunilor repetate ale guvernatorului conservator britanic, care a făcut din această problemă o prioritate după Brexit, alocă milioane de euro Franţei pentru a o ajuta să întărească supravegherea coastelor şi înmulţeşte măsurile pentru înăsprirea primirii migranţilor.
Londra a încheiat un acord foarte controversat cu Rwanda pentru a trimite în această ţară din Africa de Est pe solicitanţii de azil veniţi ilegal pe teritoriul britanic.
Deşi nu au avut loc expulzări în Rwanda, un prim zbor prevăzut în iunie fiind anulat după o decizie a Curţii Europene a Drepturilor Omului, candidaţii la succesiunea lui Boris Johnson, Rishi Sunak şi Liz Truss, au promis amândoi să continue această politică.
Un alt regres al politicii britanice privind migraţia, guvernul tocmai a renunţat la proiectul său de a converti o fostă bază aeriană din nordul Angliei în centru pentru solicitanţii de azil, după modelul celor din Grecia.
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Urmareste-ne pe Google News